fredag 16 september 2011

Jag behöver nya skor!

Ks familj har bjudit upp mig till Norrland över jul. Helt plötsligt blev jag väldigt nervös och fick en massa tankar i huvudet. Första gången jag träffar mina svärföräldrar ska vi alltså fira jul ihop? Vad är en lämplig present? En var eller en till båda? Hur kallt kommer det egentligen vara? Vad ska jag ha på mig? Ska vi redan börja planera julen? Och skor, herregud, skor! Vad ska jag ha för skor?! Någon som kan ge mig en liten lämplig guide här? Jag har mycket i huvudet nu.

Men är det säkert att dina föräldrar vill ha med mig över jul? frågade jag försiktigt, präglad av min egen uppväxt där ens partners inte följer med på första julen.

Det är klart! svarade K glatt. Du tillhör ju familjen!

Jag behöver er nu.

5 kommentarer:

Hockeysmurf sa...

En till båda skulle jag köpa. Vad som passar? Hmm.... det beror ju lite på hur mycket pengar du har råd med/vill lägga men försök få K att hjälpa dig med vad de gillar och så.
Kläder - Det du känner dig bekväm och fin i.
Skor - Lika samma där.
Hoppas du får fler svar, känner inte riktigt att du fick nån direkt hjälp av mig haha!

Fisken sa...

Jomenvisst! Du behöver skoterkängor. Det och björnfitta på huvudet.
Norrland är SKITKALLT!!! Tag trippla långkalsonger och tjock jacka. De har väldigt svårt för utlänningar så kom ihåg att tala VÄLDIGT långsamt för annars känner de sig stressande och kommer att anta att du är utböle. Alla dricker hembränt och talar enstavigt.
Framförallt så är de proppfulla med fördomar! Inte alls så fördomsfria som VI är.
En bra hälsningsfras är "va harru för'na skoter da?" och kom för guds skull ihåg att "knul n litt" betyder knåda den lite och INGET ANNAT!

Lycka till!

De kallar mig Skrållan sa...

Gullig du är!

När vi var i Skellefteå över jul blev jag förvånad över att det inte var kallare än det var. Jag hade förväntat mig att man skulle frysa IHJÄL varje gång man stack näsan utanför dörren men det är verkligen en helt annan kyla där. Det kanske står -25 på termometern men det känns ungefär som -5 här. Minns en dag efter jul som jag kom ut och det kändes nästan som vår i luften, jag behövde inte ens knäppa jackan. Sen när jag tittade på termometern var det minus tio. Så en tjock skön jacka, hyfsade skor (jag hade med ett par fordrade skinnstövlar och ett par varmare kängor), mössa, vantar och halsduk. Inte värre än så! :-)

Hypofysen sa...

Jag köpte Icebug-kängor med dubbar förra året o det är det bästa köpet jag nånsin gjort tror jag. Levde i dom hela vintern o varken halkade eller frös en enda gång.

ullebengtsson sa...

Var i Norrland? Det är stor skillnad på kust och inland, stad och landsbygd. Varma skor och inga skor inne, är mitt tips.

Present beror också på typ av familj:)