lördag 23 april 2011

Ett tag var det jag och Växjö

Jag hamnade ute på campus efter efterfesten. Hon cyklade med mig på pakethållaren. Vi sjöng på Morissey-låtar där vi susade fram utmed sjön. Det är vackert där när solen är på väg upp.

Efteråt såg hon på mina nakna ben som hamnat utanför täcket. Sa att hon aldrig sett någon med så ljusa ben. Att hon själv skulle vilja vara sådan. Vit och skör.

Jag såg på henne där hon stod vid fönstret. Lutad lite lojt bakåt med en cigg i ena handen. Som om hon inte brydde sig att grannarna kunde se hennes nakna bröst. Jag var för trött för att orka säga något. Fortfarande för full för att orka bry mig om något annat än vatten.

Hon sa att hon inte brukar göra så här. Med någon hon knappt vet något om. Att det gjorde henne lite nervös. Stressiga bloss på en nästan färdig cigarett.

Det kliade i mig, av att ligga i sängen. Jag förde det runda filtret mot mina läppar när jag lutade mig ut genom hennes fönster. Såg ner mot gräsplätten där någon slängt ölburkar. Njöt av tystnaden. Blundade och försökte göra ringar av rök.

När hon sa att hon fyller sjutton om en vecka hostade jag till. Kastade en blick på henne. Det lilla som var kvar på ciggen landade på den daggvåta gräsmattan. Tre minuter senare sa jag att vi kanske hörs en dag och stängde dörren bakom mig.

Petra, sa jag till mig själv, sluta vara så jävla pryd!

5 kommentarer:

ullebengtsson sa...

Flickor kan bestämma själva:)

Erik Hedman sa...

Är det här något som hänt nyligen, för länge sedan eller något som du skulle vilja hända?

Jo tjena sa...

Ulle - Att vi kan =)

Erik - Det hände nyligen.

Anonym sa...

Ålder brukar jag bortse helt ifrån. Går igång på mogna, förnuftiga och ofta omöjligt upptagna äldre. Alla mina kärleka och crushar har varit minst 9 år äldre. Jag är bara sån. Äldre attraherar. Yngre går fetbort.

J

Jo tjena sa...

Anonym - Jag dras inte till yngre, alla jag har dragits till har också varit äldre, vilket jag trodde att hon var. Den chocken alltså.