lördag 4 februari 2012

Jävla blodsugare

Nu när vi flyttade valde vi att behålla vår billiga deal hos Tele2 med internet, tv och telefon, jättesmidigt! Jo tjena. Igår när vi försökte koppla in nätet fick det åt skogen, minst sagt. Skiten fungerade inte.

I morse när jag kom hem från jobbet berättade sambon att den lokala leverantören Wexnet finns inkopplat i huset och ställer till det för oss. Vad innebär detta? Jo att vi måste betala 500 kr i startavgift till just Wexnet och sedan 150 kr i månaden till detta företag utöver vår kostnad hos Tele2. Avslutar vi vårt nuvarande abonnemang och tar Wexnet får vi en högre kostnad, stannar vi kvar hos Tele2 får vi en högre kostnad, hur vi än gör förlorar vi på det. Tack vare Wexnet.

Får man ens göra så här? Eller har vi missuppfattat allt?

2 kommentarer:

Fisken sa...

Nej de får inte göra så. Jag gissar att detta är någon stadsnätslösning och då så får ni självfallet välja om ni vill ha det eller inte. I annat fall så skall det vara inbakat i hyran om det är så att hyresvärden gjort ett kollektivt avtal.
Dock kan det bli problem om ni vill ha en TELE2 lösning som INTE innebär typ ADSL. Men om ni väljer att köra det mobilt eller via telejacket så bör ni kunna välja bort det andra bolaget.

Anonym sa...

http://www.wexnet.se/Wexnet---oeppet-stadsnaet/Wexnet/Kampanj/Nu-bjuder-vi-paa-startavgiften.aspx

Läs mer på hemsidan om vad det verkligen kostar att ha bredband via fiber, som inte går att jämföra med ADSL....