onsdag 14 oktober 2009

Nu kan jag allt! ALLT!

Alltså, det där studiebesöket på Statens kriminaltekniska laboratorium var så sjukt häftigt att jag inte riktigt vet vad jag ska säga. Det kändes nästan lite overkligt att få gå runt i deras lokaler och höra personalen berätta om hur dom får fram DNA, matchar fingeravtryck och annat. Tyvärr fick vi inte gå in i labbrummen. Vi kunde tydligen förstöra bevis med vår blotta närvaro. Och jag som ville pilla på maskiner! Lite synd var det också att vi inte fick se deras vapenbibliotek. Guiden berättade att dom har ett X antal tusen vapen i byggnaden som referensvapen. Däremot fick vi se deras skjutbana och vattentanken dom avfyrar vapen i för att matcha kulor. Vi fick även lära oss hur man tar bort fingeravtryck från diverse olika ytor. Så teoretiskt sett borde jag kunna komma undan med vilket brott som helst nu när jag vet vad jag ska göra för att inte lämna några spår efter mig.

Och givetvis kan man inte besöka ett kriminaltekniskt område utan att en riktig gangster finns runt knuten. Clark Olofsson var i hovrätten som ligger två meter från SKL. Halva området var alltså avspärrat. Jag trodde först att några snutar hade lekt med avspärrningstejpen.

4 kommentarer:

Maria - En hobbyflata med Xenakomplex sa...

Clark Olofsson??
Ja jag kanske är efter men va fan... Haha...

Jo tjena sa...

Han kommer ju från dina trakter Maria! ;) Han har gjort en massa skit..mördat en polis, låg bakom Norrmalmstorgsdramat (efter den kidnappningen myntades begreppet Stockholmssyndromet), sysslat med knark, bankrån och har lätt suttit mer än halva sitt liv bakom galler.

Fisken sa...

Ohhh Clark Olofsson! Det är väl Sveriges mest dömde brottsling?
Han har tydligen spenderat 80% av sitt liv i fängelse så han är nog inte så bra...
Han kanske behöver ta samma kurs som du fick?

Anna sa...

Åh vad häftigt! Skulle jag med vilja=)