fredag 30 mars 2012

Lite av min last

Jag är en sucker för strukturerade listor. Givetvis kommer jag renskriva senare. Herregud, en slarvig lista är nästan som anarkism i det här hushållet.


Men seriöst Växjö stad?

Vita överdimensionerade vita ägg på stortorget? Det räcker inte med discobollen i ena sjön? Ni var bara tvungna va?

Vad gör ni? Nu kör vi!

Det låg en röd tröja i vittvätten. Kläderna är inte speciellt vita längre om vi säger så.

Och jag som älskar rosa. Verkligen.


torsdag 29 mars 2012

Petra blir tårögd

Jag läste nyss det här och ögonen började tåras rätt rejält. Det går framåt, det går verkligen framåt! Och jag blir så lycklig i hjärtat av att veta att allt kämpande och fajtandes faktiskt ger resultat.

Förstår ni hur stort det här är?

Den ångesten alltså

Som ni vet är jag lite petig med att saker och ting ska matcha och vara i jämnt antal. Idag blev min sambo varse om hur petig jag är. Jag var på jakt efter en blomma till vårt sovrumsfönster efter att den ena dött. Den andra frodas och lever prima liv. Alltså, iväg till Blomsterlandet för att köpa en likadan och sen hem igen. Lätt som en plätt. Jo tjena... Blomsorten fanns men inte i den färgen jag vill (läs: behöver) ha. Jag fick en smula panik.

Sambon, som inte förstod allvaret i det hela, föreslog en annan sort, vilken sort som helst. Jag trodde jag skulle tuppa av! En a n n a n sort? En annan färg? Han är ju galen! Efter extremt mycket velande fick jag bita i det sura äpplet och helt enkelt ta en annan blomma. Men färgerna matchar åtminstone blomman i sovrummet. Men det gör ont i hjärtat, det ska ni veta.

Nu ska jag lägga mig i fosterställning och gråta en stund.

onsdag 28 mars 2012

Rich bitch!

Jag fick rabatt när jag bokade hotellet tidigare idag. En rejäl rabatt. Tre (3) kronor sparade jag! Alltså, jag vet inte riktigt vad jag ska spendera min förmögenhet på.

Ett tag var jag rädd att pengarna skulle gå till ett nytt pass till sambon eftersom vi inte hittade hans. Vi vände upp och ner på lägenheten utan resultat. Sambon var sur, jag hade migrän. Humören var inte på topp med andra ord.

Igår, av ren slump tittade K upp på en utav våra bokhyllor och där, allra längst upp låg passet. Snacka om att lägga det på ett "smart" ställe.

tisdag 27 mars 2012

London calling!

Om drygt en vecka drar K och jag på semester till London. På fem dagar hinner man shoppa rätt mycket skor va?

måndag 26 mars 2012

Dags för nästa projekt!

Vår hall är riktigt jävla tråkig för att prata klarspråk. Den är rätt mörk, känns lite trång och livlös i dagsläget. Eftersom vi bor i en hyresrätt får vi inte göra hur vi (läs: jag) vill men jag har kommit på några små saker som ändrar hallens utseende och luftar upp den. Ovanför vår vita byrå vill jag ha en spegel i modell större med guldram och i slutet av hallen har vi en riktigt tråkig vägg. Där sitter porttelefonen och en detektor, inte så skoj. Men, jag hittade den här underbara väggdekoren som vi (läs: jag) tycker skulle passa perfekt just där.

Jag måste göra något när projekt balkong har avstannat för tillfället. Vi insåg att för att kunna hänga upp någon form av gardin måste det borras i betongen eller i stålbalkarna och för att kunna göra detta måste hyresvärden tillfrågas. Oh the joy säger jag bara. Det är liksom redan stekhett ute på balkongen så gardinlösning där känns rätt prioriterat om jag säger så.

I vardagsrummet har vi några klassiska Billy-bokhyllor i bokfanér som ja, inte är så heta om vi säger så. Nu har jag fått för mig att när balkongen och hallen är färdig ska jag måla dessa vita och sedan tapetsera både in - och utvändigt. Hittade den här tapeten som vi (läs: jag) föll pladask för.

