tisdag 22 november 2011

Det är alltid lika svårt, varje år

Vad köper man egentligen i julklapp till personen som har allt? Dom senaste åren har jag haft panik den 23e och sprungit runt som en jävla dåre tillsammans med andra lika stressade stockholmare som är på jakt efter just den där julklappen. Varje år har just dom stressinköpta klapparna känts lite fel.

Idag har jag bara några små klappar kvar att fixa och den lättnaden alltså, det känns underbart! I år har jag mer eller mindre valt bort all butikhets och suttit i lugn och ro framför datorn och kollat. Bitvis har det blivit mer tittande på saker till mig själv men jag ser det som en välbehövlig paus i arbetet. (Hint till Systeryster K, du kan väl prata lite med min kära sambo om han har några förslag på vad jag ska få i julklapp)

Sambon ja. Det är just presenter till mina partners som jag har haft svårast för. Som sagt, vad ger man till personen som har allt?

Eftersom både jag och K gillar att uppleva saker, äta god mat och se oss omkring bestämde jag mig för något som vi kan göra tillsammans. Att köpa något till hemmet känns onödigt innan flytten. Tanken på att ge honom något relaterat till hans träning kändes också fel. Dessutom har jag noll koll på vad som behövs och skulle fatta nada om jag pratade om maratonutrustning med en säljare. Det känns bättre om K fixar allt sånt själv.

Allt K kommer få i julklapp är ett kort med en kort text som han får grunna på tills det med lite hjälp och hemlighetsmakeri tillsammans med Systeryster K bär av mot en trevlig liten weekend där vi släpper alla måsten.

Det är egentligen mitt julklappstips, iaf till en partner eller en nära vän, att göra något ihop. Behöver inte vara att man reser iväg, kan vara spa, en god middag eller en heldag ihop där man gör allt som faller en in tillsammans. Men framför allt är kanske tipset - ta det lugnt, kolla runt på nätet på sidor allt från heminredning till pussel och stressa inte. Det är över en månad kvar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vart ska ni åka? Jag funderar också på att köpa en weekendresa till min partner i julklapp och vill gärna ha tips :)

Petra sa...

Vi ska åka till Göteborg bara =)