tisdag 30 augusti 2011

Vissa har tummen mitt i handen

Jag har inte ens några.

Vi påbörjade projekt montera ihop möbler igår. På sex timmar fick vi ihop fyra stolar och tre fjärdedelar av köksbordet. I början skämtade vi mycket med varandra på det råa vis vi brukar. Efter en stund haglade svordomarna. Speciellt när vi la oss en kort stund på sängen för att pusta ut och sängen brakade sönder.

Idag fortsatte vi. Köksbordet hägrade och vi var beslutsamma, nu skulle vi klara det. Efter många men håll den still! Still sa jag! och Neej, andas inte ens bordsbenet, hör du det?! lyckades jag få i den sista skruven. Dagens middag intog vi stolt vid det nya bordet och inte ute i hallen där vi tillfälligt placerade det gamla som vi gjorde igår.

En smula hög av hybris tog jag tag i ena dvd-hyllan när K var och handlade. Stolt fick jag i mutter efter mutter, plugg efter plugg för att sedan konstatera att det mesta var fel. Jag hade varit så säker på min sak att jag även slagit dit pluggen med rätt mycket kraft. Vi plockade isär hyllan med hjälp utav en skiftnyckel, en sax och en sockertång.

Vi beräknar att vara klara någon gång nästa vecka.

Jaha, vad har ni gjort idag då?

3 kommentarer:

Barbro Binda sa...

Semestrat och skrattat gott åt era Kampradska monteringskonster!
Tur ändå att man inte behöver SVETSA ihop grejorna. Fast NI kanske blir, efter det här :-)

Ann-Katrin sa...

OH my god!
När jag flyttade nyligen monterade några vänner ihop sängen samtidigt som jag var iväg och gjorde något annat. När jag skulle gå och lägga mig på kvällen hittade jag några delar som de av någon outgrundlig anledning bestämt sig för var överflödiga. Jag sov oroligt ett par nättet... Fast det verkar som om det funkar ändå. Hittills... Sängar som brakar ihop är opraktiska...

Fisken sa...

"sängen för att pusta ut och sängen brakade sönder".

Ha ha ha! Pusta ut... Jo tjena!