Sen har vi köket och sovrummet kvar. Köket är lilla projektet, där ska jag bara slänga upp några kakeldekorer, sovrummet är en annan femma. Jag funderar på om vi (läs: pappa) ska snickra ihop en sänggavel som sedan ska kläs med ett snyggt tyg. Eftersom vi har sängen ståendes mot fönstret måste hela alltet vara rätt lågt. Tänkte fixa detta när vi köper en säng som passar vår bäddmadrass genom att kapa benen på sängen lite så att man ser lite mer av gaveln.

Sen är allt färdigt. Tror jag.

Aldrig igen!

Under helgen har vi plöjt igenom alla Paranormal Activity-filmer och jag har seriöst aldrig sovit så dåligt som dom här dagarna. Generellt är jag rätt rädd efter att ha sett skräckisar men det här tog priset ärligt talat. I natt somnade inte jag förrän sambon gick upp till jobbet. Hela natten har jag hört varje litet ljud i lägenheten och blivit livrädd. Förstår ni hur pinsamt det är att erkänna som tjugonågonting? Jag ska ju vara vuxen för guds skull!

För att komma på bättre tankar ska jag pollinera mitt citronträd och sen spela Little Big Planet 2 där jag får kasta muffins. Kanske skulle baka cupcakes också?

fredag 23 mars 2012

Hur tänkte jag där?

Efter att inte ha ätit på tolv timmar, sovit knappt fyra timmar efter ett jobbigt arbetspass och tampats med spänningshuvudvärk var det nog inte så smart att åka till city gross för att storhandla. På en löningsdag. Efter klockan tre. Med en massa barnfamiljer.

Vi kan nog säga att jag inte tänkte alls.

torsdag 22 mars 2012

Snart är det dags igen!

Det är få saker jag ser fram emot lika mycket under året som Pride! Alla underbara människor, allt dansande, paraden, you name it!

Förra året körde jag stenhårt på stora ögonfransar, mycket makeup och drag queen-tema. Men nu är den stora frågan? Vad ska jag köra på i år? Ska jag fortsätta med drag queen i år också? Vilket är rätt lockande för jag älskade verkligen ögonfransarna. Vad säger ni?

onsdag 21 mars 2012

Bad hair day?

Jag lyssnar numer till namnet Stig-Helmer.

Och sen har jag kanske lärt mig att inte somna med stylingprodukter i håret.


Mitt gamla hjärta klarar inte det här

Eller: visst gör det ont när blogger brister..

Jag har som vana att lite då och då surfa in på min blogg för att kolla läget. Ni vet, bara se över så att allt är som det ska, hur det ser ut, om designen kanske ska ändras eller inte. Ja, ni fattar.

För knappt en timme sen gick mitt hjärta nästan itu. Bloggen var försvunnen! Jag möttes av ett meddelande som sa att adressen och bloggen var borttagen. Förstår ni vilken panik jag kände? Nästan fyra års inlägg var puts väck! Svordomarna haglade när jag försökte reda ut det hela. Hade jag blivit hackad? Blivit avstängd? Hade bloggen tröttnat på mig? Vad gick fel?

Till slut kom jag in på min bloggerprofil åtminstone. Den fanns kvar. Alla inlägg var där precis som alla kommentarer. Men ingen blogg. Rörde det sig om en bugg? Eller ett för tidigt första aprilskämt? Det var inte roligt i sådana fall.

Efter många om och men dök bloggen upp igen, precis där den ska vara, precis som ingenting hänt. Som om den bara varit ute för att handla mjölk, insett att jag är ett dåligt kap ändå, gått förbi affären men ångrat sig vid busshållplatsen på väg bort. Att vi hör ihop ändå.

