fredag 16 oktober 2009

Det är en rätt stor dag idag

Jag älskar böcker. Har alltid gjort och kommer alltid göra. Jag var nog bara 9 - 10 år när jag plöjde igenom mammas Danielle Steele böcker för att sedan lova mig att aldrig läsa sådant igen. Men jag har aldrig varit speciellt kräsen med vad jag läser. Bara jag får läsa. Kasta mig ut i okända författares texter och förlora mig i min egna lilla värld ett tag. Jag kunde lätt sluka tre böcker i veckan, läsa flera böcker parallellt och längta efter att öppna nästa nya bok.

Sådan var jag tills jag började plugga. Nu orkar jag knappt läsa något utöver min kurslitteratur tyvärr. Idag stod jag framför min bokhylla, tänkte på alla böcker jag har i mitt förråd och nästan chockades av mina tankar. "Jag måste fan rensa ut bland allt det här!" Jag som nästan aldrig har skänkt bort en bok i hela mitt liv. Mina böcker är mina barn. Men sen såg jag chic-lit böckerna jag egentligen inte gillar och påmindes om hur många jag har i källaren.

Därför har jag bestämt mig för att gå igenom varenda vrå i mitt hem där jag har böcker för att skänka det jag inte vill ha till ett antikvariat. Och det ska göras idag. Allt som jag inte kan tänka mig att läsa igen ska bort. Bort bort bort! Jag ska vara stenhård i min bedömning. Riktigt kall ska jag vara.

(Det lär säkert sluta med att jag bara kan skiljas från 3-4 böcker eller inte vågar gå förbi antikvariatet.)

5 kommentarer:

fisken sa...

Vad du än gör: GE DEM INTE TILL N'BATHA!!!
Jag är LESS på att släpa hans böcker i varenda flytt. :-s

n'batha sa...

Ha ha ha! Jag bantade ner mitt bibliotek till bara två bokhyllor för några år sedan. Helt onostalgiskt slängde, skänkte och sålde jag drygt två bokhyllor med böcker jag troligen inte skulle läsa mer. Är det några frestande titlar kan jag dock fundera en sväng.

Anna sa...

jag håller helt med dig! mina böcker är mina barn. jag vårdar dem ömt. har till och med lite svårt att slita mig från min kurslitteratur, men det måste göras... så att jag får plats med fler böcker.

jag är speciellt farlig i februari varje år. i mitt rum hemma hos mina päron ligger det bokhögar överallt. böcker är det bästa som finns :)

Anna sa...

Vi ser fram emot en spännande uppdatering om hur det gick med böckerna=P

Jo tjena sa...

Anna - Ja men visst är det så? Mina böcker - mina barn! Men det skär i hjärtat över att lämna bort en massa, det måste jag erkänna. Å andra sidan har jag helt plötsligt fått en massa extra utrymme i förrådet...