torsdag 31 mars 2011

Men god morgon o du ljuva värld!

Jag är pissförbannad. Less. Besviken. Trött. Anledningen? Än en gång är det så jävla uppenbart att vi hbtq-personer inte har samma rättigheter i samhället.

För ett tag sedan blev en tjej misshandlad i tunnelbanan efter att ha kysst sin flickvän. Den misshandlade tjejen begärde skadestånd på 20 000 kr från sitt försäkringsbolag. Hon fick det sänkt till 0 kr. Länsförsäkringar motiverade det hela med "lesbiska par kan faktiskt välja att inte kyssas i tunnelbanan".

Ibland blir jag så jävla trött på samhället.

5 kommentarer:

Hockeysmurf sa...

Mäh! Vad är det för jävla svar!? Anmäl försäkringsbolaget till DO! Så får det inte gå till! Undra vilket bolag det var, så man kan bojkotta de! Usch! Skäms!
Blir så förbannad när människor diskrimineras och blir orättvist behandlade!

Fisken sa...

Jag håller med föregående talare.

Det är fan inte en dålig idé f.ö. Om folk började höra av sig till försäkringsbolaget och ifrågasätta om det verkligen stämmer att de gjorde så för att sedan säga upp försäkringarna så skulle vi nog faktiskt kunna påverka de stämningarna rätt omgående.
10-15% av befolkningen beräknas vara HBQT. Med andra ord borde 20-40% vara föräldrar eller syskon med HBQT personer. Vi kan fortsätta att räkna på vänner, kusiner och sympatisörer också men det känns som att risken att utesluta ca 30% av sin marknad är illa nog för vilken försäljningschef som helst.

Jo tjena sa...

Hockeysmurf - Eller hur! Verkar vara ett stort pådrag på gång nu iaf. Länsförsäkringar är det som nekade skadeståndet.

Fisken - Du lever!

Men visst är det? Är flera nu som ska se över sina försäkringar hos Länsförsäkringar. Många väntar på det eventuella uttalandet som kommer att komma i frågan från försäkringsbolaget om tjejen ger sitt tillstånd. Men det ser inte bra ut för Länsförsäkringar, jävligt dålig pr och många uppmanar till bojkott.

De kallar mig Skrållan sa...

Du skojar?
Jag funderar allvarligt på att ta mitt pick och pack och dra från LF.

Jossan sa...

Arrgghh..man blir ju helt matt! Hade liksom hoppats att Sverige kommit liite längre i utvecklingen.