lördag 30 januari 2010

Nej, den här dagen började inte bra

Jag sov dåligt eftersom att några pubertala killar stod utanför mitt fönster, spelade musik högt i bilen med så jävla mycket bas att ljudet skar sig för att impa på några tjejer. Det är sällan jag hör ljud utifrån men inatt hörde jag hur dom tuggumituggande fjortisarna fnissade och tyckte det var sååå coolt. Jävla töntar hela bunten.

Idag var det även den stora tvättardagen. Jo tjena. Jag har inte hunnit tvätta på snart en månad och har kommit till botten av troslådan där jag hittade några trosor jag inte ens visste att jag hade. När jag har kånkat ner mina Ikea-kassar till min tvättstuga kommer jag inte in i den som är ledig. Den som är upptagen kommer jag däremot in i. Hur fan den personen kom in där har jag ingen aning om eftersom vi har elektroniskt lås som inte ska kunna öppnas utav någon annan än den som bokat. Jag ringde till jouren för att felanmäla det hela eftersom att det kan ha blivit en miss i bokningssystemet och kommer till ett jävla stolpskott. "Jaaa...det ska ju egentligen inte kunna hända. Är du säker på att det var idag du skulle tvätta? Du får helt enkelt boka en ny tid" sa dumjäveln.

Två saker - jag är ett kontrollfreak, jag trippelkollade både via min dator och i bokningssystemet ute i entrén så att det verkligen var idag samt vilken tvättstuga jag skulle ha. Så ja, jag är jävligt säker på att jag ska tvätta idag i samma tvättstuga som är upptagen. Och jag vill inte tvätta en annan dag! Jag vill tvätta idag! Hur jävla svårt kan det vara att skicka ut någon eller göra en felsökning? Men eftersom att jag inte har något annat val så får det bli tvätt i veckan när jag egentligen inte hinner tvätta.

Det är småsaker, jag vet men oftast kan det inte behövas mer när man har stressat runt som en jävla dåre och sett fram emot att lösa vissa saker för att det ska brista. På radio är det bara skit, grannen ovanför kastar saker i golvet, det är kallt ute. Det är fortfarande snö, SL suger som fan. Idioter som hör av sig för att kolla om jag är singel igen för att bli tysta igen. Fy fan vad jag hatar sånt!

Listan kan göras jävligt lång just nu.

fredag 29 januari 2010

Jag tror att jag är frälst

Idag masade jag mig iväg till naprapaten. Jag brukar inte tycka om tanken på att ligga på en brits och bli klämd på. Däremot gillar jag det när jag väl ligger där. Precis som idag. Det blev en massa olika rörelser, böja sig hit och böja sig dit innan hon började trycka. Det gjorde ont som fan! Det var det nog fler som tyckte, hörde skrik lite här och där i lokalen.

Som avslutning skulle jag få lite massage. "Woho! Lite njutning!" tänkte jag. Jo tjena. Det gjorde också ont som fan.

Den stora händelsen var egentligen när jag reste mig upp igen. Det kändes annorlunda. Jag var inte stel. Jag hade inte ont. Axlarna satt där dom skulle och var inte höjda ända upp till öronen.

Om två veckor ska jag dit igen. Då ska vi tydligen öka rörligheten i mina muskler. Jag längtar.

torsdag 28 januari 2010

Vi är med barn

"Växer den?" frågar R varje gång han ringer. "Hur ser den ut? Märks det någon skillnad?" undrar han och låter lite smått orolig.

Varje gång får han samma svar. Det märks bara en liiiten skillnad och nej, inget har växt sen han ringde för 45 minuter sedan. R suckar lite och jag lovar att uppdatera så fort jag märker någon ändring. När vi lagt på tar jag en bild och MMS-ar över. Får en glad smiley till svar.

Sen går jag och tar hand om vår bebis. Idag ska den ha 1 dl rågmjöl och 1 dl vatten för att kunna bli den bästa surdeg som finns.

onsdag 27 januari 2010

Dagen hade alla förutsättningar för att bli så bra

Tills det började snöa vill säga. Att ta sig in till city blev ett litet projekt i sig eftersom att enligt SL.se gick pendeltågen "oregelbundet" = räkna minst 40 minuter i restid. Blev otroligt glad när jag gick ut från huset och såg hur traktorn plogade trottoarerna. Trodde jag. Han tog bara en och struntade i resten. Jag trodde jag skulle börja gråta. Snö har den effekten på mig. Jag blir lättretligt och gråtig.

När jag kom in till city tröstshoppade jag böcker. Det blev den här, den här och så den här. Sen väntade lunch med Therese där vi ivrigt diskuterade hur RFSL Ungdom Stockholms nya styrelse eventuellt kommer att se ut. Vilket var väldigt trevligt. Mitt i allt ringde valberedningen för att intervjua mig. Dom fick ringa tillbaka och jag känner mig faktiskt rätt nöjd med mina svar om visioner för distriktet.

Efter lite skoshopping gick jag förbi en blodgivarcentral, fick ett infall och donerade ett par deciliter blod. Har inte donerat sen jag tatuerade mig sist så det var på tiden. Fick en mycket fin ljuslykta från iitala som tack.

Backen from hell var ännu jävligare att gå uppför eftersom att ingen hade skottat. Jag trodde jag skulle dö eftersom att gå uppför backen är ett träningspass för sig. Men jag såg fram emot lite trevlig opera som jag skulle se tillsammans med R.

Hela besöket på operan är en berättelse i sig. Vi hade suttit på samma rad fast en bit längre bort flera andra gånger som vi varit där men den här gången var det nästan nada benutrymme. Att se första akten på 85 min utav en opera som visar sig inte vara så jävla bra (sångarna alltså, storyn är det inget fel på) inklämd i litet utrymme med en rygg som hotade att ta livet av mig gjorde mig inte på bra humör. Jag avskydde verkligen allt och alla. Hade lust att vråla till tanten som satt snett framför mig och prasslade med godispapper konstant att vill man störa folk med godis kan man gå på bio. Där gör alla likadant.

