onsdag 16 januari 2013

Dagarna

 Jag vet att det är vinter men jag gillar ändå höstens ingredienser mer. Det ger sinnesro att göra mustiga grytor med rotfrukter, lite egenplockad svamp, kanske med lite älgkött. Eller göra viltfärsbiffar. Gud, jag skulle kunna leva på det. Jag får mina perioder då jag bara vill äta en enda sak. Just nu är det alltså viltfärsbiffar.

 Vad hör till viltfärsbiffar? Rödlöksmarmelad! Eller det röda guldet som jag kallar det. Har i regel lite rödlöksmarmelad puttrandes på spisen ett par gånger i veckan. Det är ju så gott! Dessutom är det lite utav en sådan sidorätt som man kan förbättra hela tiden, laborera lite med mängd vinäger och socker.

 Och äntligen har tulpanerna gjort sitt intåg i butikerna! Jag var nere på torget idag och köpte några buketter. Röda och lila blev det. Dom röda passade så bra i vasen jag köpt på loppis och livade verkligen upp bokhyllan. Det känns som att våren är på gång. Jag vill inte riktigt kännas vid snökaoset som just nu härjar utanför fönstret. Det blir vår snart, okej?

Mellan vår hall och kök har vi en liten undangömd vrå kan man säga. I den här lilla vråns väggar går det en massa viktiga ledningar så vi får inte spika eller borra där. Sen är väggen lite väl liten för att hänga upp något snyggt där. För drygt ett år sedan köpte vi en bautastor vas och satte ett gigantiskt ljus i, vilket såg perfekt ut under hösten. Men, nu bestod ljuset mest av nedbrunnet stearin och såg fult ut. Passade på att köpa en vacker orkidée som jag egentligen tänkt ha i sovrummet men när jag såg vasen tänkte jag varför inte? Enkelt och väldigt snyggt där i sin lilla hörna!

2 kommentarer:

Gaymasen sa...

Sv: HAHAHA! Åh sånt är bäst. När man har en föreläsare så ofta att man börjar se mönster och bara nu ska vi seee vad personen hittar på/har på sig (etc) idaaag. Kul ^^

Lfthmn sa...

Najs!

Hur gör du rödlöksmarmeladen? Socker, vin, rödlök bara?