söndag 29 januari 2012

On the move!

I fredags ägde den stora flytten rum. Sju pers var vi som hjälptes åt så det gick som en dans. Jag har en underbar familj, utan att tveka.

I skrivande stund ser det ut som en knarkarkvart. Och inte en organiserad sådan. Men, vi är på väg att få ordning på torpet. Och utsikten går inte av för hackor, sjöutsikt från båda rum och balkong. Vi kommer få det prima här!



torsdag 26 januari 2012

Det var kanske inte så smart

Vi tvättade bilen igår. Vi glömde bilen ute. Det var minusgrader.

Vi kan säga som så att det inte gick så lätt att öppna dörrarna.

onsdag 25 januari 2012

En lektion i hushållsekonomi

Igår hittade sambon mitt kvitto från Make Up Store. Han tyckte det var en aning onödigt att lägga ut en sisådär femhundra spänn på tre produkter. Speciellt efter att jag beställt lite dyrare hårvådsprodukter.

Men, som jag sa till K, jag har inte spenderat en massa pengar. Nej då, jag har i själva verket sparat. eftersom jag beställde Redken-produkter från England blev summan totalt knappt 350 kr. Samma produkter köpta här i Sverige hade kostat i runda slängor strax över 900 kr. Eftersom jag gick plus fick sig MUS ett litet besök. Jag gjorde av med en summa pengar jag räknat med men fick fler produkter än vad jag förutsett. Alltså, jag har sparat.

Sambon förstår inte alls mitt resonemang, konstigt nog.

Det var ett tag sen, det var det

Vad gjorde du för 10 år sedan? Jag var 14-15 år, gick på högstadiet och längtade till gymnasiet. Var uttalad feminist, tyckte att dom flesta i min skola var ett gäng inskränkta jävlar och jag började kliva ut ur garderoben. Drömde om ett liv i en större stad och dolde min pojkbandsfetish.


Vad gjorde du för 1 år sedan? För ett år sedan hade jag precis sagt upp mig från jobbet och tänkte att jag nog skulle vara minst glad av att inte jobba kring Stureplan. Jag flyttpackade även. Oslo väntade efter en avstickare till Tingsryd.

Fem snacks du gillar: Popcorn, parma, parmesan, ostar i allmänhet och givetvis, oliver.

Fem sånger du kan hela texten till:
Tio år senare och jag kan fortfarande flera pojkbandshits utantill. En liten dold talang jag besitter.

Fem saker du skulle göra om du blev mångmiljonär: Gå ner till deltid på jobbet, köpa upp kanal 5 och lägga ner 7th Heaven för att införa kvalitetsprogram a la Arga snickaren, dra utomlands med sambon, köpa väskor till mig och ett par röda skor till systerdottern så jag får ha mina ifred. Bland annat.

Fem dåliga vanor: Dåliga vanor? Skojar du? Jag besitter inga dåliga vanor. Finns visserligen människor som säger att jag har svårt att ta en komplimang, att jag blir sur när jag är stressad för att det ska komma folk över på besök, att jag är ett litet planeringsfreak, att jag morrar när någon ställer till med oordning i mitt kök. Sen var det något om att jag håller saker inom mig och har en fasad utåt. Men det är bara lögner och förtal.

Fem saker du aldrig skulle klä dig i, eller köpa: Alltså, jag vet inte, är inte så kräsen men jag är inte så förtjust i maxiklänningar, maxikjolar, jumpsuits, kläder med fransar, rosa kläder, kläder med pastellfärger, vitt är inte så hett heller, kläder med nitar, t-shirts med diverse tryck, brodyr på kläder är ingen hit, inte heller rutigt eller randigt. Men jag är inte så petig.

Fem favoritleksaker: Du frågar en vuxen om favoritleksaker? Snuskis!

Tio personer jag vill se göra den här utmaningen: Alla, givetvis!

tisdag 24 januari 2012

Compact living?

Fyra dagar kvar och nedräkningen har börjat. På fredag åker kartongerna, lördag möblerna. Flytthjälp är fixad, tur man har en underbar familj och jag har ingen panik alls. På riktigt. Jobbandet med mitt kontrollbehov går framåt hörrni!