Nu är jag äntligen hemma efter att nästan ha fått en mindre gråtattack i backen (såklart). Nu är det dags att dra täcket över huvudet och tänka positivt inför skolinformationen i morgon.

Idag tar jag mig ledigt

Även om jag inte borde så gör jag det iallafall. Rätt skönt egentligen att inte känna en massa måsten. Eller vem försöker jag lura egentligen? Om ett par timmar kommer jag göra mentala to-do-listor och vanka av och an här hemma. Bara för det ska jag försöka att inte vara hemma så mycket idag. Jag ska ägna mig åt lite bokshopping där inte en enda bok kommer vara kurslitteratur. Minns inte riktigt när det hände sist. Efter det ska jag fika/luncha i Vasastan innan det bär av till Östermalm där jag ska se på opera. Förhoppningsvis kommer jag däcka stenhårt när vi kommer hem.

Jag blev klar med bakningen inatt men tänker fan inte göra om det. Nästa gång jag får för mig något så urbota korkat ska jag ställa mig framför spegeln i badrummet. Sen ska jag se mig själv djupt in i ögonen och säga "är du säker på att det här är en speciellt bra idé Petra? Du vet hur det gick sist". Allt för att övertala mig själv om att det inte är en bra idé.

R däremot var överlycklig när vi pratade i morse över att jag har bakat igen. Han tyckte att jag skulle svänga förbi med lite bagels som hans anställda kan få. Alternativet var att han bakar själv. Jag vill inte hans slavar ska bli förgiftade så jag åker nog förbi trots allt.

Vad ska ni göra idag?

Inte det smartaste jag har gjort kanske

Klockan är snart halv ett på natten. Jag har fyra, minst, plåtar med bagels som ska gräddas.

Smart Petra, jävligt smart.

tisdag 26 januari 2010

Jag tror det går åt rätt håll nu

För ett par dagar sen köpte R hem lite Ben&Jerry-glass åt mig. Jag åt ett par skedar och sen ville jag inte ha mer. Och nu är det min favoritsmak vi pratar om. Bara det gjorde mig förvånad.

Idag kom jag på att glassen står kvar i frysen och jag har inte rört den sen sist. Och jag kände mig inte alls sugen på att ta ut bunken för att äta lite. Jag tog en kiwi istället.

Jag befinner mig just nu i chock.

Sömn är inte min grej

Hela jag verkar vara inne i olika faser just nu. Att sova en hel natt utan R kan jag glömma för tillfället. TV:n blir mitt substitut där jag halvslumrar framför olika repriser. Inatt slog jag på tv:n och "Knight Rider" visades. Jag har nog aldrig insett hur jävla mycket jag avskyr serien. Jag avskydde det så mycket att jag inte kunde slita mig från att se på David Hasselhoff och hans kukförlängare till bil. Efter varje minut som gick tänkte jag att jag bara skulle se en minut till för att se om det fortfarande var så jävla dåligt. Det var det. Varje gång Hasselhoff tittade in i kameran, redo att rädda nästa pudding, och blicken liksom försökte säga hur sexig och beskyddande han var ryste jag av obehag.

Jag skäms verkligen över mig själv att jag inte bytte kanal utan plågade mig igenom nästan ett helt avsnitt.

När skiten var slut var jag så upprörd över hur en så dålig serie ens kan få visas ostraffat. Har TV6 ingen skam i kroppen?

måndag 25 januari 2010

Ibland får jag mina ryck

Jag har kommit in i en brödbakarperiod. En stor sådan. Nu har jag satt degen till ciabattabröden på jäsning till i morgon samt surdegsdegen. Ska bli spännande, har varken gjort ciabatta eller surdegsbröd.

Nästa projekt är att sätta igång med mina bagels och göra en laddning med pizzabullar. Ska fylla bullarna med oliver (såklart), färsk rosmarin, fetaost och soltorkade tomater, perfekt mellanmål.

Det känns skönt att min matlust börjar komma tillbaka. I helgen var jag så jävla dålig på att äta, i lördags åt jag ingenting, fick verkligen inte i mig något och bara jag tänkte på mat började jag må illa. Tyckte dessutom att all mat luktade urin och vem vill äta något som luktar kiss? Men nu som sagt börjar det kännas bättre, mat känns lite lockande igen.

Jag insåg förresten att det kommer bli jävligt mycket bröd...om någon vill ha lite så säg till för det finns inte en chans att jag får plats med allt.

fredag 22 januari 2010

Jag började faktiskt gråta

Egalia kommer öppna igen! Någon vänlig själ har skänt 50.000 kr till verksamheten och möjliggjorde att Egalia kan öppna igen. Tack tack Sarah Grey! Snart ska det anordnas ett event för att, förhoppningsvis, kunna samla in 30.000 kr till som gör att Egalia kan vara öppet i väntan på att Stockholm stad ska ge sitt beslut. Stockholm stad har nämligen bordlagt frågan om finasieringen av Egalia till februari. Jag hoppas innerligt på ett positivt besked.

Om du vill ha mer info kring insamlingseventet kontakta mig. Sen går det givetvis att skänka pengar via bankgiro och SMS. Bankgiro 273-4382 och via SMS, skicka RFSL Egalia till 72550.SMS:et kostar 100 kr.

Egalia ska räddas, så enkelt är det!

Det är så jävla typiskt!

I flera månader har jag gått och längtat efter att få se pjäsen "Scener ur ett äktenskap". Och efter den här veckan skulle det kännas extra skönt att sjunka ner i teaterstolen. Jo tjena.

Personal från Dramaten ringde nyss och berättade att föreställningen är inställd pga sjukdom. Jätteroligt. Verkligen. Jag trodde att det var ett skämt, att R fått en kompis till att försöka lura mig. Det visade sig vara önsketänkande från min sida. När snubben hade övertalat mig om att det var sant kom nästa bomb. Inga extra föreställningar är planerade i nuläget. Jag trodde jag skulle börja lipa.

