måndag 26 september 2011

Petra - numer telefonförsäljarnas hatobjekt?

Jag har glömt att nyanmäla mina föräldrars telefonnummer till Nix. Helt plötsligt ringer det telefonförsäljare stup i kvarten. Jag och pappa har gjort det till en inbördes tävla i hur man avfärdar en sådan säljare. För närvarande är pappas favorit Nehenej, jag är bara här och vattnar blommorna! Personerna du söker är i Australien ett par månader till!

Idag vred jag upp volymen lite, en smula omedvetet bör tilläggas. En intet ont anande säljare ringde för att packa på mig någon deal om energi. Jag vet inte, jag lyssnade inte så noga. Vilket han däremot trodde att jag gjorde. Jag har en förmåga att kunna låta väldigt intresserad och ställa frågor även om mina tankar är på helt andra håll. När han trodde att affären var i hamn släppte jag bomben.

Det är nog egentligen den andra frun i huset du vill prata med men hon är bortrest sa jag glatt och hörde hur säljarstackarn började stamma om han hade hört rätt, en andra fru? Jajamensan fortsatte jag, vi är en sådandär modern familjekonstellation du vet. Det var trevligt att pratas vid, ha en trevlig dag! sa jag och la på luren.

Sen googlade jag fram numret till Nix-telefoni.

2 kommentarer:

Hockeysmurf sa...

Hahaha! Underbart ju!
Jag ringde NIX igår för att förlänga min spärr, älskar deras service :)

Fisken sa...

HA HA HA!