Sen att det ser ut som en organiserad knarkarkvart här hemma i skrivande stund är sådant man får ta.


måndag 23 januari 2012

Fit for fight!

Typ.

Sista jobbnatten för den här veckan är gjord och jag ser fram emot att kunna vara lite social med sambon igen. Förra veckan sågs vi mest bara vid middagen och när han körde mig till jobbet. Övrig tid var han förpassad till köket för att inte störa min skönhetssömn (läs: väcka monstret)

Idag är det dessutom dagenföredagenföredagenföredagenföredenstoraflyttaredagen. Något jag valt att fira med att göra en liten räd på Make Up Store samt beställa hårvårdsprodukter från Redken. Man måste ju unna sig lite ibland.

fredag 20 januari 2012

Ett kliv närmare döden

Om drygt nio månder blir jag 25. T j u g o f e m. Tjugofem jävla år.

Jag låg i fosterställning och nästan grät när insikten slog mig. Vet ni vilken ångest jag har över detta? Det känns fruktansvärt. Jag har gjort en (1) sak utav allt jag planerade som ung, flytta till Stockholm. Som jag flyttade ifrån. När jag lämnade den stora staden planerade jag att vid det här laget vara på en riktig långresa. Ha lite Petra-tid, njuta av singellivet, ta en dag i sänder och komma över min skräck för offentliga toaletter.

Och vad gör jag istället? Jag är sambo i staden jag inte ville flytta tillbaka till. Misstolka mig inte, jag ångrar inte en dag ihop med K eller att jag tog beslutet att avstå från Oslo för att flytta in hos honom. Men, vad hände? Hur blev det så här? Innebär det här att jag inte kommer iväg på mina resor så som jag tänkt?

Hej 25-årskrisen.

torsdag 19 januari 2012

Det här med komplimanger

Min sambo under middagen: du är snygg... Och praktisk!

Joråsåatteh...

Do ya feel lucky punk? DO YA?!

Jag hatar dig. Jag hatar dig innerligt. Jag hatar dig och dina ungar något fruktansvärt. Jag vettifan vad ni gör där uppe men jag är trött på att flera gånger om dagen fundera på om någon av era helvetsdunsar kommer resultera i att någon/något kommer neddimpande genom taket.

Ibland om nätterna fantiserar jag om hur jag kastar ananaskarameller på er tills ni håller käften och sitter still. Speciellt klockan 03.17 när det verkar som om hela familjen står och skriker på varandra.

Inatt när ni höll på som bäst fantiserade jag om hur jag kastade ananaskarameller på er tills ni satt ner och höll käften.

Fan ta er som, trots tillsägelser, verkar ha en bristande respekt för andra människor. Köp ett hus långt åt helvete i skogen är mitt tips så vi andra slipper er.

onsdag 18 januari 2012

När humöret inte är så glatt

Jag har ett litet kontrollbehov, kan vi säga. Det är drygt en vecka kvar till flytt och jag håller på att bli galen. Kartongstaplarna hopar sig, vi ligger efter i mitt packningsschema och det börjar bli omöjligt att städa ordentligt.

Vi har rensat ut så pass mycket att personalen på tippen hälsar igenkännande på oss. Och vi är inte färdiga ännu. Sambon är nämligen en hamster. Jag vill slänga slänga slänga.

På tal om att göra sig av med saker har vi en vit bokhylla/rumsavdelare samt ett datorskrivbord till salu.

Och jag är trött, så jävla trött. Igår blev jag väckt av grannen ovanför som slängde tunga saker i golvet, precis ovanför min säng. Fyra timmars sömn blev det. Precis som idag. Fast utav en hantverkare. Och få inga snuskiga tankar nu.

måndag 16 januari 2012

Busy day?

Jag ska jobba vaken natt för första gången i mitt liv, med start ikväll. Smart som jag är tänkte jag hålla mig vaken länge natten till idag och sova halva dagen. Jo tjena! Jag lyckades hålla mig vaken till midnatt, vaknade sju i morse, pigg som fan.


