onsdag 8 december 2010

Om att vilja känna sig snygg

Jag funderar, helt seriöst, på att göra ett par mindre skönhetsingrepp. Strama upp pannan lite, lyfta ögonbrynen en liten bit. Kanske göra något för att framhäva kindbenen lite mer. Lägga sig under sprutan helt enkelt.

 Min nya look?

På ett sätt känns det smått absurt att tänka så här. Jag är 23. Det är ingenting. Jag har inga rynkor eller linjer och inga påsar under ögonen. Men när jag ser på mig själv i spegeln tänker jag, varför inte? Drar lite i huden för att få en känsla av hur jag skulle kunna se ut. Det blir inga stora skillnader egentligen men för mig blir det det. Allt handlar om saker som jag är missnöjd med, som får mig att känna mig lite mindre snygg.

Skulle ni kunna tänka er att göra någon skönhetsoperation?

6 kommentarer:

Kitty sa...

Nej, men det är nog mest för att jag är lite rädd för själv ingreppet. Annars skulle jag kunna tänka mig att lyfta ögonlocken. Jag har det som på engelska kallas hooded eyes, dvs när jag har ögonen öppna syns inte mina ögonlock. Kanske går att dra ovanför ögonbrynen så de följer med också och jag ser piggare ut? Jag börjar ana påsar under ögonen, dem gillar jag inte. Och den dagen jag får de där tant-mungiporna var naturliga läge är nedåtpekande - ja, då är det nog dags på allvar. Så kan man ju inte se ut!

Heffler sa...

Jag skulle inte kunna tänka mig det personligen. Men jag har inga negativa synpunkter på de som väljer att göra det heller.

Så länge som man gör det för sin egen skull, och för att man själv vill må bra, så är det helt okej i min värld.

Fisken sa...

Du ser ut som en uppblåsbar Barbara med den minen...
Jag har inga som helst moraliska problem med att folk skönhetsopererar sig. Jag kommer förmodligen aldrig göra det själv. Jag är inte tillräckligt fåfäng.

Anonym sa...

Jo, absolut men inte än på ett bra tag. Tror att jag skulle kunna vilja fixa brösten efter att ha ammat ett par ungar och kanske lite utfyllnad i en och annan rynka som en liten treat till mig själv men det är många år bort, i så fall. Den som lever får se :-)

// Skrållan

ullebengtsson sa...

Nej. Jag älskar Bodil Malmstens ord "mitt av skönhetskrämer härjade ansikte". Utseende är en komplex bit för mig, surfittefeministen som färgar håret och fixar naglarna på salong.

Hypofysen sa...

Jag tycker man ska göra det man vill för att vara nöjd. Är det att alltid gå osminkad eller att fixa till saker man inte gillar -gör det! Så länge det inte är för andras skull. Själv är jag livrädd för narkos så jag sparar till min laseroperation av ett parti på magen o då behövs bara lokalbedövning.