Nu är det bara att hoppas att Dramaten inser hur mycket pengar dom kommer förlora på det här. Vad fan, genmanipulera alla skådisar så vi andra kan gå på teater utan att behöva höra saker som "det är inställt pga sjukdom". Lite får dom väl offra sig för konsten.

torsdag 21 januari 2010

Jävlar vad det rann till!

Klicka på länken så förstår ni. Övriga ord är överflödiga.

Någon som har testat?

Jag har bestämt mig för att börja banta på allvar. Jag har kommit till en punkt där jag känner att mitt nuvarande liv inte funkar. Jag vill inte se klädshopping som ett nödvändigt ont och få ångest varje gång jag ser mig i helfigur i speglar eller fönster. Och nej, jag skriver inte det här för att få kommentarer som "du är fin som du är" och liknande. Jag är jävligt missnöjd med min kropp och jag har ett X antal kilo som måste bort, för mitt eget bästa. Så, nu har vi rett ut detta.

Efter att ha surfat runt lite kom jag in på Nutriletts hemsida. Vilket lockade mig en hel del, gå ner snabbt och sen börja komplettera med annan diet, tex LCHF. Är det någon som har testat Nutrilett eller som vet mer om deras produkter? Känner att jag vill ha lite mer bakgrundsfakta innan jag börjar med det här.

Snart opererar jag bort skiten

Mina äggstocksproblem verkar vara en never ending story. Jag blev livrädd när jag var hos gynekoligen för att ta cellprov och gynekologen började humma lite för sig själv. "Jaha..mhm...nä...alltså, så här ska det ju egentligen inte se ut..." mumlade han. Vem blir inte rädd när man hör något sådant? Diagnosen blev att mina äggstockar verkar vara svullna. Klart som fan att jag har svullna äggstockar nu också, varför nöja sig med cystor? Det kan tydligen vara en inflammation till följd av cystorna som spökar. Efter lite googlande här hemma insåg jag att jag kan fan bli steril. Och som den hyprokondriker jag är inbillade jag mig att det är klart att jag kommer bli steril. Ju mer jag googlade, desto mer steril blev jag.

Idag damp det ner ett brev med en tid för närmare undersökning. Ultraljud och hela köret. Jag är inte så förtjust i ultraljud. Tycker att manicken läkarna för upp mest liknar en missbildad dildo. Och glidslem, vad fan är det? Budgetvariant av glidmedel eller? Som ni märker är jag inte så vänligt inställd mot den här typen av ultraljud.

Så nu ska jag käka antiinflamatoriskt för att svullnaden ska gå ner i väntan på ultraljudet. Jag känner lite att det hade varit fan så mycket mer praktiskt att operera bort hela paketet så jag slipper skiten.

onsdag 20 januari 2010

Här går det undan kan jag lova

Jag har blivit med jobb!

Skrev på kontraktet för en timme sedan och i morgon börjar jag. Ska inte direkt jobba med uppgifter som jag tycker känns lockande men det är ett jobb. Dessutom är det förbannat bra att ha en utav Nordens största banker på CV:t. Sen finns det inget som hindrar mig från att söka annat under tiden.

Det här känns bra. Ska bli skönt att komma igång och göra något igen.

tisdag 19 januari 2010

Det gjorde ont i hjärtat

Efter jobbet passade jag på att springa förbi Good Store på Söder för att bunkra upp med lite tofu. När jag gick förbi en Ica-butik höll jag på att börja lipa. Innanför entrén stod det en hemlös kvinna med alla sina tillhörigheter i en kundvagn och tittade på krukväxterna. När jag såg hennes drömmande blick som hon såg på blommorna med ville jag köpa varenda växt till henne. Det gjorde så ont i hjärtat på mig när jag såg hur hon stod där.

Jag blev stannad utanför T-centralen där en hemlös man frågade om jag hade en cigg han kunde få. När jag hans händer kände jag hur hjärtat gjorde ont igen. Han hade tre fingrar kvar på varje hand, stumparna blödde ur sår som han fått utav kylan. Eftersom att jag inte röker fick han mina tumvantar istället. Han behövde dom bättre än vad jag gör.

Är det något jag aldrig aldrig kommer att vänja mig vid är det synen av hemlösa.

Att gå upp tidigt är inte min grej...

Idag skulle jag börja jobba 8.15. I andra änden utav stan. Lite snabbt räknat skulle det ta mig över två timmar att komma dit och bussen gick 6.35 från Östermalm. Jag grät nästan när jag insåg att jag var tvungen att gå upp strax efter fyra på morgonen. Fy fan säger jag bara. Jag var så trött att jag stod och vinglade i badrummet, fick tandkräm på tröjan och hatade hela världen.

Men en sak fick mig att se fram emot färden, att kunna läsa Dagens Nyheter under hela resan. Jo tjena. När jag klev utanför ytterdörren hade tidningsbudet inte kommit ännu. Annat var det på den gamla goda tiden när jag brukade komma hem, full som alika, samtidigt som tidningsbudet kom förbi. Där kunde vi stå och snacka en stund, jag lutandes mot väggen, han road (intalar jag mig) utav min oemotståndliga charm. Sen fick jag tidningen i handen och gick in. Men inte idag alltså.

Jag kände mig inte gladare när pendeltåget var försenat, som det alltid är när jag har bråttom men det löste sig. Efter att ha pratat några minuter med kollegan på bussen stensov jag.

