onsdag 30 november 2011

Saker jag inte gillar på morgonbussen

- Fjortisar som tuggar tuggummi och pratar

- Ungen bakom som nyss släppte en bajsbomb och skriker

- Den sociala människan på andra sidan gången

- Människor som pratar öht

- Att jag måste lämna bussens goa värme och ge mig ut i regnet

- Att helt plötsligt komma på att mitt paraply ligger hemma

Man kan väl säga att jag ser fram emot min lediga dag i morgon, så kan vi säga.

tisdag 29 november 2011

Djur i bur

Vi är på hockey. Igen. Aik är på besök och jag började tänka på Fisken av någon anledning.


Heter min framtida man Chandler också?

Ni vet att jag gillar ordning och reda, att städa gör mig lite lycklig, eller hur?

Idag insåg jag att vi har en Monica-garderob. En del av mitt hjärta blöder.


måndag 28 november 2011

Den hemska sanningen

Det är jag och Stig-Helmer nu. Det tackar vi stormen Berit för.

Sen behöver vi inte låtsas om det faktum att jag ser ut som sju svåra år idag.


En dag med Petra

I väntan på att min brukare ska vakna hittade jag ett utav mina tidiga alster, signerat 17/11-2011.

Jag tror minsann att jag ska börja bejaka min inre konstnär.


söndag 27 november 2011

En stulen idé är en bra idé

Min Mupp är en mycket påhittig och klok Mupp. För att hjälpa sin sambo på traven skrev hon ett gäng lappar med önskningar på som sedan gömdes där sambon kunde tänkas hitta dom. Mycket finurligt. Därför tänkte jag sno den idén.

Jag har bara ett problem, jag vet inte vad jag önskar mig! Är det så här det är att helt plötsligt bli vuxen?

Vad önskar du dig?

Pysselsöndag!

Första advent och jag har satt igång med att göra alla julkort som ska iväg.

Glöggkryddorna står och drar sig i spriten, julgardinerna är uppe i rummen, det doftar saffran och snart åker tomtarna upp. Innan dess blir det lite julklappsshopping.

Min favorithögtid har börjat!


fredag 25 november 2011

Som vilken fredag som helst

Eller inte.

Det är ju inte varje fredag man får jobb på rättspsyk.

Nu tar vi och firar hörrni!

Är ni redo?

45 min kvar till jobbintervju på psyket. Vi ses på andra sidan!


Ni vet vad som väntar er

Jag var jublande glad när K hämtade upp mig efter jobbet igår, en snilleblixt hade träffat mig under dagen - jag ska göra egna julkort i år! Ja, igen. K såg mest rädd ut att jag skulle involvera honom i projektet men lugnade sig snabbt när han insåg att hans jobb kommer bli att serva mig med té under pysslet.

Hoppas bara att årets kort får bättre respons än förra årets.

onsdag 23 november 2011

Du vet att du är trött när...

...Du råkar ha i kardemumma i köttbullssmeten.

Jag behöver lite hjälp, typ

Jag har fått en fix idé, i vår nya lägenhet s k a vi ha en hyllstege (se ritning nedanför) men jag kan inte hitta det någonstans! Har ni tips? Helst ska den vara svart eller vit.

Ni är med på vad jag menar va?

tisdag 22 november 2011

Om den avsaknade kärleken till barn

Grannen ovanför har ett gäng ungar. Jag gillar dom inte. Idag blev det liv strax efter fem på morgonen. På min sovmorgon. Efter gårdagens pissiga start var jag inte sugen på en till. Herregud, jag behöver min skönhetssömn, är det för mycket begärt?

Åh, dom är ju sååå söta! sa en annan granne till mig häromdagen. Nej, det är dom inte. Småbarn är endast jobbiga, skrikiga och klängrankor. K jämförde barn med mitt jobb och tyckte det var en klockren liknelse. Eh, nej? Ja, jag tar hand om människor på mitt jobb som inte kan klara sig själva, det gör jag. Men det finns två stora skillnader. 1, jag får betalt. Nej, barnbidrag räknas inte som "lön". 2, jag kan gå hem. Det går inte med småbarn. Man slipper dom aldrig.

