söndag 18 oktober 2009

Lite jobbfrustration så här på kvällskvisten

Okej, nu är jag rejält trött på min kontaktperson på bemanningsföretaget. Det har gått en hel månad nu sen vi fick veta att kontraktet med telefonfabriken gick ut och vi har inte hört ett ord om läget. Jag förstår givetvis att varken min chef i växeln eller kontaktpersonen vill uttala sig innan allt är klart men är ett Ursäkta att det tar sådan tid innan ni får besked men jag ska försöka få lite mer svar så fort som möjligt för mycket begärt av kontakten? Tror även att inte chefen vill ta det med oss eftersom att det egentligen inte är hennes sak. Sådan information ska komma från den vi rapporterar till. Adecco i det här fallet.

Jag surnade till igår och skrev ett mail där jag krävde något slags svar och förklarade att jag söker lite efter annat jobb. Jag vill ha mitt på det torra såklart ifall tjänsten skulle dras in. Fatta vilka summor Ericsson egentligen lägger på oss...växeln är utlagd på entreprenad till ett annat företag som hyr in mig och en annan från Adecco. Egentligen är det rätt få som i växeln som inte kommer från ett bemanningsföretag. Borde det inte rimligtvis vara betydligt billigare för Ericsson att sköta allt själva? Nåja, jag är glad att jag har ett jobb utöver skolan.

Förhoppningsvis får jag lite mer besked i morgon så att jag kan grunna vidare på vilket alternativ som känns bäst. Söka nytt jobb eller försöka gå över till ett annat bemanningsföretag som växeln anlitar. Hur det än blir är det illa skött av kontakten.

Ja, jag känner mig grymt irriterad just nu. En månad utan svar på frågor som vi har ställt är på tok för lång tid. Om inga svar kan ges, säg det. Det är tusen gånger bättre än att inte bemöta våra frågor alls.

6 kommentarer:

Fisken sa...

Sv: Oh my god! Vilket empatiskt praktexempel till läkare!
Hoppas att du mår bättre nu då?

H sa...

Om de inte kan ge några besked alls borde de inte sagt något från början. Sånt där är bara dåligt för arbetsmoralen.

greken sa...

OACCEPTABELT!

Jo tjena sa...

Greken - Det kan man lugnt säga. Hoppas att jag får lite svar idag för nu börjar jag bli bra irriterad.

H sa...

Måste nog säga att jag är mer tveksam till att jobba för ett bemanningsföretag än en "vanlig" arbetsgivare för det verkar ofta vara konstiga anställningsvillkor för att inte säga specialregler för just bemanningsföretag som jag inte har lika bra koll på. Tyvärr har jag inte hört en massa bra om dom heller.

H sa...

Det är nog olika på olika bemanningsföretag. I min branch verkar de lite halvskumma...Hörde häromdagen att man oftast inte får reda på vilken stad jobbet är i förrän man har tackat ja( så man inte kan söka det själv direkt). Men jag tycker ju att det är en väldig skillnad om jag måste åka över en timme jämfört med om jobbet är en halvtimme bort...