måndag 8 juni 2009

Som jag hade väntat mig

Mitt ärende är nedlagt. Ingen större överraskning egentligen. Lite bitter dock över att den ansvariga polisen inte kunde ringa själv och berätta det. Ingen kopia på min anmälan har hamnat i min brevlåda heller ännu.

Men jag har tur som har en fantastisk chef på Brottsofferjouren. Jag ringde henne idag för att höra lite hur det fungerar och hon ringde direkt till polisen. Hon fick samma råd som jag, om jag ser mannen igen ska jag ringa 112 direkt. Jag fick ett annat tips av henne också, köp hårspray med glitter i, en liten flaska att ha i väskan ifall han dyker upp. Detta glitter ska tydligen vara svårt att få bort.

Men det känns lite sjukt, att jag måste ha något med mig som kan användas som vapen för att jag ska känna mig tryggare.

4 kommentarer:

Daniel sa...

Ush ja att det ska vara så SVÅRT att få rätt skyddshjälp här, alltför byråkratiskt å dåligt arrangerat.

DIREKT stöd och hjälp borde alla få som stiger in hos polisen. Fasen nån trygghet åt folket, tack!

Fisken sa...

Jag känner för dig! Samtidigt så är det något lustigt i att ha glitterspray med sig som skydd eller? Typ: "Det var HAN! Han som är stylad som en tonårstjej!"

Mamma Melissa -ung änglamamma och gravid sa...

Helt sjukt! Kan inte säga annat än helt sjukt... men du, spara kvittot... så när du ser honom och har sprayat ned honom så ber du honom om pengar för sprayen! Galet att du skall behöva göra utlägg, inte bara emotionellt, utan ekonomiskt också efter en sådan här sak!

Jo tjena sa...

Daniel - Ja, det är fruktansvärt egentligen. Tänk om jag inte hade haft så bra kontakter och en underbar chef på Brottsofferjouren, jag skulle inte ha en aning om att mitt ärende lagts ner. Jag visste ju inte ens vart jag skulle ringa innan min ängel till chef berättade och fixade allt åt mig.

Vad fan, mitt fall ansågs inte vara så allvarligt men jag vill fan inte bli behandlad som ett papper i högen!