torsdag 22 oktober 2009

En viktig fråga måste få sitt svar

Jag och några kurskamrater har funderat i över ett år på det här. När vi läste Karriärsutveckling för blivande akademiker pratade vi om hur man beter sig under en arbetsintervju. Frågan som väckte mest diskussion var när vi pratade om dryck. Vår föreläsare sa att man alltid ska svara "Jag tar om du ska ha" på frågan om man vill ha kaffe/té/vatten från intervjuren. Detta svar skulle tydligen vara det allra bästa. Jag kan lugnt säga att klassen var delad i frågan.

Men vad säger ni? Vad tycker ni är det bästa svaret på en sådan fråga? Finns det något svar som är rätt öht?

8 kommentarer:

Nykteristfinnen sa...

evighetsfrågan :D

Jo tjena sa...

Haha ja det är det :D Kände att det kan behövas lite ny input i det hela :D

Nykteristfinnen sa...

oja! fan, vi kunde ha skrivit vår c-uppsats om detta, dääääm! ;D

H sa...

Jag tackar nog alltid nej på ett trevligt sätt. Med tanke på mitt tillstånd vid såna tillfällen vill jag minimera riskerna att göra bort mig mer än normalt. Typ göra konstiga ljud när jag dricker, sätta i halsen eller spilla ut allt över diverse viktiga papper...Fast jag skulle nog bli ihågkommen då visserligen...

fisken sa...

Man skall ALLTID tacka ja. Detta för att intervjuarn (om han/hon är proffsig använder tiden man går tillsamman för att hämta dryck till kallprat och för att känna personen på pulsen.
Anledningen till att man gör detta är för att se om intervjupersonen är nervös. Då tar man med detta i beräkningen vid intervjun och försöker få personen mer avslappnad.
Grundtips: Tacka ja!

Anonühm sa...

Ett ärligt svar kör jag med, vill jag ha något av de uppräknade alternativen så tackar jag ja - annars inte :)

Anonühm sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kitty sa...

Jag brukar tacka ja till kaffe, ibland ber jag om vatten istället. Jag tycker det har en lugnande effekt på mig, och så har jag nåt problem med vad jag ska göra med händerna. Då känns det bra att ha en kopp kaffe att smutta på.