söndag 22 februari 2009

53 timmar senare och lantflickan visar sina kunskaper

I fredags mötte jag upp R för att äta middag i Gamla stan på thai-stället Aroydee. Maten var helt okej, personalen var underbar! Servitrisen sa att det var bara att säga till vad jag ville ha för vegetarisk mat så skulle dom fixa det, det kallar jag bra service! Ett glas vin och ett antal timmar senare begav vi oss hem till R för att spela kortspelet skitgubbe där knivarna, bokstavligen, åkte fram och jag blev full på vin.

Stockholm visade sig från sin allra bästa sida i går med skinande sol vilket innebar promenad på Djurgården. Vi knallade ut till Waldemars udde där vi blickade ut över Söder och Östermalm från ett lusthus när en skock fåglar kom flygandes.
Jag - Åh, titta, måsar!
R - Petra...det är svanar!
Människorna som stod i lusthuset kunde inte hålla sig för skratt utan började asgarva. Själv ryckte jag på axlarna och sa "fågel som fågel".

Magarna kurrade rejält efter promenaden och vi hamnade på den helvegetariska restaurangen Lao Wai innan vi traskade iväg till bion för att se Mammut. Både jag och R var jättebesvikna på filmen. Moodysson, vad hände? Du som är en enastående regissör och som hade alla förutsättningar till att göra tidernas bästa film. Du hade skådisarna, du hade filmtekniken och klippningen, varför var filmen så innehållslös? Gör om, gör rätt!

Söndagen bjöd på snökaos och vi stannade inne för att baka. Det blev en otroligt god chokladkaka (tack Nykteristfinnen!) och hembakat bröd som vi mumsade i oss framför en film.

Jahapp, det är bara att erkänna. Jag har trillat dit.

2 kommentarer:

Anonühm sa...

Man kan tycka att Svansjön borde känna igen sina badgäster...

Jo tjena sa...

Anonum - Ja, jag blev lite småputt över det faktiskt.