måndag 12 oktober 2009

Och så är det måndag igen

Jag försöker intala mig att det kommer bli en bra dag idag. Även om jag tvivlar hårt.

Helgen däremot, där snackar vi bra grejer. R lovade att ha middagen på spisen i fredags när jag kom hem från träningen. Det var den inte. Kvart över elva på kvällen fick jag mat och då hade jag varit hemma sen åtta. Perfektionist som han är stod han och testade nya lösningar för att få så bra konsistens och smak som möjligt. Jag var mest sur och jättehungrig så jag la mig i badet för att plaska en stund.

Lördagen kom och jag var exalaterad. Vi skulle på chokladutställning! Jag lovade att vi visst kunde gå från slussen för att se på en utställning om amerikanska swingers (se den om ni har tid, den var...intressant) för att sen gå ut till djurgården. När vi väl kom fram till nordiska museet där chokladen fanns var det aplång kö. R bröt ihop lite men tog sig samman och gnällde inte så mycket i kylan. Jag kände mig som ett barn på julafton. För varje steg framåt vi tog blev mitt leende större. Snart så, snart får jag springa runt och njuta av all härlig choklad! Sista stegen upp för trappan var hemska. Tyskarna som stod bakom oss, eller bakom och bakom, dom stod på oss kändes det som, gjorde det inte bättre. När vi äntligen var inne i den stora hallen gick luften ur mig. Var det här allt? En kort jävla sal fullpackad med en massa jävla ungar och ännu jävligare föräldrar? Jag kämpade med att inte visa min besvikelse för R och armbågade mig fram till diverse ställen för att kolla in utbudet och provsmaka lite. Det ökade bara min besvikelse. Speciellt när jag insåg att mitt favoritchokladställe inte hade någon vidare monter med goda praliner utan bara visade upp sin eko-choklad.

Efter två varv tröttnade R och satte sig på en trappa tillsammans med en massa andra män som verkade vänta på sina partners. Jag gick två varv till och hamnade tillsist vid Pralinhusets monter, med alla andra besökare kändes det som. Jag tänkte fan inte gå ifrån mässan utan någon choklad, det var en sak som var säker. Några praliner fick jag med mig och jag kunde hämta R som hade det väldigt bra på trappan.

I söndags blev det inte många knop. Vi låg i sängen, åt glass direkt ur bunken och läste. Jag hittade en bok om badrum R köpte när vi var på hem - och villamässan och drömde mig bort en stund. Sen såg jag några tips på ansiktsmasker man kan göra själv. Sådant fångar alltid mitt intresse men jag blev lite tveksam. Ett recept var att man skulle blanda två - tre tsk bakpulver med vatten så det blir en smet och sen ha detta i ansiktet till det slutar bubbla. Kan det verkligen vara bra för hyn? Jag känner mig lite tveksam faktiskt. Fast lite sugen på att testa, det är jag.

Resten av söndagen gick åt till att läsa Illustrerad vetenskap tillsammans och tävla i deras quizz, det blev oavgjort och sova lite till.

Men nu är det måndag och slut på slappandet! Planen är att lägga en ansiktsmask, baka bagels och plugga under tiden innan det är dags för jobb.

5 kommentarer:

Anna sa...

Låter sammantaget som en mysig o trevlig helg=)

greken sa...

fan vilken toppen helg! även om allt inte blev som du hade tänkt :-)

30+ sa...

Alltså Nordiska museet, vad håller dom på med? Varenda evenemang jag besökt i denna byggnad har varit pekoral. Alltid, alltid, alltid blåser de upp sina utställningar och när man väl kommer dit och tränger sig in tillsammans med Östermalms jävla brackpack så är det en besvikelse.

Lägg ner Nordiska museet.

Jo tjena sa...

Anna - Ja, det var en väldigt trevlig helg, var så fint väder i lördags också =) Hoppas att du har haft en bra helg!

Greken - Haha nej, men å andra sidan, hur kul vore det om det alltid blev som man tänkt sig?

Anna sa...

Åh vad mysigt=)
Jadå jag hade en helt underbar helg!=)