Test

Är bloggen borta?

tisdag 20 mars 2012

Det här med inredning

Nu när vi kommit i ordning rätt bra i lägenheten har jag börjat fundera på klocka, tavlor och dylikt som ska pryda väggarna. Sambon är kanske inte lika entusiatisk över det hela. Han har nyligen köpt ett nytt tv-spel som är "skithäftigt" och är knappt kontaktbar.

Min plan är att hitta ett snyggt tyg, spänna upp det på en ram och sen fixa lite belysning bakom. Enkelt och snyggt! Sambon hummade ett ja till svar (eller, jag tolkade hans ljud som ett ja) och jag började leta efter det perfekta tyget.

Och jag hittade det! Visade det glatt för sambon och tänkte att den här saken är ju biff! Speciellt med tanke på att han var mitt uppe i det nya spelet. Mm, jo tjena. Hans blick drog sig från tv:n mot min dator och där stannade blicken. Vi kan väl säga att han inte var så förtjust i tyget. För min del var det kärlek vid första ögonkastet. Han föreslog att vi skulle fortsätta kolla lite för att se om vi hittar ett som känns mer rätt.

Eftersom jag är en lyhörd flickvän som kompromissar, som alltid välkomnar Ks inredningsförslag och yadayada fortsatte mitt sökande. Jag hittade den här som känns som en fullgod tvåa. Den vann faktiskt Ks gillande, tro det eller ej.

Vad kompromissar ni om?

fredag 16 mars 2012

Rullgardinen - den oändliga historien

Systersonen aka hantverkaren kom hem nyligen för att smälla upp rullgardinen i sovrummet. Skulle gå på ett kick. Jo tjena. Alltså, det hade gått på ett kick. Om sambon inte lagt ena fästet på ett bra ställe så att vi inte glömmer var det finns!

Nu ska han bara komma ihåg var det där bra stället är för någonstans. Jag lutar mer åt att vi svartmålar sovrumsfönstret.

Hehe en liiiten tanke bara

Som en del säkert minns är jag och sambon väldigt väldigt sugna på att skaffa husdjur. Det har gått så pass långt att jag åker hem till föräldrarna nästan enbart för att träffa deras hund. Sambon fick något lyckligt i blicken tidigare idag när han pratade om sönderklösta soffor.

Vi har gjort en deal - så länge vi bor i lägenhet blir det ingen hund men däremot en katt på villkoret att sambon städar kattlådan. Men eftersom vi bor i ett sådant där supermodernt och trendigt lägenhetshus har vår hyresvärd förbjudit pälsdjur. Givetvis enbart i vårt hus, givetvis. I alla andra byggnader är pälsdjur tillåtna.

Men nu kommer vi till det fina här - pälsdjur. Men om vi skaffar en katt med lite mindre hår då? Typ inget hår alls? Och nej, ingen nakenkatt. Vi har väl snarare kikat på lite andra raser som har lite hår och som inte fäller.

Vad tror ni, kan vi finta av hyresvärden? Går dom inte med på det tänker jag skvallra om hunden, som definitivt inte är pälsfri, som bor i huset.

torsdag 15 mars 2012

Men gud, just det!

Jag har ju klippt mig! Över två decimeter hår fick ryka så nu är det kort på riktigt. Känns en smula ovant. Och jag har väl fortfarande inte riktigt vant mig. Men det blev bra, det blev det. Bokade in en härlig må bra-dag hos min hudterapeut som även samarbetar med en frisör. Jag kan vara rätt kinkig med vem som får sätta saxen i mitt hår men tänkte att vad fan, blir det inte bra får jag väl gå med mössa. Frisören var riktigt bra! Dock dansk och jag fattar verkligen inte danska, förstår knappt ens skånska, så blev en hel del nickande med tillhörande leenden.

Nackdelen med nya frisyren är att jag ser ut som Justin Bieber när jag inte har några produkter i. Är väl kanske inte looken jag strävar efter. Å andra sidan... Jag skulle väl inte klaga över att ha ett gäng skrikande tjejer efter mig.

onsdag 14 mars 2012

Seger och förlust

Äntligen, äntligen skippas stereliseringskravet på transsexuella enligt domstolen! Ni anar inte hur jublande glad jag är! Det här är en sådan otroligt stor seger och viktig del i kampen om det jämställda samhället. Jag är glad för vänners skull som nu intekommer tvingas att välja bort framtiden med biologiska barn, som nu kan skaffa sig den familj dom alltid drömt om med sina partners.

