söndag 9 september 2012

När man aldrig blir nöjd

Och så återkommer vi till ämnet inredning del tiohundrajagminnsintelängre, underrubrik lampor. Vet ni hur svårt det är att hitta lampor? Lampor som vi faktiskt gillar? Innan var det ett problem att hitta ljuskällor eftersom vi inte riktigt hade en klar bild över hur vi vill ha det här hemma. Men nu har vi bott här sedan början av februari och liksom bott in oss lite om ni förstår hur jag menar. Det blir lite lättare att se vad vi vill ha och behöver nu än innan.

Nu har vi alltså kommit till lampor. Jag vill ha en lite mer klassisk men ändå modern genom att tillsätta olika färgklickar för att det ska bli intressant och inte bara vara vitt överallt blandat med svart. Eftersom vi har öppen planlösning där kök och vardagsrum är ett vill jag (och givetvis K) att det ska se så enhetligt som möjligt ut. I dagsläget har vi bara en taklampa som hänger mellan kök och vardagsrum, en lampa vi hade i köket i förra lägenheten. Där gjorde den sig väldigt bra men här? Inte direkt.

Eftersom jag är så himla kräsen med vad som kommer över min tröskel i inredningsväg har jakten på dom perfekta lamporna pågått ett tag. Tills jag såg det här. Varför har jag inte tänkt på det här tidigare? Så enkelt, så simpelt men så snyggt! En lampsladd i textil, en gammal lampstomme, några meter sammetsband, en glödlampa och voilá!

Det blir till att besöka några loppisar nu alltså, till min stora förtjusning.

Inga kommentarer: