måndag 28 maj 2012

Petra och Ikea

Efter att jag vaknat från jobbet igår susade vi till Ikea. Jag var så trött att jag knappt kunde stå men hey, jag kan ju alltid sova i bilen! Jo tjena... Tio minuter, sen var jag klarvaken och diskuterade med sambon. Vi anländer till Ikeas parkering och sambon vill inte kliva ur bilen av okänd anledning. Jag fick muta honom med köttbullar för att få ut honom.

När vi slår oss ner i restaurangen utbrister han med munnen full att det här var ju världens godaste köttbullar! Om jag blev sur? Det kan du ge dig fan på. Jag, som lägger ner mycket kärlek i mina köttbullar, blev utklassad av en möbeljätte som massproducerar köttbullar på löpande band. Köttbullar som dessutom serveras med pulvermos. Det sistnämnda kommer inte in över min tröskel. Så ja, jag blev en smula sur. Det krävdes en del löften om massage från sambons sida innan jag blev glad igen.

Men säg den lycka som varar. När vi går och letar efter uppläggningsfat börjar sambon plötsligt gäspa och påpeka hur trött han var. Jag som sovit strax över tre timmar tyckte inte att han hade någon talan. Men, som den underbara flickvän jag är gick jag med på att köra hem.

Resten gick finfint, hittade bland annat en stor fin vas att ha ljus i samt en upphängare att förvara alla mina skor i. Sambon är lite trött på att snubbla över mina skor konstant eftersom alla inte får plats på skohyllan och garderoberna är fulla.

När jag sitter i bilen och ylar med till musiken skriker sambon helt plötsligt att det är kisspaus! In på närmsta parkering, som lämpligt nog låg i en backe och sambon rusar ut. Jag trodde jag skulle lipa. Att starta i små backar, okej, det brukar gå, men i en med helveteslutning? Och ut på en 90-väg där alla ligger i 110? Jo tjena... Men, det gick! Lipade nästan av glädje efter att ha klarat det på första försöket.

Precis utanför vår entré började jag svära något fruktansvärt! Vasen, den fina vasen, stod givetvis kvar på Ikea vid självscanningen.

Varför kan det aldrig gå smärtfritt när vi är på Ikea?

4 kommentarer:

Lfthmn sa...

Fick du tag på vasen sen? Det kanske är sent nu, men jag kan ju försöka lösa det någon gång annars!

Petra sa...

Ja, det fick jag :D Eller fick och fick... Någon hade snott den så vi fick köpa en ny.

Lfthmn sa...

Taskigt :-(

Hypofysen sa...

En upphängare för skor?! Låter otroligt användbart.