tisdag 7 juni 2011

We will always have Stockholm

På tillbaka ner. Jag längtar redan hem. Herregud vilken helg det har varit. Det var längesen jag skrattade så mycket. Eller mådde så bra.

Frös när jag gick omkring på Fotografiska. Tinade i solen vid kajen. Brände näsan. Alltid denna näsa. Ny fin klänning. Blå och vit. Randig och prickig. Kärlek vid första ögonkast kallas det. Åt alldeles för mycket hallonsorbet hos Mupp med sambo. Sanslöst roliga diskussioner. Allt från minnen till om huruvida det kan funka att ligga med vänner.

Skoshopping hanns också med. Jag skulle vara smakråd. Men kunde inte motstå. Sötsaker behövs ständigt i garderoben. Laga middag. Glömma hälften. Sightseeing i förorten sa vi. Glass. Skratt med någon framför youtube. För lite sömn.

Picknick i tanto. Vin. Igen. Titta halvdiskret på halvnakna kroppar. Skratta med Kakan.

Mr. S. Givetvis. Säga hej. Kramas lite för länge för vad som kändes okej. Ändå njuta. Trygghet i den mest osäkra form. Vilket vi vet.

Få öra att jag skriver roligt. Jag är ingen rolig människa. Inte enligt mig. Jag bara är. Akut kissnödig på ett tåg där låset inte går att låsa. Kliande linser. Glasögon som ligger i väskan ovanför. En väska jag inte kommer få upp med mina darriga armar. Men åka framlänges är bra. Åska och regn har jag dock inte beställt.

Personen bakom mig håller i medarbetarsamtal. Kollegor springer fram och tillbaka. Hon i första klass. Knegarna i andra. Tidseffektivitet, absolut, men på ett tåg?

Två timmar och fyrtiotvå minuter kvar.

3 kommentarer:

ullebengtsson sa...

Nu har du tankad glädje inför nästa äventyr!

Kitty sa...

Vet du vad? Vi har fått en sommarjobbare på avdelningen som påminner väldigt mycket om dig. Lustigt, tycker jag, jag känner ju inte dig, och ändå var det min första tanke när jag såg henne "hon ser ju ut som Petra!"

Jo tjena sa...

Ulle - Att jag är!

Kitty - Haha du skämtar?! Det är rätt häftigt egentligen =)