söndag 12 februari 2012

Du ska inte tro det blir soohommar ifall inte nananana

Jag har blivit med balkong. En stor inglasad sådan i söderläge. Lyckan är total! Ända sen jag flyttade hemifrån för X antal år sedan har jag drömt om en sådan balkong. Eller att ha en balkong över huvud taget snarare.


Framför mig ser jag en underbar grönska med örter, tomater och annat smått och gott som frodas på balkongen. Jag har redan sett ut lämpliga bänkar som ska införskaffas där mina planteringar ska odlas i krukor och lådor.

Sen slog det mig: jag har ingen aning om hur man gör! Vad bör jag tänka på när det gäller balkonodling? Gödsling? Bäst lämpade krukor? Men framför allt - vad passar sig att odlas på en balkong?

Jag är helt lost här.

3 kommentarer:

Fisken sa...

Kryddor framförallt. Jordgubbar går också fint. Samt i princip allt annat som går att röka.

Lfthmn sa...

Åh, vi kan balkongstajla tillsammans! SOM jag längtar tills jag kan ha egna kryddväxter igen!

Tyvärr hade de inte den där soft glee. HOn sa att det finns mer på nätet än det har i butiken så det blir faux tan men det kommer nog bli snyggt ändå ska du se! Vi får ses någon dag i veckan (helgen?) och överlämna. Jag räknar ut vad det blev i pengar och mejlar mina kontouppgifter till dig!

Anonühm sa...

Kryddor, som sagt, eftersom det är så underbart gott att kunna repa av och slänga i maten. Potatis i hinkar så får man jättetidig färskpotatis.