torsdag 11 augusti 2011

Nej, det var väl inte riktigt min dag igår

Mitt i min febertristess fick jag för mig att vi skulle grilla. Jag och pappa alltså. Vilket innebär att jag skulle få sköta allt eftersom pappa fortfarande hoppar runt på kryckor och har ett illgrönt gips.

Jag baxade ut grillen, nedför altantrappan, ut på gräset, hällde på kol och tändvätska. Och lite till tändvätska eftersom jag har dålig koll på hur mycket tändvätska som egentligen behövs. För säkerhets skull tog jag en skvätt till. Jag kände mig rätt harmonisk när jag stod i köket, förberedde köttet, gav salladsjobbet till pappa som hade en ny leksak att skära sallad med och begav mig ut för att tända grillen. När första tändstickan landat på kolen insåg jag att ja, jag hade nog tagit lite för mycket brandfarlig vätska.

Kände jag precis en regndroppe på näsan? Nej, troligen inte. När jag klev upp på altanen igen började regnet ösa ner. Givetvis klev jag ut, igen, stirrade på den falnande elden och undrade vad fan jag skulle göra nu. Tittade upp för att hälsa på några förbicyklade turister som stirrade väldigt länge på mig. Och vem hade inte gjort det? En idiot som stod ute i ösregnet för att grilla?

Efter många om och men lyckas jag få in grillen på altanen igen. Många svordomar blev det innan åbäket kom uppför den lilla trappan. Sen på med lite till tändvätska. Mina ögonbryn var lite i farozonen när jag tände den igen.

Drygt tio minuter senare sken solen för fullt igen, inte ett regnmoln fanns på himlen. Det började inte regna igen förrän flera timmar senare. Jag fick nästan för mig en liten stund där att jag borde ta det som ett tecken.

4 kommentarer:

Ann-Katrin sa...

Det finns en stor sak med tyg och skaft som man kan använda. Paraply tror jag bestämt det heter. Mina proffsgrillarvänner använder det när de har en lånad grill utan lock men ändå vill ha grillad mat... Funkar rätt bra. Även i november. Och är lättare än att släpa grillar upp och ner... :-)

ullebengtsson sa...

Envis som en röd gris:-)

Fisken sa...

Förlåt.

WHAAAAAA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HAAA!!!
Gnnnn....HAAAAA-HA-Ha-HA-HA...!

Heffler sa...

Som en reklamfilm för svensk sommar. :D