torsdag 8 april 2010

Bara för att man är vuxen slipper man inte utvecklingssamtal

Jag hade mitt första utvecklingssamtal på nya jobbet idag. Var så nervös att jag trodde att jag skulle svimma. Med tanke på hur dagen hade börjat så hade jag förväntat mig att resten av dagen skulle fortsätta i samma anda. Att kliva i hundbajs med sina nya pumps är fan inte roligt. Tack så jävla mycket din lata hundägare.

Men samtalet gick bra. Riktigt bra. Chefen sa bara positiva saker och avslutade samtalet med att han "har höga förhoppningar om dig Petra". Det kändes...jävligt bra.

Nyttigt var det iaf för mig att höra det. Jag ställer skyhöga krav på mig själv och ger mig aldrig någon klapp på axeln för det jag gör. Snarare tvärtom. Efter varje jobbdag/tenta/skolarbete/what ever säger jag till mig själv att jag kunde ha gjort det bättre. Vilket är helt sanslöst dåligt av mig. Och ohållbart i längden.

Men det kommer nog bli människa av mig också ska ni se.

7 kommentarer:

Daniel sa...

Du är bäst av dem bästa!

Anna sa...

Wohoo, bra jobbat!!:)
Och att vara medveten om sina brister e ju första steget till att göra något åt dem, kämpa på!

Anna sa...

Woohooo, bra jobbat!:)
Och att bli medveten om sina svagheter e ju första steget till att göra nåt bra av dom, kämpa på!

Jo tjena sa...

Daniel - Tack! Skaka rumpa i Stockholm snart?

Anna - Tack så mycket =) Haha ja, det är det enda man kan göra, vara medveten och kämpa på =)

Anna sa...

O där blev det dubbelt.. Kommentarerna funkade inte riktigt
..Men men;P

H sa...

Är inte det där ett typiskt tjej-drag att ha för höga krav på sig själv? Vi måste alla bli bättre på att tro att vi är duktiga o att vi duger. Sen vore det inte fel om alla chefer kunde ge beröm heller. Grattis o trevlig helg :)

Jo tjena sa...

H - Jag tror det...träffade en AT-läkare på en fest, han tjänstgjorde på akuten och sa att dom flesta tjejer med tex andnöd orsakat av panikångest (ofta visste tjejerna ofta inte själva vad som orsakat andnöden) ställde väldigt höga krav på sig själva. Som du säger, vi måste bli bättre på att berömma oss själva! Sen har jag fått turen att ha två kanonchefer =)