Dessutom är barn skitiga, snoriga och kräver alldeles för mycket uppmärksamhet för att jag ska palla med dom. Och dessa barnvagnar, h e r r e g u d! Glöm stridsvagnar, en förälder med en stor barnvagn är betydligt effektivare i strid, dom viker sig inte för något. Be om ursäkt när dom kör på någon gör dom inte heller.

Ni anar inte hur mycket jag önskar att antalet småbarn i vårt nya hus är minimalt. Vi slipper åtminstone ha en lekpark precis utanför fönstret. Man  får vara glad åt det lilla.

Det är alltid lika svårt, varje år

Vad köper man egentligen i julklapp till personen som har allt? Dom senaste åren har jag haft panik den 23e och sprungit runt som en jävla dåre tillsammans med andra lika stressade stockholmare som är på jakt efter just den där julklappen. Varje år har just dom stressinköpta klapparna känts lite fel.

Idag har jag bara några små klappar kvar att fixa och den lättnaden alltså, det känns underbart! I år har jag mer eller mindre valt bort all butikhets och suttit i lugn och ro framför datorn och kollat. Bitvis har det blivit mer tittande på saker till mig själv men jag ser det som en välbehövlig paus i arbetet. (Hint till Systeryster K, du kan väl prata lite med min kära sambo om han har några förslag på vad jag ska få i julklapp)

Sambon ja. Det är just presenter till mina partners som jag har haft svårast för. Som sagt, vad ger man till personen som har allt?

Eftersom både jag och K gillar att uppleva saker, äta god mat och se oss omkring bestämde jag mig för något som vi kan göra tillsammans. Att köpa något till hemmet känns onödigt innan flytten. Tanken på att ge honom något relaterat till hans träning kändes också fel. Dessutom har jag noll koll på vad som behövs och skulle fatta nada om jag pratade om maratonutrustning med en säljare. Det känns bättre om K fixar allt sånt själv.

Allt K kommer få i julklapp är ett kort med en kort text som han får grunna på tills det med lite hjälp och hemlighetsmakeri tillsammans med Systeryster K bär av mot en trevlig liten weekend där vi släpper alla måsten.

Det är egentligen mitt julklappstips, iaf till en partner eller en nära vän, att göra något ihop. Behöver inte vara att man reser iväg, kan vara spa, en god middag eller en heldag ihop där man gör allt som faller en in tillsammans. Men framför allt är kanske tipset - ta det lugnt, kolla runt på nätet på sidor allt från heminredning till pussel och stressa inte. Det är över en månad kvar.

måndag 21 november 2011

Ja men gud vad roligt

Vi skulle ha en besiktningsman på besök idag. Klockan åtta skulle han anlända för att inspektera lägenheten. Jag gick upp klockan sex för att finlira det sista.

Han stannade i två minuter. Max. Under den tiden gick ca 1 min åt att ge mig papper, 15 sek åt att kolla en garderobsdörr och nästan trampa rakt i Ks pussel, övriga 30 sek gick åt att få av/på sig skorna och prata mer papper med mig.

Skitkul, verkligen. Undrar om städbesiktningen kommer gå lika snabbt.

söndag 20 november 2011

Det är ett år kvar, som tur är

Min sambo gillar Twilight-filmerna. Han gillar dom väldigt mycket kan vi säga. Så pass mycket att han har en plansch med Edward i stora garderoben.

Jag gillar inte Twilight. Däremot gillar jag min sambo. Vi gjorde en liten kompromiss i veckan, jag ser senaste Twilight med honom på bio och han går med på att se animerade filmer med mig. Hur kunde jag säga nej?

Igår bar det alltså av mot bion. Jag utrustade mig med popcorn och sockerhaltiga drycker för att vara säker på att hålla mig vaken. Jag gäspade så pass att jag var rädd att min käke skulle gå ur led. Vilken jävla skitfilm alltså.

Vampyrer är inte gulliga djurblodssugare som enbart suger blod ur elaka människor. Inte heller skiner dom och kan vara ute i solen. Jag bara väntade på att dom skulle börja käka vitlök som lördagsgodis och frossa likt en gottesugen pundare.

