tisdag 27 januari 2009

Stockholmsfrustration i all sin enkelhet

Jag är fan ingen glad människa just nu. Efter någon timmes plugg susade jag iväg till Huddinge för att köpa förnödenheter till kvällen. Allt flöt på bra. Tills jag skulle hem igen. Då är all pendeltågstrafik stillastående pga "en olyckshändelse" som oftast verkar betyda att någon tyvärr har hoppat. Jahapp, att ta pendeln hem kunde jag glömma. Ungefär då började min kropp hata mig och tycka att jag är dum i huvudet som hoppade över mellanmålet. Mitt humör sjönk drastiskt.

Jag blev en smula gladare när jag såg att det bara var tio minuter till en buss skulle gå som stannar nästan utanför min lägenhet. Som visade sig vara tio minuter försenad. Hej köldskador! sa min redan väldigt frusna kropp.

Busschauffören tog fan en evighet på sig att köra. Mitt humör sjönk ett snäpp till och jag ville bara vråla "gasa! Jag har glass i tygpåsen! Gasa för helvete!!". På något sätt lyckades jag behärska mig.

Trottoaren hem var givetvis inte grusad. Vad är det med Huddinge kommun och deras totalvägran att grusa hala gångvägar? Ett steg fram, två steg bak kändes det som pga halkan.

Gud, jag behöver ett ligg mer än vad jag någonsin har behövt ett tidigare.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan, stackars dig, får hoppas att du får det du behöver;-) Mvh Du vet nog vem ;-)

Miss Muffin sa...

oj jag förstår dig verkligen. hoppas du får till det snarast!

Anna sa...

Min erfarenhet säger oxå att det är populärt att hoppa framför tågen där du bor. Redan på min tid..du vet;)

Jo tjena sa...

Anonym - Nej, jag vet inte vem du är.

Miss Muffin - Jag fick till det! :D

Anna - Haha back in the old days ;)

Linnea A sa...

Nice