Det är vid sådana här tillfällen jag önskar att jag fortfarande snusade. Misstolka mig inte, jag är stolt över mig själv att jag lyckades sluta utan att ha ihjäl någon och vill inte börja med det igen. Men ibland hade den där nikotinkicken behövts.

Vad är era bästa tips för att hålla sig vaken?

lördag 14 januari 2012

Tekniskt efter

Jag lämnade in min mobil idag, den har inte gjort annat än krabbat sista tiden. Lånetelefonen jag fick var från stenåldern. Den har inte ens kamera!

Med andra ord, det kan bli lite tyst från mig den närmsta tiden eftersom att mobilblogga inte är en möjlighet. Vill ni nå mig är det enklast att ringa (jag vet inte om det går att skicka sms).

fredag 13 januari 2012

Lite nytt!

Nästan alla bloggar jag läser uppdaterar antingen inte alls eller väldigt sporadiskt. Nu vill jag ha lite nytt! Humorbloggar får företräde.

Sitter ni inne med några bra tips? Vilka jag läser kan ni se till vänster om ni scrollar ner lite.

Vem dominerar nyheterna idag?

"Släpp loss monstret! Släpp loss Petra!"

Skämt å sido, att ha sexistisk innebandytaktik känns jävligt illa. 14-åriga killar ska alltså lära sig spela på samma sätt som man ska behandla tjejer. I "min" taktik står det bland annat att det är okej att riva sönder kläderna och smiska på rumpan. Bra signaler ni ansvariga tränare skickar ut, verkligen!

Gör om, gör jävligt rätt säger jag bara.

torsdag 12 januari 2012

När människor inte får vara människor

Eller, när politiken är som värst.

Jag är förbannad, riktigt jävla förbannad. Och jag skäms, ja herregud vad jag skäms.Jag skäms innerligt över vår regering och dagens politiska samhälle. Jag skäms något fruktansvärt att vi idag skriver 2012 när vi i ett par stora avseenden skriver 1912.

Först och främst vill jag tacka vår socialminister, Göran Hägglund, mannen som anser att alla människor inte borde ha samma rättigheter, tack Göran. Tack än en gång Göran att du hindrar flera utav mina vänner att bli föräldrar. Människor som skulle bli dom mest underbara föräldrarna i världen. Jag glömde tacka dig för att du går emot den lilla grejen som kallas för mänskliga rättigheter. Bra gjort Göran.

Nu när du fått igenom ditt förslag antar jag att du känner dig väldigt nöjd med dig själv. Jag hoppas du känner dig stolt över att du krossar människors drömmar, människor som vill leva sitt liv som vem som helst. Jag hoppas att du sover gott om nätterna och inte tänker på hur du förminskar människor som, bokstavligen, slåss för sina liv i detta byråkratiska samhälle. Mina applåder till dig Göran.

Men nu ljög jag. Jag tackar dig inte alls, jag hoppas inte alls att du känner dig nöjd över detta beslut eller att du sover gott om nätterna. Jag har bara en sak att säga - vad som egentligen borde utredas är vår socialministers lämplighet, inte transsexuellas lämplighet att bli förälder.

onsdag 11 januari 2012

Alltså, vad händer?

Vi har stopp i handfatet i badrummet. Igen.

Ni som minns vet att det inte är så längesen lotten föll på K att fixa det hela. Ni minns säkert att det läckte vatten efteråt.

Halleluja! tänkte jag som har en rörmokare i familjen. Som lämpligt nog är sjuk.

Jaha, vad gör man nu då?

Ni vet hur det är

Man sover hos föräldrarna, sömnen uteblir. När klockan ringer har man nästan precis somnat. Upp, klär på sig, fastnar med foten i bhns axelband. Svordomar över sin egen dumhet. Snubblar över en morgontrött hund, kokar gröt, läser smålandsposten och inser att det händer inte mycket i kommunen. Man packar sina nya skolsaker, försöker låsa husdörren med sin lägenhetsnyckel när ens pappa sitter i bilen och stressgasar.

Nya skolan, som man givetvis går vilse i. En vänlig man fångar upp mig och leder mig rätt. Rakt in i en sal där ens nya klasskompis hälsar med att förkylningshosta en i ansiktet.