Aldrig har 1 timme och 57 minuter känts så fruktansvärt långa. Var var våldet? Blodet? Intrigerna? Istället var det något jävla gnällande mellan Jacob och Edward om Bella. Sen var det något lipande om en unge också. Hela filmserien verkar mest gå ut på puttinuttig kärlek och hur viktigt det är att ha en pojkvän samt hålla på sig tills man gifter sig. Då är det okej att nuppa fast endast i syfte för att bli gravid.

Jag är mäkta stolt att jag faktiskt lyckades hålla mig vaken under denna katastroffilm. Gör om - gör rätt är mitt betyg.

fredag 18 november 2011

Ibland förvånar jag mig själv

Det är inte den 23e december. Jag är inte frustrerad, svettig utav ilska och hatar mig själv.

Istället är det över en månad kvar till julafton och jag är nästan klar med alla julklappar. Dessutom anser jag ha överträffat mig själv gällande klappen till K.

Ibland är jag helt jävla underbar.

Tummarna slits väl snart ut

Nästa vecka ska jag på intervju för ett jobb på rättspsyk. Jag är galet glad!

Sen slog den lilla detaljen mig, jag vet inte var rättspsyk ligger. Sankt Sigfridområdet (där alla psykiatriska avdelningar ligger i Växjö) är sjukt stort. Personen som ska intervjua mig hälsade att vi möts upp utanför huvudingången till just rättspsyk. Fel sak att säga till personen som går vilse i ett litet villaområde.

Herregud, hur ska detta gå?

torsdag 17 november 2011

Blcoket nästa?

Sambon rensade avloppet i veckan.

Nu har vi en liten vattenläcka.

onsdag 16 november 2011

Jag ber verkligen om ursäkt

Jag uppdaterar himla dåligt just nu. Inga roliga inlägg, bilder, bitterfittsfasoner. My bad. Men just nu är mitt huvud fullt med teckenspråk, nya rutiner, nya namn och saknar K något överjävligt. Istället för att vara hemma sover jag i mitt provisoriska flickrum, hör hur hundfan biter i sin pipleksak fyra på morgonen och jag vill bara lipa av trötthet. Sms och samtal med K är inte samma sak när man vill gosa upp sig i hans famn och få en puss på pannan, not at all. Men snart så. I morgon är jag hemma igen. I knappt ett dygn. Jobb och jobb väntar. På söndag ska vi städa som fan eftersom lägenheten ska besiktigas på måndag. Klockan åtta på morgonen. Jävla sadister.

Förresten, någon som vet hur man kan få sin sambo att rensa avloppet till handfatet?

Rädd är det nya rörda?

När jag stod och pratade med en kollega innan idag ringde det på dörren och en tredje kollega gjorde entré. Petra, jag vill prata med dig! var det första hon sa. Paniken kära vänner, den paniken. Snabbt som fan försökte jag komma på vad jag gjort, eller inte gjort. Efter en halv minuts samtal konstaterade jag att jag inte hade gjort något tokigt. Det var min gamla dagmamma som ville hälsa.

Jag kände igen dina ögon direkt när du cyklade förbi!

Tja, jag har ju alltid sagt att jag är speciell.

tisdag 15 november 2011

Pappahumorn gör comeback!

På väg hem till föräldrarna ikväll efter avslutat jobbpass insåg jag att min racercykel Gunhild kanske inte är så laglig eftersom den saknar lysen. Jag beklagade mig för pappa och menade att det är tur att dom bor i en polislös håla.

Skulle polisen ta dig och påpeka att du saknar lyse är det bara säga att någon snott lyset! sa pappa glatt. Jag kom med det geniala motargumentet - jag har inte ens några hål att fästa lysena i. Inga problem menade pappa, säg bara 'vad fan?! Har dom snott hålen också?!'

...

måndag 14 november 2011

Jag känner peppen!

I morgon börjar jag mitt nya jobb. Vilket innebär att jag har kramp i händerna efter att ha försökt lära mig så mycket teckenspråk som möjligt på kort tid. Jag är kanske inte lika pepp på att spendera nästan hela veckan borta från K. Jag försöker fokusera på pengarna istället, vi behöver en soffa, så enkelt är det.

