onsdag 1 september 2010

Samma visa varje höst

Så fort hösten knackar på dörren springer jag ner till affären och köper ett nummer utav Elle, späckat med höstmode. Jag ser framför mig hur jag går långa promenader bland alla gulnande löv i en stor stickad tröja i någon härligt murrig färg. Givetvis med ett par snygga gummistövlar på fötterna. Just den tanken kan jag inte få ur huvudet, hur jag spenderar tid utomhus, alltid lika snyggt klädd med perfekt makeup. Spatserandes på gatorna i högklackade stövlar, en takeaway chailatte i handen, en mössa på sné med matchande vantar och halsduk. Skrattandes åt vinden som får mitt hår att blåsa åt alla håll.

Men jag vet hur verkligheten ser ut. Egentligen hatar jag tanken på att bara vistas utomhus under hösten och vintern. Om jag måste gå ut skiter jag i hur jag ser ut, bara det är varmt. Smink orkar jag inte med, blåsten och kylan får ändå bara mina ögon att tåras. Sen ser jag ut som en frostskadad panda.

Drömma kan man alltid.

4 kommentarer:

Hypofysen sa...

Haha, det låter som framsidan på en sån där stickningstidning. Mamma hade såna förr som såg ut så. Jag drömmer också jämt om den där sneda mössan med matchande vantar o halsduk. Har faktiskt en stickad, röd basker med tillhörande halsduk i garderoben som jag aldrig använt. I år kanske det blir av... ;)

Fisken sa...

Hösten är en enda lång mental våldtäkt. Fyfan.

Huskatt sa...

Höst är vackert! Kallt, burrigt..men vackert:)
Fantasier brukar sällan bli verklighet och det kanske är lika bra det ;)

Jo tjena sa...

H - Klart du ska använda det! Jag har det också, fast i mörk turkos som jag använder ibland.

Fisken - Word.

Huskatt - Nej, inte alls, jag håller med Fisken totalt =)