måndag 5 november 2012

Petra och tekniken

Ja, jag har ju beställt en iPhone efter att ha ledsnat, rejält, på min HTC. Och ja, ni känner ju mig, varför ska något gå smärtfritt när jag är inblandad?

Det började åtminstone jättebra, min telefon kom till Sverige bara 30 timmar efter att jag beställt den. Givetvis var jag ju inte hemma när den levererades eftersom jag jobbar och inte kan sitta hemma för att vänta på budet som kommer mellan 8.30-17.00. Ringde supporten och fick jättebra hjälp, paketet skulle skickas till terminalen här i Växjö och ett sms skulle skickas när den fanns på plats. Tror ni jag fick ett sms? Givetvis inte. Ringde upp supporten idag för att kolla hur det gick och ja, mobilen fanns ju i terminalen och gjort så i ett par dagar. Så klart.

Jag sladdade in på stället under min rast och tänkte att det här går ju på nolltid! Jo tjena. Mitt paket fanns inte där. Ingenstans. Tills någon upplyste om att systemet var ändrat och paket från utlandet låg på ett annat ställe i lokalen. Men så klart. Tjugo minuter tog det att hitta mitt paket.

Vi kan väl säga som så att resten av dagen har jag varit jättelycklig och verkligen sett fram emot att få leka med min nya telefon. Tills jag kom hem och insåg att mitt SIM-kort är alldeles för stort för Apples produkter. Jag tog det ändå rätt lugnt och googlade lite eftersom jag vet att folk har klippt till sina egna kort för att passa. Sen såg jag beskrivningarna. Och vi kan säga att jag var väl inte så sugen på att gå loss med saxen.

Men å andra sidan, hur svårt kan det vara att beställa ett nytt kort från min leverantör? Jävligt svårt skulle det visa sig. Jag kom liksom inte in på mitt konto där. Och att skapa ett nytt, eftersom jag först inte trodde att jag var registrerad, var omöjligt. På riktigt. Jag har haft en stark lust att kasta saker i väggen.

Vad maken gjorde? Stod jämte, strök mig över håret och sa lugna säj! Totalt fel sak att säga till mig. Jag går igång på alla cylindrar då.

Hur allt slutade? Jodå, det gick att beställa ett nytt kort efter jävligt många om och men. Så någon gång i början på nästa vecka räknar jag väl med att ha en ny fungerande telefon. Kanske. Om jag har tur.

2 kommentarer:

Lars sa...

Hej,

Besökstoppen är en helt ny bloggtopplista som har fiffiga funktioner som att kunna knyta etiketter till sitt konto och en sökfunktion på sidan. Detta för att bloggläsare ska kunna hitta nya bloggar på ett enkelt sätt. Hela idén med Besökstoppen är att sidan riktar sig främst till bloggläsare och inte bara bloggare, som andra topplistor riktar sig till.

Medlemmar får en lättillgänglig och snyggt presenterad statistik och självklart kommer det generera mer besök till er blogg eftersom fler kommer att uppmärksamma den via Besökstoppen. Medlemskap är så klart gratis.

Vi kommer att satsa mycket på Besökstoppen så att den kommer att nå en bred publik, så missa inte chansen att vara med ifrån början. De 100 första bloggare som registerar sig kommer även att få synas i reklamspotten under en veckas tid när Besökstoppen har börjat bli populär. Detta som ett tack till Er som är med ifrån början.

Mvh
Besökstoppen

Hypofysen sa...

Personalen på Phonehouse hade en specialmanick o klippte mitt simkort. Lätt o rätt blev det. Men var har du beställt den ifrån?