Efter gårdagens besök på en julmarknad tillsammans med underbara systeryster K och min sambo kan jag faktiskt inte vänta längre. Ja, jag vet att ni flesta förespråkade att jag ska vänta men jag kan faktiskt inte. Jag har skrivit en lista på allt julgodis som ska göras, lussebullar och pepparkakor som jag ska planera in en dag för. Mitt nedpackade julpynt ska hittas i flyttkartongerna hos föräldrarna, julgardiner ska strykas och ljus ska köpas till adventsljusstaken.

Nästa år ska jag ha en julgran. Jag får lite glädjetårar i ögonen av att tänka på det.

fredag 11 november 2011

Oväntade saker i vardagen

Just nu är det två hantverkare här hemma. Dom pratar babyspråk med varandra.

Det känns väldigt otippat att helt plötsligt höra "kjan du jeee mig en skjuuv?" kan jag säga.

torsdag 10 november 2011

Vad jag gör?

Jag hackar lök, vad trodde du?


En till liten fråga

Jag satt och studerade planlösningen igår på vår nya lya och fastnade vid en liten grej. I sovrummet står det "G G L". Jag fattar att G står för garderob men L? Vaddå L? Vad fan menar dom? Jag fattar verkligen inte. Är det någon som vet?

onsdag 9 november 2011

Nya residenset!

Idag skrev vi på kontraktet. Första februari flyttar vi. I morgon börjar allt fix med försäkringar, gemensamt konto och allt annat som hör sambolivet till.

Vuxenpoängen bara trillar in.


Dagen börjar ju bra

VI FICK LÄGENHETEN!!!!!!!!!!


tisdag 8 november 2011

Det här händer bara inte

Hyresbostäder ringde idag. Tjugo i fem. När vi storhandlade. Just när K för en gångs skull inte hade mobilen med sig.

Kontoret var givetvis stängt när vi kom hem. Vet ni vad det innebär? Vi kommer inte få veta något förrän i morgon bitti. Jag kommer inte få en blund i ögonen. Jag hoppas innerligt att vi får lägenheten och att dom inte ringde om någon småsak. Jag vill fan inte bo här längre, jag är trött på att vår trappuppgång används som toalett och känna pisslukten så fort jag kliver utanför dörren. Jag får nog av det på jobbet.

Håll tummarna för mig snälla ni.

Houston, we have a problem!

Vi har fortfarande inte hört ett ord om vi fick lägenheten eller inte. Sista dagen att tacka ja var i torsdags. Idag är det tisdag. Hur många dagar behöver handläggarna egentligen på sig? Förstår dom inte att jag våndas av att vistas i ovisshet?

Men det finns ett annat problem, nämligen det här med inredning. Jag och K har två helt skilda stilar. Jag gillar när det är stilrent, så få prydnadssaker som möjligt. Gillar svart och vitt med någon stark accentfärg. Skulle lätt kunna ha en stor röd tavla med ordet red i vita bokstäver. Eller spika upp konturerna av en anka på väggen och dra ett snöre mellan spikarna.

K å andra sidan... Han gillar gothiska statyetter. Döden ni vet och liknande figurer. Och mörkt ska det vara. Helst ska alla ljuskällor strypas så att inte en enda liten blomma vill vara här. Jag älskar blommor och vill ha massor.

Hur ska vi kunna kompromissa om våra stilar? K verkar inte vara benhård i sin inredningsstil och verkar kunna tänka sig ändå att köra mer på min linje. Samtidigt vill jag inte kasta ut allt som är hans men att ha en bägare som hålls uppe av en skeletthand är ändå ingenting jag vill ha. Hur kan vi lösa det här? Hur gjorde ni?

måndag 7 november 2011

Saker man kan göra tidigt på morgonen

Och med tidigt menar jag när man vaknar strax innan fyra när sambon går upp.

