söndag 6 mars 2011

Beslutsångest

Jag gillar det här med att fota. Även om jag är kass på att lägga upp bilder i bloggen, jag vet. Nu börjar jag känna mig redo att ta steget till systemkamera. Har tre modeller jag kan tänka mig. Nikon D3100, Canon Eos 550D eller Sony Nex-5. Helst vill jag ha alla tre. Det vill inte min ekonomi eller sunda förnuft dock.

Har ni någon erfarenhet av någon utav dessa modeller? Eller annat tips på systemkamera som är bra för en nybörjare?

7 kommentarer:

Hockeysmurf sa...

Som Nikonist säger jag självklart att du ska välja Nikon, enkla att använda för både nybörjare och proffs.
Fråga en Canonist och du får samma svar. :)
Jag började med en kompaktkamera sen tog jag steget till Nikon D70 för att sen utöka kamera"stallet" med en D200. Nu är jag i valet och kvalet, nytt hus eller svindyrt objektiv. Det lutar åt objektivet faktiskt, för huset är intakt och funkar :)
Lycka till!

Hypofysen sa...

Jag vet inte faktiskt. Min käre far älskar Canon o har alltid gjort o det har väl påverkat mig också. Tänkte mest berätta att jag inte gått o dött. Läser din blogg på telefonen på rasterna på jobbet men just nu har jag inte mycket mer tid...den lilla jag har spenderar jag mycket av i nåns säng...

Jo tjena sa...

Hockeysmurf - Tack för åsikten! Just nu lutar det lite åt Nikonen faktiskt. Men vet inte. Alla har ju sina fördelar om man säger så. Svårt det där ibland =) Ja, att satsa på ett bra objektiv låter inte så dumt faktiskt, om kamerahuset funkar =)

H - Bra att du hör av dig! Är lite orolig för dig ibland när du inte uppdaterar...

Anonym sa...

Jag är Canonist och resonerar exakt som Hockeysmurf, väljer du mellan Nikon och Canon så är det hugget som stucket.
I början av den digitala tidsåldern för systemkameror så var Canon före Nikon men det avståndet har ätits upp nu och iom D3 serien för Nikon så skulle jag nästan säga att Nikon ligger steget före.
Nikon har dock som regel ett lite högre pris på sina objektiv men man ska nog kunna säga att dom har en liten högre kvalitet så att jämföra objektiv vs objektiv är lite fel när det kommer till pris.
Välj mellan Nikon och Canon så kommer du att bli nöjd.
www.fotosidan.se är också bra om du har frågor så här i början.
Lycka till!

Christine sa...

Jag har en sony 290, jag tycker den är en jätte bra nybörjarkamera, inte allt för många konstiga inställningar men man får ändå väldigt fina bilder!

ullebengtsson sa...

Själv är jag kameraanalfabet, men jag ser fram mot proffsiga kort.

Lfthmn sa...

Jag är jättenöjd med min Sony A450. Bäst med den är att batterierna räcker i hundra år och jag tycker att bilderna blir bra även när det är dåligt ljus :-)