tisdag 19 februari 2013

Eh, stopp och hej?

Maken fyller snart år och fick välja vad vi ska bjuda folk på att äta.  K funderade länge och väl innan han konstaterade att han ville ha något enkelt, något som fungerar som smidig plockmat då vi inte har möjlighet för alla att sitta vid ett bord och äta en måltid.  Afternoon tea! utbrast han efter en stund.

Afternoon tea? Ja men det krävs inte så mycket jobb eller tid för att det ska bli bra. Lite scones, några gurksandwiches, sen måste det finnas några med vattenkrasse också, annars vill jag inte vara med. Och vad har man till scones? Marmelad, givetvis och lemon curd. Clotted cream är icke att glömma! Maken sa dessutom att han inte vill ha någon tårta och eftersom han ville ha afternoon tea-tema får det bli några söta bakverk som ersätter tårtan. Morotskaka, som är makens favorit, har sin givna plats och sen någon liten bärtartelett som komplement.

Eftersom jag inte är ett fan utav att köpa färdiga marmelader blir det att koka lite i veckan. Likadant med lemon curd. Clotted cream vet jag inte ens om det går att köpa. Scones ska göras, kakor och tarteletter ska förberedas.

Hålla det enkelt var det ja... Vilken tur att jag har en del lediga dagar den här veckan.

1 kommentar:

Hypofysen sa...

Nästan ingenting att göra ju.... ;-)