Hittills har jag hunnit tänka en sisådär tio tankar om hur mycket jag hatar vår säng, krupit över på Ks sida, gosat ner mig i hans täcke och kuddar för att känna hans doft. Kan meddela att den enda doft jag kände var från min hårolja. Jag har sett ett program jag inte minns för jag blev så till mig när det annonserades att matresan i Spanien med bla Gwyneth och gänget var näst upp.

Dessutom har jag haft nöjet att lyssna till grannarna ovanförs ytterst livliga diskussion med följd utav barnskrik och en tv med alldeles för hög volym. Passade då på att öva lite teckenspråk så jag kan kommunicera på mitt nya jobb nästa vecka.

Efter lite tékokning och planerande för strukturerande i badrummet blir det nog lite Star Trek. Och en mental påminnelse om att försöka se lite anständig ut när ventilationsmännen kommer hit i eftermiddag.

Ni hör vilken fartfylld morgon jag har alltså.

fredag 4 november 2011

Jag är glad att jag lever om vi säger så

Åkte från mina föräldrar och hem, en sträcka som normalt tar femtio min med buss. Idag tog den trettiotre minuter. Ändå var vi försenade.

Resan inkluderade ett gäng fulla tonårskillar, en kallade mig MILF, en imiterade Stefan och Krister och en tredje grät för att det var så fint att jag är kär. Det blev även två kisspauser, en förbannad busschaufför som nästan krockade och körde ifrån två personer. Några som vi sen fick vänta in. Och vi vet alla att det kan ta en stund att springa i högklackat.

Jag är så åksjuk att jag knappt pallar stå, mår så otroligt illa att jag nästan kysste asfalten när jag gick av.

Den här upplevelsen sporrade mig bara ännu mer till att ta körkort.

En liten snabb fråga

När är det egentligen okej att hänga upp julgardinerna? Lägga på juldukarna? Ha röda handdukar i badrummet? Att hänga upp stjärnan i fönstret? Men framför allt, göra julgodis, lussekatter, glögg och pepparkakor?

Måste jag vänta till första advent?

torsdag 3 november 2011

Iiiiiiiiih!

Igår när jag pratade med Mupp om hur svårt det är att få lägenhet i Växjö traskar K in i köket och säger att vi fått erbjudande om en tvåa.

Som vi sen tackade ja till. En underbar tvåa med öppen planlösning, tvättpelare, diskmaskin och det bästa av allt - en balkong. Håll tummarna att vi får den också. Jag älskar redan lägenheten så pass mycket att jag inte vågar hoppas att den blir vår.

onsdag 2 november 2011

En sockerbagare här bor i staden

Okej, nu har jag bakat kokostoppar med saffran doppade i choklad, citronkaka, kanelkatter och mandelbiskvier med apelsinsmak.

Och givetvis smakade jag lite. På chokladen då alltså. Varför skulle jag annars slicka mig så frenetiskt kring munnen?

Men till den stora frågan, vem hjälper till med att äta upp allt?


Baka liten kaka...

Och skjuts in i ugnen!


Jag känner mig inte som hulken längre

Jag är redo för en vända på stan med andra ord. Och jag känner mig rätt snygg om jag får säga det själv.


Nej, det är inte god morgon

För att fira att jag fick jobbet igår och måste lära mig lite teckenspråk snabbt tog jag sovmorgon idag. Eller, det var åtminstone min tanke.

Halv sju började ungen ovanför skrika som om den övade inför en opera av Puccini. I en timme. Jag lyckas somna om och vaknar strax innan åtta av att slamsugarbilen börjar arbeta precis utanför vårt sovrum. Oh the joy säger Jag bara. Stapplade upp ur sängen och möts av en hårdrockare med misslyckad permament i spegeln.

Det kommer ta ett tag innan jag är redo för att visa mig ute bland folk idag.


tisdag 1 november 2011

Vi kommer dö

Jag och K ska åka till ullared om ett tag.

Det kan ses lite som det som kallas för eldprov. Klarar vi några timmar ihop i affären from hell klarar vi allt tillsammans.

Ja, det vore kanske något?

Greken efterlyste temat "bilder från en dag med Petra". Ska vi köra på det i morgon, vad säger ni?