tisdag 26 juli 2011

HBT-världen är en otroligt fördomsfri värld

Jo tjena. Ska jag vara ärlig möter jag fler fördomar av andra HBT-are än av människor som inte definierar sig som någon form utav HBT. Under alla år som jag varit engagerad inom dessa frågor har jag ofta fått försvara min sexualitet. Det går inte att vara bi! En dag måste du välja! Antingen är du flata eller hetero, så enkelt är det! Heteromänniskor har givetvis även dom haft sina fördomar men det har inte känts lika elakt på något vis. Kanske är det för att jag ändå hoppas på att mötas av mer förståelse utav andra människor som vet hur jobbigt och förvirrande det kan vara att inse att man inte är straight och precis som jag brottas med vissa normer i samhället.

Jag har berättat för en del att jag har träffat någon. Jaha, är det en tjej eller kille? är oftast den första frågan jag får. Något som kan få mig att fälla alla taggar utåt och inte vilja svara. För jag förstår inte riktigt relevansen i det hela. Speciellt inte när frågan kommer från personer som säger sig vara queer, att könet inte spelar någon roll och att alla ska få definiera sig som man själv vill. Hurså? blir nästan alltid min motfråga varpå personerna anser att det är deras rätt att få veta könet på min partner.

Men varför? Räcker det inte att veta att jag har träffat en person som gör mig glad, som får mig att må bra, som jag tycker är underbar och längtar efter? Och om nu människorna så tvunget måste veta, kan dom inte fråga personen på egen hand om dom skulle träffas?

Det finns fördomar överallt. Att påstå att HBT-världen är så öppen och välkomnande känns ibland fel. Även den kan vara sluten, det finns fördomar mot olika sätt att se på sig själv, sin kropp, kön och sexualitet. Men jag antar att det ibland är lättare att se problem på andra ställen än hos sig själva.

4 kommentarer:

Maria - En hobbyflata med Xenakomplex sa...

Sen så kan man ju fundera på varför det dök upp en bild med tre eller fyra killar som sög k*k och hade sex och rubriken var "Is this giant cock"...bla bla bla nåt, när det står på bloglovin att du skrivit ett nytt inlägg.. Jag undrade vad i herrans namn det tagit åt dig... Hum.. Men sen så är allt normalt en liten stund senare... Vääääääldigt mysko måste jag ju säga...

Hypofysen sa...

Det är inte en blandning av att dom själva är så säkra på sin sexualitet o dessutom alltid tycker att dom har rätt? Överlag är människor som alltid ska få alla andra att tycka som dom en pina...

ullebengtsson sa...

Jag pratade med en granne. Hans kompis hade kommit ut som vuxen och hela hans sätt hade förändrats, hur han gick, stod och tom kastade en boll. Först och viktigast: hurra för honom att han kan leva och älska sant nu! Men anpassningen? Om han spelade heterokille förut så spelar han ju fjoll-bög nu? Om han gör det för att det är kul, good on him. Men om han gör det för att passa in i en ny uppsättning trångsynta normer, så gör jag tummen ner.

De kallar mig Skrållan sa...

Men du, tror du verkligen att den frågan (vilket kön det är på den du träffat) är ett utslag av fördomar eller helt enkelt att de vill veta vem det är du träffat? Jag hoppas att de inte bara frågar det, utan kanske frågar mer: Vem är hon, vad gör hon, hur är hon. Eller? Är man straight och träffar en kille så är ju den första frågan från typ alla: "Jaha, vad jobbar han med då?" Lite fantasilöst, kanske, men jag har aldrig upplevt just det som fördomsfullt. Ibland är en cigarr bara en cigarr ;-)