Samtidigt skär det i hjärtat när jag läser om läget i Ryssland. På lördag träder en ny lag i kraft i S:t Petersburg som säger att "propaganda mot homosexualitet" är olagligt. Men vad menas med propaganda? Kommer människor inte få vifta med prideflaggor? Ha symboler på sig som kan förknippas med hbt-rörelsen? Troligen inte. Nu hoppas jag innerligt att denna lag inte kommer få fäste på nationell nivå. det vore fruktansvärt.

Pimp my balle!

Jag går runt som en äggsjuk höna här hemma och väntar på att våra balkongmöbler ska komma. Vi lyckades tillsist enas om ett möblemang i teak som kommer bli perfekt på balkongen. Underbar present från mina föräldrar och syskon!

Måste även få tummen ur och ta mått till hissgardinerna. Vi har redan i snitt runt tjugotvå grader på balkongen om vi inte har något fönster öppet. Risken finns att vi får en bastu istället för en uteplats.

Till min stora glädje har även mina fröer börjat komma upp riktigt fint! Även smultronplantorna har börjat kika upp. Helt plötsligt förstår jag hur det känns att bli förälder! Även ett citrusträd har fått ta plats och nu är det bara ett fikonträd som saknas. Och sen lite ljuslyktor givetvis och kanske någon snygg matta som Lufthamns-Louise tipsade om.

Och hur är det med dig?

måndag 12 mars 2012

Sist ut?

Nu har jag också skaffat twitter.

Ni hittar mig som Kakdegen.

Ja men skit ner dig då gubbjävel!

Rullgardinen i sovrummet har fortfarande inte kommit upp. Sambon påstår sig vara mer teknisk än vad jag är men efter att han borrade sig rakt igenom en vägg och tappade bort skruven tvivlar jag.

Nyligen var vi i en byggaffär för att köpa skruv till rullgardinens fästen, något som inte följde med, tack så mycket för det Ikea. Jag visste inte vilken skruv som behövdes och frågade därför en i personalen. Mannen frågade mig om jag hade med mig fästena så att vi kunde prova ut exakt vilken skruv som behövdes och jag stod som ett levande frågetecken.

Alltså, skruv till standardfästen till en rullgardin från Ikea! fick jag ur mig och mannen började le överlägset. Lilla gumman, det finns inga standardfästen sa han drygt och påbörjade en lång utläggning om skruvar, bildörrar och fan vet vad. Jag slutade lyssna vid lilla gumman. Är det något jag hatar så är det att bli kallad för lilla gumman. Det är så jävla nedvärderande och jag får alltid lust att vråla men fuck you din jävla gubbjävel! och göra lite obscena gester.

Jag må vara oteknisk men jag tar inte vilken skit som helst.

söndag 11 mars 2012

Vi ska flytta isär

K har varit otrogen med sitt ex och ska flytta in hos henne. Jag blev förbannad och kastade nästan varenda tallrik i golvet och skrek tills rösten inte orkade mer. Mascarafläckiga kinder och hårda ord.

Sen vaknade jag. Allt var bara en dröm, som tur är. Men fy fan vad förbannad jag blev trots det. Jag blev så tjurig att jag vägrade kliva upp ur sängen på ett par timmar. Herregud, vara otrogen mot mig, i min egen dröm! Vad fan är det för fel på honom egentligen? tänkte jag och surade lite till.

Ibland är jag bra konstig.

Men jag hittade havet

Det var inte vår dag i Karlshamn direkt. Allt var stängt som sagt och ju närmare havet vi kom inne i stan desto äckligare lukt blev det. Jag kan inte beskriva riktigt men det luktade ungefär som gamla blöta kalsonger.

