tisdag 12 januari 2010

Dag 1

Jag har köpt 2 kg morötter idag. Allt för att ha något nyttigt att knapra på när sockersuget kommer krypandes. Det var fan inte lätt att gå förbi chokladhyllorna idag när blodsockret var på låg nivå men jag lyckades stå emot!

Sen får vi se hur det går med morotsätandet. Morötter sysslar med falsk marknadsföring. Jag insåg det när jag fick glasögon. Och när synen försämrades. Igen. Men jag är inte bitter. Inte alls.

6 kommentarer:

H sa...

Jag äter ju också morötter just nu...Dom är söta o goda tycker jag till skillnad mot mycket annat jag försökt ersätta godis med. Men jag klarar inte att sköta skolan om jag slutar med allt. Dessutom ingår ju kolhydrater, frukt o smakförstärkare i det man måste sluta med om man inte ska trigga igång sockerberondet o det vet jag att jag inte kan undvika helt. Men det är mindre nu iaf på dagarna..

fisken sa...

Ha, ha, ha! Ta det lugnt bara... En kompis försökte sluta att röka med hjälp av morötter och han blev lite...orange! :-)

Jo tjena sa...

H - Ja, det håller jag med om. Hade äpplen som substitut för ett tag sen men det gick inte så bra, smakade för sött egentligen. Nej, det skulle jag inte heller kunna sluta med helt, dra ner på absolut men skulle inte klara att lägga av helt.

Fisken - Du skämtar?!

H sa...

Det stämmer att man blir brunare av att äta morötter. Karotén som man kan köpa tabletter av på hälsokosten fungerar så o det är samma ämne i morötter. Men man måste äta ganska mycket då...nyponsoppa är samma sak också har jag för mig. Jag vet att jag såg friskare ut när jag hade en nyponsoppe-period för flera år sen.

Jo tjena sa...

H - Ja men om man får lite mer färg så skadar det nog inte med tanke på hur blek jag är.

H sa...

Precis min tanke...såhär års går det vita mot blått på mig nästan..