måndag 17 maj 2010

Det är lite ironiskt egentligen

Idag är det Internationella dagen mot homofobi. Idag blev jag hotad till livet för att jag inte är straight. Ironiskt nog skedde det när jag pratade om hets mot folkgrupp. Det slutade med att stämningen blev så hatisk att jag och min kollega fick slussas ut bakvägen med eskort som såg till att dom som följde efter inte flög på oss.

Det var först när jag satt hos polisen som jag förstod vad som hade hänt. Jag har levt i min lilla bubbla och tänkt "det händer alla andra men inte mig!" Även om jag mer eller mindre varje dag hör om människor runt mig som blivit utsatta för något hatbrott har det aldrig gått in i mitt huvud att det finns personer som hatar mig. För att jag inte är hetero.

Det har fortfarande inte riktigt gått in i skallen på mig. Att sitta där framför polisen från hatbrottsenheten kändes overkligt. Det är sånt som inte händer mig. Men idag hände det.

Och jag är så jävla glad att jag anmälde det. Även om det inte går till åtal eller kanske läggs ner så är det en skarp markering. Det är fan aldrig okej att något sånt här händer.

9 kommentarer:

H sa...

Det känns inte verkligt på nåt sätt eftersom man inte förstår att nån kan hata en annan människa för en sån sak. Dom ser bara en stämpel, inte personen bakom.

Josefine sa...

Det är sånt som jag nog lite grann låter bli att tänka på för mycket - för att orka fortsätta hoppas att det blir bättre allting, går framåt Skitbra att du anmäler.

mikebike sa...

Ja fan vad stört. Bra som fan att du anmälde. Jag kan verkligen inte fatta hur man kan lägga energi på andras sexualitet. Att man kan hetsa upp sig så över att någon annan inte är hetero. big jävla deal.

Jo tjena sa...

H - Ja, håller med. En människa är ju så mycket mer än vilken sexualitet man har.

Miss Muffin - Jag tänker inte så mycket på det heller, även om jag är mitt i det känns det väldigt avlägset att det händer på något sätt. Även om det går framåt känns det ibland som att allt tar tio steg bakåt.

Mikebike - Exakt men jag bryter mot normer genom att inte vara hetero och sådant går inte för sig enligt vissa personer. Som om jag kommer sluta vara icke-straight för att en del anser att jag inte borde få finnas...

emilystrange sa...

vad är det för jäkla idioter. man undrar ju varför inte dessa personer lägger sin energi på annat än andra människors sexuella läggning. löjligt!

Huskatt sa...

För mig personligen är den typen av beteende svårt att förstå. Att man kan bli så upprörd/arg på vem någon annan ligger med?
Visst, om de nu var så att man blev tvungen att deltaga i..vad som nu än görs, då kan jag förstå att man blir grinig, men så ligger det ju knappas till.
Som min mamma brukar säga "Sköt dig själv och skit i vad andra gör"

Fisken sa...

Bra gjort! Man skall anmäla!

Jo tjena sa...

Emily - Ja, undrar vad det egentligen är som uppenbarligen är så hemskt med att det finns människor som blir kär i/kåt på människor med samma kön som en själv.

Huskatt - Du har en klok mamma du!

Fisken - Ja, det ska man alltid göra, mörkertalen måste sjunka.

Anonym sa...

Låt mig gissa - nysvenskar på förortsskola?