måndag 18 juli 2011

Saker jag inte gillar, människor jag inte tål

Jag har jobbat i natt, sovit en timme under ett dygn. Man kan säga att jag är trött. När jag är trött är jag ingen trevlig människa. Helst vill jag bli lämnad i fred. Givetvis är det vid sådana tillfällen främlingar anser att det är ett ypperligt tillfälle att prata med mig.

Idag verkar inte vara något undantag. En total främling hälsade på mig under min promenad till bussen. Jag svarade med att nicka lite. När jag sitter i busskuren, lyssnar på Kent och min ungdoms glansdagar kommer samma främling och ställer sig jämte mig. Sen börjar han prata. Vad han sa vet jag inte och jag brydde mig inte heller. Rent demonstrativt började jag rota i väskan och tryckte in hörlurarna ännu lite längre in i öronen. Han gav sig inte utan fortsatte prata. Sen kom bussen, som tur var.

Jag hatar verkligen sådant! Varför står man och pratar med någon som uppenbarligen inte bryr sig? Och nej, han pratade inte i telefon eller handsfree. För fan, om en del är så jävlar hurtiga på morgonen, kan dom inte lämna oss andra i fred? Sök till en Disney-film eller något om dom nu tycker att världen är ett sådant underbart ställe att vistas på. Bara dom inte pratar med mig.

Vad gillar ni på morgonen?

3 kommentarer:

ullebengtsson sa...

Kaffe och gröt, lugn och ro.

Hockeysmurf sa...

Fil, kaffe, korsord och bli lämnad ifred på morgonen tack. :)

Jag hade jobbat från 8-21.30 en dag och fick samma problem som du. Jag hade verkligen ingen lust att prata med den där typen (han pratade när vi stod i busskön och fortsatte med att sätta sig bredvid mig och babbla) så tillslut skrek jag -
"Men sluuuuuta!! Jag vill inte prata med dig!!"
Då reste han sig och gick och satte sig på en annan plats i bussen... Själv somnade jag :)

Anonühm sa...

Jag gillar, nej älskar, lagad frukost avrundad med flerdubbel espresso. Man behöver en lång & mjuk start på dagen, speciellt måndagar :) och eventuella samtal ska vara med folk man känner gott!