fredag 20 januari 2012

Ett kliv närmare döden

Om drygt nio månder blir jag 25. T j u g o f e m. Tjugofem jävla år.

Jag låg i fosterställning och nästan grät när insikten slog mig. Vet ni vilken ångest jag har över detta? Det känns fruktansvärt. Jag har gjort en (1) sak utav allt jag planerade som ung, flytta till Stockholm. Som jag flyttade ifrån. När jag lämnade den stora staden planerade jag att vid det här laget vara på en riktig långresa. Ha lite Petra-tid, njuta av singellivet, ta en dag i sänder och komma över min skräck för offentliga toaletter.

Och vad gör jag istället? Jag är sambo i staden jag inte ville flytta tillbaka till. Misstolka mig inte, jag ångrar inte en dag ihop med K eller att jag tog beslutet att avstå från Oslo för att flytta in hos honom. Men, vad hände? Hur blev det så här? Innebär det här att jag inte kommer iväg på mina resor så som jag tänkt?

Hej 25-årskrisen.

4 kommentarer:

Kitty sa...

Lugna ner dig nu, din lilla flicksnärta ;) Jag fyller 29 om några veckor och insikten att jag snart är 30, den är fan i mig inte nådig. Och nej, jag är i närheten av där jag hade tänkt mig att vara. Inte redo! Stoppa tiden, jag vill kliva av!

Huskatt sa...

25 år ! Jisses !
*jag säger de igen, jag är inget pervo, jag har alltid gillat 25-åringar*...

ullebengtsson sa...

Jag fyllde 45 för ett par veckor sedan. Vissa saker kan man helt enkelt inte planera. Min plan lutade mer åt att permanent lämna Sverige/vintern, inte permanent sitta i rullstol:) Förutom mitt handikapp, som jag gärna är utan, är jag sjukt nöjd med mitt liv och väldigt förvånad över hur det har artat sig hitintills.

Greken sa...

SKÄRP-NING! Du är så ung fortfarande min kära sten! Du har hunnit med massor hittills och har massor kvar. Du har mannen i ditt liv, ni ska flytta ihop, du har nytt jobb, du pluggar. Och du har massor av spännande resor som väntar! Kom ihåg att gräset inte är grönare på andra sidan av 25 års strecket! Och kom ihåg att ålder bara är en töntig siffra som inte säger någonting om dig, vad som vairt eller din framtid :-)