Skolinformationerna gick bra trots att vi hade lite kortare tid på oss än vanligt. Tydligen gick inte bussarna från vischan speciellt ofta och vi ville väldigt gärna hem. Däremot var det så himla härligt att se stämningen på skolan. Lärarna var lite yngre och verkade ha väldigt bra kontakt med eleverna, skämtade mycket och hade koll på vad varje elev heter. Jag var imponerad!

måndag 18 januari 2010

Dag 6

Jag gillar inte morötter speciellt mycket längre. Har börjat varva med kiwi också. Det är förbannat gott. Även om jag inte gillar dom där orangea pinnarna så funkar det. Har gått ner lite i vikt, det tycker jag allt, även om jag inte har tränat på ett tag. Att jag inte har haft någon vidare matlust sen julens frosserier är säkert också en bidragande orsak.

Nästa steg blir att faktiskt få tummen ur och köpa en mixer så jag kan göra smoothies.

söndag 17 januari 2010

En kväll på Dramaten...

Eller kvällen då min pojkvän nästan fick spö utav Säpo.

Jag och R såg Ingmar Bergmans "Höstsonaten" i lördags. Helt okej pjäs, blev besviken på Maria Bonnevi bara. Hon kan ha en jobbig röst som blir ännu jobbigare när den går upp någon oktav. Blev otroligt jobbigt att lyssna på i längden. Övriga skådespelares röster satt jag och njöt över.

Innan vi skulle gå in på Dramaten fick min sockerjunkie till pojkvän ett anfall och var bara tvungen att ha godis. Innan jag ens hann att reagera sprang han in på 7-Eleven och skrek att vi ses inne i entrén. När jag stod inne i värmen och hatade alla jävla högljudda tanter som druckit för mycket vin såg jag några som såg väldigt bekanta ut. Efter någon sekunds funderande insåg jag att det var vår egen kronprinsessa Viktoria med blivande make Daniel. Jag hade perfekt utsikt över paret där jag stod i trappan, stirrade på dom samtidigt som jag smsade febrilt till alla jag känner att jag nu minsann är i kungliga kretsar.

Helt plötsligt ser jag R komma inrusandes genom dörrarna och hur han springer rakt in i Daniel. "Jaha, nu skjuter väl Säpo honom" tänkte jag innan jag såg hur R sprang vidare efter att ha ursäktat sig lite för dom tuffa killarna med hörsnäcka. Jag blev en smula orolig över att R skulle bli terroristklassad och att vi inte skulle bli insläppta. Men det var inga problem som tur var.

Kvällens stora snackis i bänkraderna var hur roligt det var att se kungligheterna vara ute på teater som vem som helst. Dom vinfulla tanterna (som givetvis hamnat bakom mig) tyckte det var såååå roligt och att Daniel var helt bedårande! R bara muttrade och tyckte att Daniel behövde väl för fan inte stå precis framför dörren. Jag höll bara käften utifall att någon av mina åsikter kring monarkin skulle komma ut genom min stora mun.

Det var en helt vanlig kväll på Dramaten helt enkelt.

lördag 16 januari 2010

Vad jag står och pratar om

Jag har skrivit en hel del om att jag är ute och skolinformerar för RFSL men aldrig riktigt vad vi pratar om ute på skolorna.

Förkortningen RFSL har stått för Riksförbundet för sexuellt likaberättigande men idag har vi ett nytt namn, Riksförbundet för HBT-personers rättigheter. Förkortningen RFSL behölls helt enkelt för att det är ett så pass väletablerat namn. Det är ungefär så vi inleder lektionerna. Sen pratar vi med eleverna om vad HBT är (homo, bi och transpersoner) och ber eleverna förklara vad det betyder att vara homo, bi eller hetero. I varje klass är det alltid någon som säger att T står för transsexuell men T står alltså för transpersoner. Vi använder ordet transpersoner som ett paraplybegrepp eftersom det finns olika sätt att definiera sig som trans.

När vi har gått igenom sexuella läggningar går vi in på kön, som trans handlar om. Vi pratar om vilka kön det finns enligt lagen och vilka sätt man kan definiera ett kön på, biologiskt, juridiskt, socialt och mentalt. För många personer stämmer allt det här överens. Alltså att man föds som tjej, har ett juridiskt kön som kön, har att socialt kön som tjej (socialt=könsuttryck, hur vi klär oss, pratar, rör oss, hur vi vill bli uppfattade mao) och har ett mentalt kön som tjej. Stämmer allt detta överens är man en CIS-person, vilket man kan säga betyder "på samma sida". Är man en transperson så stämmer inte allt detta överens. Tex att biologiskt, juridiskt och socialt är man en tjej men mentalt en kille.

Efter detta tar vi upp exempel på olika definationer av trans, transsexualism (när man vill korrigera sitt kön), transvestism (när man klär om sig i det andra könets typiska kläder och/eller accessoarer), drag queen/king (när man klär ut sig för att showa eller uppmärksamma något genom att överdriva kvinnor och mäns könsuttryck) samt intergender (när man definerar sig som både man och kvinna eller inte vill definiera sitt kön alls utan ställer sig utanför den definitationen).

Efter att vi har pratat om sexuell läggning och kön går vi in på historia. Vi ritar upp en tidslinje som sträcker sig 100 år bakåt i tiden för att se vad som egentligen har hänt i Sverige. Vi tar bara upp Sverige eftersom att olika länder har kommit olika långt. För att dra den lite kort så var det kriminellt att utföra homosexuella handlingar (ha sex med någon utav samma kön, hångla offentligt eller skicka kärleksbrev till någon utav samma kön) fram till 1944. Fram till 1979 var homosexualitet en psykisk sjukdom. 1972 genomfördes den första könskorrigeringen i Sverige (faktiskt en utav dom första i världen) som var finansierad utav Landstinget. 1995 kom partnerskapslagen, en form utav en äktenskapslag som bara gällde i Sverige, en sk nationell lagstiftning. 2003 fick alla rätt till att prövas för adoption, ingen internationell adoption har skett till ett samkönat par eftersom att Sverige inte samarbetar med någon adoptionsbyrå som är villig att adoptera till samkönade par. Närstående adoptioner har däremot genomförts, att man adopterar sin partners barn. Från 2003 blev även sexuell läggning inkluderade i lagen om hets mot folkgrupp. 2005 fick kvinnopar rätt att få hjälp med insemination (att man för upp sperma i en kvinnas livmoder för att hon ska bli gravid) från Landstinget. Tidigare hade kvinnopar åkt till tex Danmark för att genomföra detta men då har bara den gravida kvinnan blivit barnets enda juridiska förälder. Från 2005 blir båda kvinnorna automatiskt juridiska föräldrar. 1a januari 2009 blev även transvestism friskförklarat, transexualism är fortfarande en diagnos eftersom det krävs för att få hjälp från Landstinget med hormoner och operationer. 1a maj samma år fick vi även en könsneutral äktenskapslag vilket innebär att oavsett vilket kön ens partner har som man gifter sig med är det lika villkor och det är en internationell lag.

