onsdag 15 september 2010

Det här har jag väntat på

För ett par månader sedan skrev jag om ett rättsfall där gränsen för våldssex diskuterades livligt. I korta drag handlar fallet om en 16-årig tjej som tillbringat en helg med en dominant man där hon blivit behandlad som slav, sovit i en hundbur bla.

Jag kommer följa den kommande debatten om rättsfallet nyfiket. Mest för vad att se vad domen kommer säga. Själv vet jag inte riktigt vad jag ska tycka. Åklagaren påpekade att tjejen haft ett självskadande beteende där hon skurit sig själv. Mannen hävdar att den 16-åriga tjejen själv sagt att det var 4 år sedan hon skurit sig och han själv kunde inte se några nya ärr. Han sa en grej som jag personligen tycker är tankvärd, om man har haft ett självskadande beteende tidigare, innebär det då att man inte ska ha något med BDSM att göra?

Något annat jag har funderat på som rör domen är det här med gränser och vad domen kan komma att innebära. Att säga ja och vara med på allt som händer, bli piskad, klädnypor, få blåmärken och njuta utav det, kan innebära att det egentligen inte räknas om någon anhörig skulle slå larm om misshandel. Samtidigt kan det även bli som så att om man vill dra sig ur det hela men inte ha något rättsligt skydd. Och nu pratar jag inte bara om 16-åringen utan i allmänhet.

Det här inlägget kanske känns rörigt och det är inte konstigt för det är rörigt i mitt huvud just nu. För vad är egentligen rätt och fel i det här fallet?

Det är klart att det är jävligt tråkigt om det skulle vara så att tjejen i själva verket mådde väldigt dåligt när hon träffade den här mannen, men när han inte ser några tecken på att hon fortfarande skulle skära sig eller skada sig själv på något annat vis samt ser henne som en rak person, hur ska man tolka det? Sen kan det självklart vara så att hon skadade sig själv genom att gå med på saker som hon kanske egentligen inte ville att mannen skulle göra med henne.

Om ni vill läsa lite artiklar som skrivits om det hela kan ni läsa mer här, här, här och här.

Jag får återkomma om detta när jag har rett ut mina tankar lite.

3 kommentarer:

Thidan sa...

Något udda, men kul tradition :)

Huskatt sa...

Riktigt svårt.
Och jag undrar om inte många reagerar och tycker att hela grejen är fel, utifrån sitt eget tycke och smak.

Fisken sa...

Jag avvaktar din kommande rapport på detta då?