tisdag 22 maj 2012

Vad blir det för mat?

Vi kör med med matlista här hemma för att underlätta allt. Dels kan min sambo, som knappt kan laga mat och allra minst improvisera fram en måltid, hjälpa till och lära sig mer. Dels slipper vi det där kliandet i huvudet och undra vad vi ska äta idag. Himla smidigt.

Men, nu börjar inspirationen tryta. Vad brukar ni äta? Har ni några bra tips? (Obs, får ej innehålla bönor, linser eller vara korv/biff stroganoff!)

3 kommentarer:

Gaymasen sa...

Oj svårt! Vi kliar oss i håret varje dag, sen äter vi ute ofta så det förenklar ju en del av grubblandet, haha. Min karl är inte så värst bra i köket han heller. Jag är dock bra. Tycker jag själv. ;-)

Men ja. ChiliConCarne? Kycklingsallad med pesto? Tacopaj? Någon härlig sommarsallad med melon och sånt i? Möjligheterna är oändliga. ;-)

Och muuums med de glassarna! Låter inte alls dumt. Älskar när man hittar ställen där man får gigantiska bollar med glass, haha. :)

Lfthmn sa...

Ohh, det finns ju massor! Jag gillar att göra en matig sallad och så ha något köttigt till. En grej som Lina lärde oss var att koka risoni (pasta men ser ut som ris), sen göra som en sallad av det, med jejält med pressad citron (FÄRSK), olja, soltorkade tomater, färsk spenat eller manchego(?)sallad, samt vad man har hemma/känner för. Gott att steka kyckling eller biffar till, och kanske göra en yoghurtsås med mynta och/eller vitlök?

En annan god grej är renskavsgryta. Det är en favorit hemma.
Fräs lök, vitlök och massor av riven pepparrot i rikligt med smör. lätt i renskav och låt det fräsa med en stund. Häll på vitt vin, grädde och lite viltfond samt gärna lite konjak eller liknande. Klicka i rejält med lingonsylt (flera matskedar). Koka ris till och servera med lingonsylt och knaperstekt tärnat sidfläsk eller bacon. MUMS!

Lfthmn sa...

En annan SJUKT god grej är att kärna ur en 6-7 tomater och tärna dem grovt. Lägg den med hackad lök, vitlök, mycket olivolja, salt, peppar, honung och en rejäl skvätt vitt vin i en ungsfast form och låt det stå i ugnen och gotta sig, minst en halvtimma. Köp god färsk pasta, helst Icas med tryffel/karljohansvamp och koka. Servera med tomatröran, massor av riven parmesan, färsk basilika och ett glas gott vin! Också MUMS!