När vi har gått igenom allt det här tar vi en liten paus för att sen gå in på normer, oskrivna regler alltså. Då pratar vi om en samhällsnorm som vi kallar för heteronormen, med andra vilka förväntningar det finns på oss beroende på vilket kön vi har, vem vi förväntas bli kär i osv. Här är eleverna (förhoppningsvis) väldigt aktiva, kommer med egna förslag, tankar och idéer. Vi börjar prata om varför vi oftast frågar om det blev en flicka eller pojke och vad vi vill ha den informationen till. "Vilka kläder vi ska köpa!" ropar oftast någon elev då. Sen spinner vi vidare på det, vad det finns för typiska tjej - och killeksaker, kläder, fritidsintressen, yrken, vem som tjänar mest pengar och vem vi förväntas bli kära i. Vi pratar om vad som händer om man går över gränsen och leker/har fritidsintresse/jobbar med saker som anses vara typiska killiga eller tjejiga. Sen pratar vi tillsammans med klassen om varför det ser ut så här, vad tycker dom om normen, kan man göra något åt det osv. Om allt känns okej(vilket det inte alltid gör) visar vi för klassen och berättar hur vi har brutit och följt normen samt berättar hur vi ser på våra kön och sexuell läggning.

Som avslutning brukar vi ha en liten frågestund, där vi pratar om alltifrån sex till vad våra kompisar sa när vi kom ut. Hela lektionen tar ca 90 minuter och vi pratar med elever från 6e klass upp till 3e ring på gymnasiet.

Jisses vilket långt inlägg det blev...men nu vet ni iaf vad jag jobbar med!

fredag 15 januari 2010

Petra tipsar!

Den här gången om mat man lätt kan göra själv. Jag har funderat lite på snabba recept, som lätt går att göra till många och som inte kostar speciellt mycket att göra.

Först ut är uppfräschade tortilliaschips! Superenkelt, snabbt men kanske inget för den som räknar kalorierna.

Hacka champinjoner lite grovt. Fräs svamparna i olivolja med hackad vitlök på medelvärme. Lägg vitlökssvampen i en skål, i med creme fraiche, salt och lite peppar. Rör ihop blandningen. Lägg chips på en bakplåt som är klädd med bakplåtspapper. Sleva upp blandningen lite snyggt på chipsen och lägg lite riven ost ovanpå. Skjuts in i ugnen på 200 grader tills osten har smält och har en snygg färg.

Vill du bjuda på en drink som överraskar alla?
Häll upp vit glögg, kall sådan, i ett snygt glas. I med en hel isbit och voilá! Få kommer kunna gissa vad det egentligen är du bjuder på.

Efterrätten du inte kan misslyckas med!
Ta naturell yoghurt, häll upp i en bunke. Skålla mandel som du hackar lite grovt och häll det i yoghurten. Gröp ur några passionsfrukter i blandningen. Krydda med lite kummin. Rör ihop allt, häll upp i snygg glas och låt stå i kylskåpet en stund.

Vi fortsätter på svamptemat tycker jag och gör en härlig huvudrätt! Nu ska vi göra lite vegetariska biffar.

Du behöver: 1 dl grahamsskorpmjöl, 0.5 dl grädde, 1 gul lök, 1 liter färsk eller fryst svamp, ½-1 grönsaksbuljongtärning, 2 dl kokta och mosade potatisar, 2 msk bovetemjöl och 1 tsk basilika. Måtten är inte så jättenoga, jag följer sällan recept till punkt och pricka men på ett ungefär. Det blir ca 8 st utav den här mängden.

Låt skorpmjölet svälla i grädden i ca 5 minuter, give or take. Skala och hacka löken fint. Skölj och skiva svampen och stek den tillsammans med löken i lite olja på svag värme. I med buljongtärningen efter ett par minuter och rör runt. Häll ev i lite vatten så att buljongtärningen löser upp sig ordentligt om inte svampen vätskar sig något.

Mosa sen potatisen och blanda den med skorpmjölet, den stekta svampen, bovetemjöl och basilika. Forma små biffar och stek i olja på svag värme. Det blir supergott med en potatisgratäng och lite sallad till!

Nu är våren också snart räddad

R fick ett sjujävla ryck tidigare idag och nästan skrek rakt ut över hur dåliga vi har varit på att gå på teater och opera på sista tiden. Nyligen ringde han och var glad som ett barn som fått välja fritt i en godisbutik. Fram till maj kommer vi nästan inte göra något annat än att spendera vår tid på Operan, Dramaten och Stadsteatern känns det som.

Nu har vi även bokat in baletten Coppelia, Figaros bröllop (som jag längtar som fan efter att få se) och klassikern Barberaren i Sevilla.

Sen ska vi även se Måsen, vilket jag tyckte var jätteroligt tills jag insåg att en utav Sveriges sämsta skådespelare finns med, Jakob Eklund. Jag misstänker att någon har mutat Stadsteatern något fruktansvärt för att han ska få vara med på ett hörn. Men tycker ändå att R väger upp detta genom Födelsedagskalaset där the man with da voice är med, Shanti Roney.

