lördag 14 november 2009

Jag gillar att plugga genus

Gissa vad examinationen består utav den här delkursen? Att titta på en film. Japp, jag ska se en film för att få mina 9 poäng. Sen ska det hållas ett kort föredrag om filmen (man behöver inte välja en film, det var valfritt) och dra lite analyser. Jag och fröken E, som även är en föreläsarkollega, kommer rocka som fan. Vi satt och spånade i en timme i min lägenhet häromdagen och insåg hur jävla lätt vi skulle kunna fylla 30 minuter.

Till det här hör även en analys som enligt kursbeskrivningen "...är en förberedande inför kommande uppsatsskrivningar. Vi har valt att kalla det informellt för en A-uppsats. Denna analyserande uppsats ska vara 1500-2000 tecken." Säg att ni skämtar! När jag skrev en förberedande uppsats första gången skulle den vara på MINST 12 sidor. Inte två. För mig är den här examinationen som en seminariumuppgift.

Vad som känns extra speciellt är hur mycket retoriska uppgifter vi har utan att ha haft en enda genomgång om retorik eller hur man håller tal på bästa sätt. Jag och fröken E har en stor fördel då vi är väldigt vana båda två att prata inför folk i diverse situationer men långtifrån alla i gruppen verkar känna sig bekväma med att öppna munnen och hålla ett tal.

Jag är besviken. Djupt besviken. Visst, det är dom lättaste 30 poängen jag troligen någonsin kommer att läsa men var är utmaningen? Var är analysen? Var är debatterna? Var är diskussionerna och det kritiska tänkandet? Den här terminen har inte känts som studier på högskola. Det har snarare varit högstadienivå på det hela.

Helt plötsligt förstår jag varför så många vill läsa genus på Södertörn. Det måste vara det lättaste man kan läsa på den skolan.

3 kommentarer:

Anna sa...

Tråkigt. För man har ju lite högre ambitioner än så.
Tror ni kommer göra nåt bra av det ändå:)

Jo tjena sa...

Ja men precis, lite utmaning vill man ju ha =) Men vi kommer glänsa på examinationen =)

Anna sa...

Det tror jag med, lycka till!:)