torsdag 8 juli 2010

Vart går gränsen egentligen?

Idag hörde jag om en kille som var väldigt upprörd. Han hade mailat med en tjej och skrivit mail av den mer sexuella karaktären. För att göra en lång historia kort kom det fram att den här tjejen känner hans flickvän. Hon visade alla mail för flickvännen. Min bekant anser att han inte har gjort något fel, för han har inte gjort något fysiskt, där han verkar dra gränsen för vad som är otrohet.

Själv har jag en liten annan uppfattning. För mig är det otrohet även om det "bara" skett via internet.

Vad tycker ni? Kan man vara otrogen via internet?

10 kommentarer:

Mikael Sol sa...

Jag tycker det beror på vad man kommit överens med sin partner om vad man får göra och inte göra med andra. Men enligt standardavtalet så är det ju otrohet. Annars hade han ju inte heller blivit sur för att hon visade mailen för hans tjej.

Jag tycker dock att man ska få ligga med andra!

Mac sa...

För mig är det i alla fall otrohet så fort man övergår från tanke till handling, oavsätt om det är verbalt (skriftligt) eller fysiskt. Men alla är vi ju olika. :)
Skål ta mig fan!

H sa...

Jag tycker det kan räcka med en tanke t.o.m. Kanske lite magstarkt när det kommer från mig.. Men jag tycker ett oövertänkt one night stand är mindre farligt än när det är massor känslor inblandade. Sen håller jag med M.S om att det beror på vad man kommit överens om. Dock brukar man inte gå igenom sånt så ofta med sin partner o isf räknas det som otrohet.
Sen undrar jag väldigt mycket hur klantig man är om man mailar med nån som känner ens partner..
Om alla förhållanden vore lite friare tror jag många skulle må lite bättre :)

Fisken sa...

Jag håller med samtliga (och skrattar åt M.Sol)

Jo tjena sa...

Mikael Sol - Ja, det var standardavtalet som gäller (gällde?) mellan dom. Annars håller jag med dig.

Mac - Du menar som tex en tanke om att kanske skriva sexuella mail till en främmande person, det är okej, sen att ta steget att verkligen göra det, är otrohet? Bara så att jag fattar dig rätt =)

H - Som jag fattade det hela hade varken han eller tjejen han mailade med en aning om vilka dom var, tror inte det var några ansiktsbilder eller något som skickades utan först när han skickade en bild på sig själv så fattade hon vem det var.

Fisken - M. Sol är väldans rolig, ett tips är att köpa hans bok "Till alla jag legat med", ångestfylld men ack så rolig.

H sa...

Van som jag är så måste man fråga ganska många frågor innan man ens blir presonlig i såna hänseenden.. Man måste kolla gamla arbetsplatser, var de bor, vänner o allt möjligt för världen är så otroligt liten. Kan man träffa på en bekant utomlands så kan det mesta hända.. Men tänker man inte med den stora hjärnan så är det ju svårt ;)

Linus sa...

Jag håller med om mycket av vad som sagts. Att skriva sexuella mail till någon på internet kan definitivt vara otrohet. Utan tvekan. Allt beror ju på vad som är ok eller inte i relationen/relationerna man har.

Jag var ihop med en kille förut som skrev väldigt sexuella saker till en annan kille. Men han blånekade till att det skulle vara otrohet. Dels för att det var via internet och dels för att det bara var på skämt. Enligt honom i alla fall. Jag var dock av en lite annan uppfattning...

Till saken hör att det var han som bara några dagar tidigare orerat om hur hemskt det var med nätotrohet.

Måste jag säga att det inte höll?

Huskatt sa...

"Sex kan vara ett uttryck för kärlek, det kan även matlagning vara"
Så NEJ, jag tycker inte det är otrohet. Möjligtvis "uttråkad".

Greken sa...

Så jävla svårt det där med förhållanden och gränser nu för tiden, jag tycker iallafall att det är jävligt viktigt att alla som är involverade i förhållandet skall ha kommit överens om vad som gäller, vilka gränser ska dras och vad man får göra och inte göra. tar man inte ett sånt snack innan en sån här sak händer så har man ju tyvärr inte så mycket att säga till om ifall man har något emot det som skett. i det här fallet så hade de ett "standardavtal", därmed så var detta självklart ett fall av otrohet.

Cased Closed ;-)

Anna sa...

Jag skulle verkligen inte tycka det var okej!