lördag 29 augusti 2009

Jag är nog fortfarande lite, ja jag vet inte

Igår var det som synes i förra inlägget utgång. Jag och Linus höll vårt motto "mer öl!" väldigt bra måste jag säga. Sen blev det dans, så mycket dans att jag har blåsor under fötterna. Stora sådana också. Tog en massa bilder också som jag ska lägga upp när jag har kommit på hur man gör.

Tanken var att vi skulle besöka tatueringsmässan idag men vi bangade. Vi shoppade istället och gick på bio. Inglorious Basterds blev det. Och herrejävlar vilken film det var! Jag grät, skrattade och mådde illa. Det här kunde vara Quentin Tarantinos bästa film om det inte vore för en sak. Brad Pitt. Han förstörde scenerna som han var med i. Han agerade över och var skitkass. För mig bevisade det bara vilken överskattad skådespelare han egentligen är.

Efter ett tag satt jag och irriterade mig lite på filmen som inte följer historien. Men efter en stund tänkte jag att det var rätt skönt egentligen att det inte var ännu en skildring av nazi-tyskland. För mig blev det snarare en tolkning av händelser många nog skulle ha velat drabba nazisterna.

När filmen var slut skakade jag och Linus. Händerna darrade och adrenalinet pumpade i kroppen. Tarantino höll hela tiden ett högt tempo genom filmen utan att det blev jobbigt. Det kom flera komiska scener som ett avbrott mellan allt sadistiskt våld. För sadistiskt var det. Och det skildrades på ett bra sätt. Det känns som att göra en sådan här film visar på hur jävla duktig Quentin är. Allt våld hade lätt kunnat bli för mycket samtidigt som dom komiska scenerna hade kunnat stjälpa hela filmen.

Hade det inte varit för mr Pitts medverkan hade filmen varit ett mästerverk.

1 kommentar:

Mamma Melissa -ung änglamamma och gravid sa...

Där ser man... får spana in den filmen, mannen har dille på Tarantino:.))

Ja, radioprogrammet sänds ikväll på P3, men jag är otroligt nervös för hur redigeringen blev... så kanske får du lyssna med ett saltkar bredvid dig...