Känns skönt att ha en hel del att se fram emot så här i vintermörkret.

torsdag 14 januari 2010

Tja, lite stolt blev jag nog allt

Idag var det upp tidigt som fan för att bege sig till Vallentuna som gällde. Jag var inte glad. Men det var ändå skolinformation som skulle göras ute på vischan. Det blev roligt som fan faktiskt. Grymt härliga klasser och ett bra flyt med kollegan. Lärarna som hade lyssnat på tidigare informatörer ansåg vi två var överlägset bäst. Jag sprack lite av stolthet. Det var dock inte lika roligt när jag och kollegan insåg att det går bara två tåg i timmen in till stan. Ännu surare blev vi när det gick upp för oss att vi precis hade missat ett tåg.

Förresten, har jag ens förklarat vad jag gör på mina skolinformationer? Påminn mig så skriver jag ut det sen isf.

Ringde även min chef i Tingsryd eftersom att det hade blivit fel timlön på mitt kontrakt. Okej för att det är dåligt betalt i vården men jag tänker fan inte slava för 95 spänn i timmen. Chefen sa att jag hade en högre summa i timlön än vad jag minns att jag har men hey, jag är inte den som är knusslig så jag tackade och tog emot. Sen får vi se om lönekontoret håller med.

Jag fick även en kallelse till cellprovningstagning i morgon. Något som alla tjejer får kallelse till. Med tanke på att jag har haft problem med cystor kan det vara bra att göra ett prov. Jag vet bara inte om jag är så sugen på att börja min morgon med att ha en främling gloendes och rotandes i min muff. Dessutom har jag anställningsintervju i morgon. Klockan nio på morgonen. Vill dom fortfarande ha mig efter att ha träffat mig så tidigt är ingenting omöjligt.

onsdag 13 januari 2010

Dags för lite minnesträning kanske?

Idag ringde ett bemanningsföretag om ett jobb jag inte ens visste att jag hade sökt. Det kändes lite underligt.

När jag kom in på deras hemsida och såg att jag hade sökt jobbet blev jag övertygad om att jag är senildement. Speciellt eftersom att detta inte är första gången det händer.

Men flytta din jävla barnvagn!

Är det något jag avskyr mer än barn och korkade föräldrar är människor med barnvagn som inte kan flytta på sig. Människor som anser att bara för att dom har en barnvagn kan dom gå precis hur dom vill, köra på alla i sin väg och stanna framför rulltrapporna. Vilken jävel stannar egentligen mitt framför rulltrapporna för att dividera med sig själv om man ska ta hissen ner? Med en stor jävla barnvagn framför sig också så att det är ännu mer omöjligt att komma förbi. Det är som att be att få en pöbel efter sig.

Visst, det är jättefint att det lilla livet får komma ut och lufta sig men för fan. Bara för att ni råkar ha en unge i vagnen ger det inte er automatisk rätt till att blockera en hel trottoar eller inte vika en tum i rusningstrafik när alla andra får kryssa som galningar mellan varandra. Dessutom att köra taktiken "nu kör vi på andra människor och ger fan i att be om ursäkt för jag kör en barnvagn" fungerar inte kan jag säga. Använd lite sunt förnuft för fan.

tisdag 12 januari 2010

Dag 1

Jag har köpt 2 kg morötter idag. Allt för att ha något nyttigt att knapra på när sockersuget kommer krypandes. Det var fan inte lätt att gå förbi chokladhyllorna idag när blodsockret var på låg nivå men jag lyckades stå emot!

Sen får vi se hur det går med morotsätandet. Morötter sysslar med falsk marknadsföring. Jag insåg det när jag fick glasögon. Och när synen försämrades. Igen. Men jag är inte bitter. Inte alls.

måndag 11 januari 2010

Nu jävlar ska det deetoxas!

Jag ska göra mig kvitt mitt sockerberoende. Det är för jävligt egentligen. Insåg det när jag satt och funderade vad jag egentligen har ätit den senaste månaden. Socker, socker och åter socker. Jävla jul och nyår säger jag bara men det är ingen ursäkt till att ha fortsatt äta en massa socker. Nu är det slut på sockerfrosseriet!

Idag åt jag lite kladdkaka när Greken och Nykteristfinnen var här. Det var den sista biten kladdaka på länge. Måndagar är bra dagar att börja sitt nya liv på!

Med andra ord, ingen mer choklad, inga kakor, glass (I will miss you B&J), mannagrynsgröt med sylt, ja ni fattar!

Herregud, jag känner redan sockersuget ta över min kropp. Jag är värre däran än vad jag först trodde.

söndag 10 januari 2010

Petra tipsar!

Jag är en rejäl listjunkie och har bestämt mig för att göra en lista(vad vill du se för lista nästa gång?), en gång i veckan om inspiration finns, där jag tipsar om diverse saker. Eftersom att flera utav mina vänner och bekanta snart ska upp till Huvudstaden är mina restaurangtips först ut, vilka du bör besöka och vilka du ska undvika. Dock en förkortad lista, jag orkade inte att söka och ha mig efter alla så håll till godo!

Södermalm

Bröderna Olssons
Är du en shotälskande vitlöksfanatiker? Här är stället för dig! Mitt tips är den gudomliga fisksoppan. Även köttbullarna med vitlök är värda att testas. Allt som serveras här har vitlök i sig. Ja, även glassen. Bröderna Olssons erbjuder även en gedigen shotlista. 101 stycken finns på deras lista. Givetvis finns även några utav dessa med vitlök.

New Indian Garden
Perfekta lunchstället efter att ha knallat Götgatan upp och ner. Inredningen är ingen höjdare, ser ut som två sammanslagna restauranger där man bara slog ut väggen mellan. Smått förvirrad personal som inte alltid ser eller hör när du försöker få deras uppmärksamhet. Deras vegetariska gryta är gudomlig. Stark utan att hettan tar överhanden. Jag kan rekommendera deras grytor överlag. Bra tillagat utan att köttet känns torrt eller segt.

