tisdag 17 mars 2009

Sanna vardagshjältar

När jag trippade in i affären efter jobbet, seg i huvudet efter kaoset, började jag höra hur några stod och skrek på varandra. Jag tänkte inte nämnvärt på det utan fortsatte klämma på avokadosarna. När jag vänder mig om för att gå till mjölken ser jag att det är en man och kvinna som grälar framför sitt barn i 2-årsåldern. Ungefär här började det kännas lite obehagligto och hotfullt. Jag börjar spana efter lite personal som kanske kan lugna ner den skrikande mannen som viftar med en kundkorg. När jag vänder mig om igen mot paret får jag en chock. "SMACK!" säger det och mannen har slagit till kvinnan. Jag blir totalt handfallen och undrar om jag såg rätt. Vilket jag uppenbarligen gjorde för vips flyger det fram två andra män, den ena mannen håller fast killen som slog medan den andra mannen ringer polisen. Jag står fortfarande och stirrar.

Men tänk er, två främlingar ingrep direkt när allt gick åt helvete över styr utan att tveka. Det kallar jag civilkurage! När jag gick hoppades jag innerligt att hon kommer anmäla mannen och lämna honom. För om han slår henne öppet i affären, framför ett barn dom har med sig, vem vet då vad som egentligen pågår i hemmet?

6 kommentarer:

xixa sa...

Länge leve grabbarna som ingrep!

Mamma Melissa sa...

Vilken tur att killarna kom! Det visar att män inte tolererar ett sådant beteende (blir så trött på alla kvinnovåldsdiskussioner där alla män utmålas för att vara misshandlartyper)!

Ja, bara hoppas på en anmälan... om inte för kvinnans skull så för barnets skull.

Jo tjena sa...

Xixa - Fler sådana åt mänskligheten!

Mamma Melissa - Det var jättetur att dom kom! Och håller med dig, det är verkligen ett bevis på att alla män inte tolererar ett sådant beteende, är precis som dig trött på kvinnovåldsdiskussioner där männen alltid är the bad guys.

Anna sa...

Usch. Läskigt!
Det är ju väldigt sällan man ser det öppet sådär, men som du säger kan man verkligen fundera o förskräckas över hur mkt som händer hemma hos folk.
Tur att det finns såna människor som männen som ryckte in!

Anonym sa...

Hejsan Petra!

Ja brukar alltid gå i mellan om det blir "gruff", tex på spårvagnen här i Gbg!

Så man hoppas ju att någon hjälper mig den dagen jag blir utsatt för någonting! Felet är att det är sällan man ser någon som faktiskt gör någonting, "lägger sig i" och som hjälper sina medmäniskor.

Man kan alltid ringa som exempel om man nu inte vågar gå imellan !!

Ha en fin dag // A

Jo tjena sa...

Anonym - Det är jättebra! Jag vet inte om du är tjej eller kille men jag vågade inte gå emellan just för att jag är tjej och skulle inte ha en chans mot den stora killen om han skulle få för sig att gå på mig istället. Därför blev jag otroligt glad över att någon vågade gå emellan när jag inte fick tag på någon personal som var i närheten.