söndag 17 april 2011

Jag är som alla andra men inte alltid, tydligen

Jävla flatäckel! hörde vi ett gäng väsa som gick förbi oss när hon gav mig en kyss. Mitt på dagen stod vi där utanför en galleria och kände oss som vilka som helst. Det gänget sa motsatsen till oss. Att vi avviker. Att det vi gjorde inte var helt okej. Runt oss fanns så många andra som höll varandra i handen, som kysstes öppet utan att höra något glåpord. Men så var det människor som verkade ha olika kön också, inte samma som vi.

Vi stod där chockade, såg på varandra och undrade om vi hade hört rätt. Sen kom ilskan. Känslor som vi känner skiljer sig inte från heteromänniskors, ändå kan vi inte alltid visa det på samma sätt.

Det är sådana här tillfällen som får mig att inse vilken bubbla jag lever i. Jag är så van vid att passera som vem som helst eftersom jag utseendemässigt inte passar in i normen som verkar finnas för hur en hbt-person ska se ut. Jag tänker inte alltid på att människors syn på mig kan ändras för att jag kysser en annan tjej. Och varför ska jag göra det? Jag är så fruktansvärt trött på att tänka efter varje gång jag vill hålla en annan tjej i handen eller hångla med henne på krogen. Det är handlingar ingen skulle höja ögonbrynen för om jag gjorde detta med en kille.

Där stod vi. Undrade vad vi gör nu. Instinktiv rädsla fanns inom oss. Skulle dom nöja sig med ord? Demonstrativt tog vi varandra i handen och gick. Dom ska fan inte få vinna.

(Och nej, jag har inte gått och skaffat flickvän)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Släta av vem du vill, var du vill! Jag blir kamplysten när jag hör om sånt fegt dravel, ska jag köra ner och spöa fjantarna?!

Anonym sa...

Släta av vem du vill, var du vill! Jag blir kamplysten när jag hör om sånt fegt dravel, ska jag köra ner och spöa fjantarna?!

Fisken sa...

Jag fick lära mig att göra PK-testet på alla generalla uttalanden.
Det går ut på att man byter ut ordet (i detta fall flata) mot ex. Cancersjuka, kvinna eller kanske busschaufför.

Om det då kändes löjligt att säga "Fan vad äckligt" så var det med andra ord inte PK att säga så.
I detta fall är det inte bara icke PK utan också rejält icke tidsenligt och förlegat. Flator är som alla andra.
Det är inte deras fel att de är kvinnor... ;-)

(Förlåt! Jag kunde inte låta bli.)

Elsa sa...

Fattar inte hur man kan tycka kärlek är fel. Visst kan jag höja lite förvånat på ögonbrynen om jag ser två likakönade kyssas, men det beror inte på att jag tycker det är äckligt. Det beror på att i staden jag bor i ser man det inte särskilt ofta. Fram för mer pussar och kramar, oavsett kön.

treason sa...

Folk är inte kloka. Hang in there!

Jennie | Om gyllene år sa...

Det är fel på folk.

Var stolt över den du är :)

Jo tjena sa...

Anonym - Jag håller, du slår?

Fisken - Tja, kunde varit värre... Vi kunde ha varit män. ;)

Elsa - Nej, jag förstår det inte heller.

Treason - I will!

Jennie - Det lovar jag att vara ^^