Indian Garden
Samma ägare som till stället ovanför men i Hornstull. Ni missar inget om ni inte går dit. Jag lovar. Restaurangen är så liten att jag nästan får en klaustrofobisk känsla. Den vegetariska 3-rätten är under all kritik när det gäller kryddning vilket även verkade gälla övriga sällskapets mat.

Marie Laveau
Bästa servicen i stan? Ja, nästan. Måna om att besökaren ska få just det som kunden vill ha. Det gillar jag. Maten når inte upp till några höga höjder men är prisvärd. Jag rekommenderar stark deras Jambajala. Om du känner dig lite partysugen efter middagen är även Marie Laveau ett av mina favoritställen när det gäller att festa.

Koh Phangan
Vill du resa till Thailand men har varken tid eller råd? Då är Koh Phangan något för dig. Kitschig inredning, bambubeklädda bås och små uppbyggda bungalows. Bara inredningen är värt ett besök. Kunnig personal, fråga vad du vill om Thailand och du får svar. Maten når inte några gastronomiska höjder men bara stämningen runtomkring gör att maten smakar bättre.

Mississippi Inn
Bespara er besöket. Dålig service, fick känslan av att kunder är icke välkomna av personalen. Maten var ingen höjdare.

Hermans
Ett måste för alla som gillar vegetarisk mat. Stor lunch - och middagsbuffé där det mesta finns i vegetarisk väg. Bara utsikten gör att man nästan måste gå dit och äta.

Landet
Här är stället för dig som vill trängas med elever från Konstfack. Ta tunnelbanan till Telefonplan. Stället ser inte mycket ut för världen utanför men maten är otrolig. Kort meny med desto längre öl - och vinlista. Se till att boka bord, annars är det trevligt att hänga i den trånga baren och snacka med den trevliga bartendern.

Vasastan

Lao Wai
Enbart vegetarisk och vegansk mat. Var snabb med att boka bord, helst någon dagi förväg. Det är ett litet men ack så populärt ställe. Bor du i Stockholm rekommenderar jag deras avhämtning. Det enda negativa är den lite smådryga personalen men den goda maten får dig snabbt att glömma.

Paladar de Cuba
Det ligger på en bakgata men när man väl hittar dit glömmer man det aldrig. Inte många hittar hit, perfekta stället för en romantisk middag. Otroligt härlig inredning, jag nästan känner på mig att självaste Hemingway hade älskat det här stället. Jag rekommenderar köttet här, perfekt stekt. Undvik tonfisken vilket det blir minus för som den tonfiskälskare jag är. Plus dock för den otroligt härliga uppläggningen där salsan och grönsaker serveras i stora snäckskal.

Kungsholmen

Texas Longhorn
Ett måste att besöka för dig som är köttälskare. Här snackar vi äkta cajunmat! God sådan också. Förbered dig på att man får mycket mat. Kanske inget ställe dit man går på första dejten. Risken finns att du får såsfläckar lite här och där och ser ut som en glassätande treåring när du börjar ditt frosseri. För frossar det gör man i deras underbara mat.

Östermalm

Rice
Älskar du sushi precis som jag? Då är risken stor att även du rullar ut från deras sushibuffé. Rice har även flera olika buffér samt blandmeny från olika delar utav Asien. Enda bufféstället som jag faktiskt gillar väldigt mycket. Däremot är det ett populärt ställe så glöm inte att boka bord!

Ciao Ciao

Bästa vedugnspizzorna i stan? Ja, som jag har smakat iaf. Ciao ciao har även en a la carté-meny för dig som inte är sugen på pizza. Helt klart värt ett besök!

Babs kör & bar
Här är stället för dig som gillar att sitta trångt! Glöm inte att uppsöka toaletten. Och nej, du är inte galen som helt plötsligt hör röster inne på toa. Att spela musik och konversationer på väldigt låg volym tillhör tydligen det kitschiga tänket. I matväg rekommenderar jag starkt den stekta sejryggen med havskräftor och nam-plah-butterdip. Om du är vegetarian kommer du inte bli besviken på den enda vegetariska rätten som finns på deras korta meny.

Gamla stan

Vapiano
Italienskt "snabbmatsställe". Kort meny, snabb service. Som en upphottad version av McDonalds goes Italiano. Finns inte mycket att säga. Du lär komma ihåg konceptet men inte hur maten smakade.

Michelangelo

Underbar risotto som smälter i munnen och skaldjurspasta som verkligen innehåller rikligt med diverse skaldjur. Väldigt populärt ställe där det skriks på italienska konstant mellan personalen. Bli inte förvånad om det sitter ett stort italienskt sällskap bakom dig och gestikulerar hej vilt.

Aroydee
Vill du ha maten du beställt? Då ska du inte gå hit. Personalen är trevlig och tillmötesgående dock. Lite däremot inte på deras rekommendationer vad som är starkt och inte. Allt var medelstarkt enligt mig. Hur den kunde på en 4a av DN:s På stan är ett mysterium för mig.

Att leva med en hantverkare

Det kan vara helt underbart. Tänk er själva. Någon som har alla resurser för att totalrenovera mitt hem utan att jag lyfter ett finger. Ibland undrar jag hur yrkesskadad han egentligen är.

I helgen fick vi (läs: jag) för oss att vi skulle göra sockerbullar med vaniljkrämsfyllning. Under tiden som jag diskade, gjorde vaniljkräm, deg och allt annat låg R i sängen och trodde att han skulle dö av sin förkylning. Däremot när det var dags att fylla bullarna kom han som ett skott och skulle trixa lite med bakplåtspapper för att göra en sprits. Det gick sådär. Tror att en halv rulle tejp gick åt för honom. När vi äntligen hade fyllt bullarna fick R en snilleblixt. Han sprang ut i hallen och tog fram en silikonspruta som han upphetsat pratade om hur vi skulle fixa in krämen i bullarna med hjälp av verktyget. "Eller så köper vi en riktig sprits" sa jag. R lyssnade inte alls på det örat utan gick verkligen upp i varv när han pratade om var vi kan köpa tomma, oanvända sprutor för att klara av det. När han började prata om ett annat verktyg som han fäster sprutan på för att få kraft bakom sprutan såg jag framför mig hur hela köket täcktes i vaniljkräm. "Jag röstar för att vi köper en sprits" muttrade jag och gick tillbaka i köket.