Men mysigt vid havet, det hade vi när vi väl vant oss vid odören. Fast, hemresan var nog roligast när jag hittade farthållaren i bilen. Jag tänkte inte så mycket på att linserna kliade eller att min starka ovilja mot att kissa ute fick mig att halvt vilja dö.



@Karlshamn

Det är så jävla dött här. Allt är verkligen stängt för att det är söndag. Vi kunde nästan lika gärna ha stannat hemma.


Road trip!

Jag må vara bakis men ut i det fina vädret ska vi! I skrivande stund är vi på väg till Karlshamn. Havet here I come!


torsdag 8 mars 2012

Int'nå

Idag är det den åttonde mars, internationella kvinnodagen. Om någon har missat det menar jag. En kompis frågade mig hur jag ska fira den här dagen.

Fira? Jag tänker inte fira något. Jag är mest trött på den här dagen som jag vurmar lika varmt inför som alla hjärtans dag. Ja, klart att vi kvinnor fått mycket rättigheter och att klyftorna jävligt sakta men säkert minskas mellan könen. Men jag vet inte.

På något sätt känns det mer som att man befäster klyftorna genom att ha en sådan här dag. Det känns som att det enda som sägs, egentligen, idag är jag är kvinna, jag känner mig lite undanskuffad men idag, idag jävlar är det min egen alldeles speciella dag! Och så ger vi helt plötsligt utrymme till heteronormen ännu mer och ger denna styggelse 364 dagar att härjar fritt på.

Därför säger jag inte grattis eller något  jävla klämkäckt hurrarop och inhandlar inte heller en fittårta.

Over and out.

onsdag 7 mars 2012

Upproret är i full gång!

I morse hittade jag den turkiska yoghurten längst upp i kylskåpet.

Den ska stå på andra hyllan. Jag ser det här som en krigsförklaring.

tisdag 6 mars 2012

Pappa - the one and only!

Härom veckan stod pappa på min balkong och beundrade utsikten när vi inte diskuterade vad jag ska odla i sommar.

Haha man ser ju mitt sommarhus härifrån! sa gubben och skrattade. Jag blev förundrad, vilket jävla sommarhus? Vad har jag nu missat?

Sakta men säkert trillade polletten ner. Vaddå, menar du Teleborg slott? undrade jag och tittade på spirorna. Ja, svarade pappa, det är bara att komma på besök när flaggan är hissad!

Ibland undrar jag om jag inte borde fixa ett rum åt honom på mitt jobb. Jag tycker nog allt att han börjar sväva lite väl högt ovanför molnen nu.

måndag 5 mars 2012

Helg, hemskt så mycket helg!

Jag är världens sämsta bloggare just nu, jag vet. Min ursäkt till det hela är att varannan vecka bor jag på jobbet. Hinner knappt hem innan det är dags att gå dit igen känns det som.

Men, nu har jag helg! Vilket känns underbart när solen skiner och jag min solskygga jävel sitter på balkongen tillsammans med sambon och längtar efter att balkongmöblerna ska komma.

Dock tycker K att prio nr ett är att jag ringer läkaren. Tydligen är det inte så bra att ha blod i öronen. Själv anser jag att det är viktigare att jag packar upp och sorterar alla böcker vi hämtade hos mina föräldrar nyligen. Ringa kan jag göra i morgon, jag vet ju vad det beror på.

torsdag 1 mars 2012

Balkongstajling!

Det kliar i hela kroppen efter att kunna börja plantera så smått och skapa en liten oas ute på vår balkong. En massa fröer är inhandlade, ett litet drivhus samt lite annat smått och gott väntar på att få tas i bruk. Nu är det bara krukor, någon bänk att ställa krukorna på samt bambu som ska upp på delarna av balkongen som inte täcks av glas. Och någon form av gardiner behövs också. Det kommer bli en bastu annars. Det kluriga blir hur jag ska lyckas fästa tygstyckena.

Jag känner mig lika otålig som en unge på julafton, om inte värre. Vad ser ni fram emot?