torsdag 22 maj 2008

Jag trodde jag var frälst

Igår fick jag min nya rakhyvel, som ska vara lite av rakhyvlarnas Rolls royce, med posten. Glatt packade jag upp den och beundrade den fina duschhållaren med sugpropp. Jag tvättade snabbt av en kakelplatta i duschen och satte upp hållaren. "Det här är en riktig sugpropp, se och lär Ikea!" sa jag stolt.

KRAASCHFLOSCH!!! lät det en kvart senare från badrummet. Jag rusade in med andan i halsen, inte kunde det väl vara...? Jodå, mycket riktigt, på golvet låg hållaren, hyveln och rakbladen utspritt. Redan där borde jag ha anat vilken väg vårt förhållande skulle gå men eftersom att jag är en positivt tänkande person satte jag ihop rakhyveln igen och fäste den på kaklet. En halvtimme senare var det dags igen. Allt hade rasat ner på golvet. Jag suckade och fäste upp allt igen. En gång kan jag förstå, men två gånger? Var det ett tecken på att rakhyveln inte trivdes hos mig? När det hände tredje gången inom loppet av en timme blev jag trött. Jag visste att jag inte skulle orka med rakhyvelns neddimpande på golvet fler gånger och la helt sonika hyveln på duschhyllan med löfte om att första rakningen skulle ske nästa morgon. Jag gick till sängs med löftet till mig själv, att i morgon skulle allt bli så mycket bättre med rakhyveln.

När jag hade snoozat i en timme och någolunda glatt masat mig in i duschen var det dags. Jag skulle testa min nya rakhyvel. Framför mig såg jag lena ben som inte var så torra att huden flagnade, inga raksår, inget blod. Jag såg bara hur vackra mina ben skulle bli.

Jag fuktade den kombinerade tvålen och lotionen som omfattar rakbladen och drog det första draget. Det kändes underbart! Jag rakade båda benen och längtade efter att torka till och få känna på mina härligt lena ben.

Det var efter detta jag insåg att mitt och rakhyvelns förhållande inte var så bra som jag trodde. Hår! Hår nästan överallt på mina älskade ben! Vad gjorde jag fel? Hade jag hållt den fel? Hade den gått sönder under sina gå- sönder- försök?

Men i morgon mina vänner, då ska jag ge min fina rakhyvel en ny chans. Allt kommer bli så mycket bättre i morgon. Jag lovar.

3 kommentarer:

Maria - En hobbyflata med Xenakomplex sa...

Handen i halsen??

Maria - En hobbyflata med Xenakomplex sa...

Hihii...

Anonym sa...

Köpte oxå denna via nätet, och den var helt okej. Min satt som gjuten på väggen vilket troligtvis beror på att du ska fukta den först och sen trycka satan i det så där inte är någon luft i koppen. Enda nackdelen med denna var att tvålen tar slut snabbt..iallafall när killen lånar den, lol Och så är den klumpig.. Tvåldelen kan jag leva med, men ack så klumpig. Gick över till venus breeze igen och hoppas de kommer ut med en sugkoppshållare.