En sådan dag är det.

tisdag 10 januari 2012

Jaja, lite anal är jag väl då

Som ni säkert vet vid det här laget vill jag gärna ha saker och ting på mitt vis här hemma. Saker har en speciell plats och ordning. Står det inte där jag vill, ja, då kan jag kanske bli en smula sur.

Sambon är raka motsatsen. Jag vill gärna ha till exempel våra plastbunkar samlade i ett skåp. När han plockar in disken bryr han sig inte vilket skåp bunkarna hamnar i. Jag har försökt påpeka detta lite diskret, att sakerna gärna får stå på samma plats men icke. Det går inte in.

Vad hittade jag i nedre köksskåpet idag? Precis, en plastbunke som vandrat fel med sambons hjälp. Då brast det. Jag svor, gnisslade tänder och övervägde starkt att gå in på Blocket för att leta lägenhet. Sambo goes särbo ni vet. Två limekolor senare var jag lugn. För tillfället.

Vad stör ni er på?

måndag 9 januari 2012

Det här med att köra bil

Jag gillar det. Om jag får säga det själv börjar jag bli bra på det. Nu har jag även slutat gråta när det kommer större rondeller.

Igår tyckte sambon att jag var redo för att köra in bilen i garaget. Vårt garage är litet och smalt. Det finns inte många centimeter till godo om vi säger så.

Det tog fjorton minuter. K fick andnöd efter två. Det blev en jävla massa rattande, svordomar (från mig), backande och instruktioner. Men in kom jag. Utan att pajja bilen dessutom. Sen att det bara var knappt tre centimeter till väggen från huven behöver vi inte prata om.

söndag 8 januari 2012

Lördagsmys?

Efter ett antal butiker, sittprovningar, sura miner och suckar lyckades vi äntligen enas om en soffa. Notera att det var jag som hittade den. Sen att det var en ren slump att jag såg den enda soffan i sista butiken vi inte provat behöver vi inte prata om.

För att fira gick vi ut för att äta. Jag hann knappt ens sätta mig innan servitrisen kom och undrade om vi var redo att beställa. När jag sa nej gav hon mig onda ögat och gick utan ett ord. Vi bestämde oss och fick in vår dricka - varmt isvatten. Maten kom, min smakade enbart sålt, sambons smakade, utan att överdriva, unken disktrasa. Servicen var överlag någon utav den sämsta jag någonsin varit med om.

Vrålhungriga åkte vi till Max och käkade burgare. Som kändes som rena gourmétmaten efter vår tidigare smakupplevelse.

Trevlig lördag.

onsdag 4 januari 2012

Det här med att mäta är överskattat

Länge har jag svurit över bäddmadrasserna, två som alltid glider isär. Idag åkte dom på tippen och en ny madrass intog dubbelsängen.

Eh, ska det verkligen sticka ut så mycket på sidorna? funderade K högt.

Nästa gång vi köper madrass kanske vi ska mäta fanskapet och inte bara anta att den är 180 cm bred.

Det börjar gå i lås

Om tre veckor flyttar vi.

Om två veckor börjar jag mitt nya jobb.

Om en vecka börjar jag plugga igen.

Med andra ord blir det fullt upp närmsta tiden. Och jag älskar det. Nackdelen är att jag inte kommer ha lika nära till biblioteket längre.

söndag 1 januari 2012

Jag skall giva er på moppo!

Innan jag åkte norrut sa alla åt mig att det är inte kallt alls där uppe. Trots att det är tio minus kan man gå med öppen jacka, för det känns liksom inte. Luften är helt annan! sa folk.

Ursäkta mig alltså, men alla ni som kom med detta "råd", har ni ens varit norrut? Det är svinkallt kan jag meddela. Så fort vi ska utanför dörren har jag på mig långkallingar under jeansen, en stor jävla dunparkas och givetvis mössa och vantar samt luvan uppdragen. Och fryser. Som jag fryser! Jag får fan aldrig upp kroppstempen ordentligt.

Annan luft och inte alls kallt pyttsan!