måndag 2 mars 2009

Sjuka viktideal och dess glorifiering

Jag kan inte låta bli att bli upprörd över den ökade trenden med "size zero" och dess glorifiering. För en stund sen klickade jag in mig på DennisM's blogg, killen som hyllade Paris Hilton-dieten (ät ingenting under 3-5 dagar, ät i 1-2 dagar och börja om) där han skrev en hyllning till size zero-trenden och var mäkta stolt över att ha fått andra att inse hur snyggt det är. Nu tipsar han om en ny diet som går ut att dricka sitt favoritté och vatten i tre dagar.

Ursäkta mig men enligt mig har inte DennisM alla kantareller i korgen. Det finns människor som naturligt är en size zero men långtifrån alla är det och ser därför mest ut som utmärglade benrangel. Den senaste tiden har DennisM, enligt mig, kommit med fler och fler diettips vilket får mig att känna mig obehaglig till mods. Visst, jag skulle väl behöva gå ner ett kilo eller två men jag anser inte att vägen till en vikminskning är att sluta äta, snarare tvärtom. Något DennisM borde inse så hungrig som han ser ut att vara.

Så DennisM, jag har ett förslag till dig. Nästa gång du är i Stockholm, kom till Flemingsberg en helg så bjuder jag dig på tre mål mat om dagen med mellanmål!

6 kommentarer:

Johanna sa...

Jo, tack! Fy vad jag skämdes!

Greken sa...

Du är skitsnygg som du är och Dennis håller på att gräva sin egen grav. Hoppas bara att hans jävla idioti inte uppmuntrar fler till att göra detsamma!!!

Jo tjena sa...

Tyvärr verkar en den anamma hans livsstil eftersom att han framställer den som så himla enkel, han skriver ju inte om dom negativa effekterna. Hoppas allt fler genomskådar honom.

Betraktaren sa...

Själv provade jag att röra lite mer på mig. Funkade perfekt, och helt utan negativa effekter - utöver att jag snavade och skrubbade knät en gång. Bantningstrenderna håller på att fördärva en halv befolkning. Bra att du håller garden uppe.

Anna sa...

Usch! Håller med betraktaren, detta fördärvar många och jag är oxå för att röra mer på sej.det hjälper!

Jo tjena sa...

Betraktaren - Ja, ett skrubbsår kan man ju ta men att förstöra sin kropp på det viset...

Anna - Mer rörelse åt folket!