torsdag 6 december 2012

Sådan där morgon-tv

Jag har en rätt konstig dygnsrytm just nu och ser därför en del på alla möjliga program som går på dumburken. Häromdagen fastnade jag framför något på TV 11, the Secret life of the american teenager. Och herrejävlar vilket sexfixerat program säger jag bara

Då menar jag inte sexfixerat som i frigjort, snarare så tvärtom som det kan bli. Har sett runt fyra avsnitt och varje avsnitt handlar om precis samma sak- tonåringar tänker inte på något annat än att ha sex, har man sex blir man gravid, därför ska man inte ligga med någon! Hej 1800-talet ringde och ville ha tillbaka sin sexualsyn!

Jag kan inte låta bli att faktiskt bli förbannad på dessa jävla moralprogram som istället för att informera försöker avskräcka och sätta griller i huvudet på ungdomar. Jag skämtar inte, varenda tonåring i serien som pratar om sex har antingen haft väldigt dåligt sex eller blivit på smällen. Det här slår sexualsynen i Twilight med hästlängder.

Jag tror ärligt talat inte att den här typen av predikningar fungerar speciellt bra på ungdomar. Snarare att det ska pratas mer om sex och känslor. Att det är helt okej att vilja ha sex och att praktisera det, så länge ingen är för ung och alla är med på det. Icke att förglömma att det är okej att säga nej, både innan och under sexet, samtidigt som det är som sagt okej att säga ja.

Jävla moralskitsprogram säger jag bara. Jag måste sluta titta på tv.

1 kommentar:

ullebengtsson sa...

Jag har sett en jädra massa avsnitt, för dottern gillade det för några år sedan och jag håller helt med dig. Sex, sex, sex på ett märkligt mekaniskt vis. De stygga ungdomarna vill ha sex, när de blir snälla förstår de att sex före äktenskapet är oansvarigt. Suck.