Hur bullarna blev? Väldigt goda. Men det var inte det recept som jag var ute efter. Är det någon som har ett bra recept där krämen är helt inuti bullarna, såsom dom man köper i affären?

fredag 8 januari 2010

Skämtar dom eller?

Jag har spenderat ca 40 minuter åt att försöka hitta en restaurang på nätet som jag blivit tipsad om. Tillslut ger jag upp, får tag på ett telefonnummer till stället och frågar om det går att se menyn någonstans på nätet.

"Nej Petra, vi gillar inte datorer här!" får jag till svar. Snacka om att jag blir ställd. Jag frågade lite försiktigt om dom kan maila en meny och drar till med en lögn om att jag sitter fast på jobbet. Att jag sen sitter hemma i myskläder behöver inte han veta. Men det går inte heller. Enda sättet att se menyn är att komma förbi. Jisses. Det är ändå en hyfsat välkänd restaurang vi snackar om här. Vilket ställe har inte en hemsida idag? Herregud, tom min lokala pizzeria har en sida på nätet!

torsdag 7 januari 2010

Hur ser jag ut egentligen?

Jag har funderat en del på sista tider över normer i HBT-världen. Utanför projektet alltså. Jag har funderat mer och mer på hur dessa normer påverkar mig och mitt tänkande. Speciellt över hur jag ser ut. Då menar jag inte min kropp eller så utan mitt könsuttryck. Alltså hur jag klär mig, sminkar mig tex. Och jag blir seriöst nedstämd ju mer jag har funderat över det här.

Som bisexuell känner jag att jag inte finns i HBT-världen. Även om B:et står för bisexuell talas det sällan om bisexualitet. När jag berättar möts jag ofta av skepsis och "ja men det är bara en fas". Jo tjena. När jag dessutom som tjej som tänder på andra tjejer inte lever upp, enligt mig, till normen som finns för tjejer som gillar andra tjejer över hur man ska se ut, känns det som om jag blir tagen på ännu mindre allvar. Enligt mig är normen att man ska vara butch av sig. Lite manhaftig alltså, för att visa att man blir kåt på andra tjejer. Min raka motsats med andra ord. Jag trivs bäst i kjolar och klänningar, sminkar mig väldigt gärna och älskar högklackat. Dessutom har jag pojkvän. Ytterligare en orsak för människor att anse att jag bara är experimentiell utav mig.

För ett tag sen när jag var på gayklubb stod jag som i vanlig ordning på dansgolvet och dansade mig svettig när en kille råkade trampa mig på foten. Jag blev överraskad och såg kanske lite förskräckt ut för han log och sa "gumman, det är ingen fara, jag tänder på killar!" Det kändes... jävligt konstigt. Det fick mig att börja fundera och såg lite på omgivningen där på klubben. Dom tjejer som höll på med andra tjejer på stället hade lite baggy jeans, tanktops och sneakers, precis som deras ragg. Tjejerna som höll på med killar såg ut precis som jag. Helt plötsligt förstod jag varför jag aldrig lyckades få ett tjejragg där utan istället fick mer uppmärksamhet utav killarna som tänder på tjejer.

När jag flyttade till Stockholm som pilsk 18-åring såg jag bara hur många tjejer jag skulle få ligga med. Jag riktigt längtade efter att springa på gayklubbar och inte göra något annat än att ragga på brudar och bli uppraggad utav andra tjejer. Det blev inte riktigt så. Killragg fick jag däremot så det räckte och blev över. Inte för att jag klagar över det men det var inte riktigt vad den smått uttorkade småladstösen hade föreställt sig. I Växjö hängde det inte så många tjejer på RFSLs pubkväll en gång i månaden, vilket var det som stod till buds. Speciellt många andra tjejer som tänder på tjejer kände jag inte där nere.

Väl här uppe blev jag så jävla frustrerad över hur svårraggade tjejerna är! Inte för att jag klandrar dom. Jag hade nog tänkt likadant om en tjej kom fram till mig, klädd som dom flesta faghags på stället om jag vore i deras situation. Vem vill egentligen vara ett experimentligg för någon som uppenbarligen ser straight ut?

Men vad fan, man kan inte anta hela tiden att bara för att någon ser lite straight ut eller definierar sig som bisexuell att man därmed är enbart ute efter hur det är att ha sex med en annan tjej. Visst, det finns säkert sådana tjejer också ute på gayklubbarna men för helvete, jag ville ju bara ligga!

Nej, dessa normer ställer bara till besvär. På olika sätt än vad man kan tro ibland.

Härmed utnämner jag mig till världens bästa flickvän

Typ.

Såhär är det. R har en skrivbordslampa som han hatar. Den ger dåligt ljus, för starkt ljus, för centrerat ljus, nästan så det bländar honom när han läser i sina papper. Dessutom blir lampan lätt varm (no shit Sherlock!) och han nästan bränner sig bara han tittar på lampan. Designen gillar han tydligen inte heller. Fråga mig inte varför han köpte den.

Efter att ha lyssnat på hans gnäll om lampjäveln i ett års tid susade jag iväg till Ikea innan idag och köpte en ny åt honom. En mer klassisk design (enligt mig) som sprider ljus över en stor yta. Hade en liknande när jag var liten och den var kanon. Den ska han få i morgon. Ihopmonterad och klar. Inslagen i fint papper med fåglar på.

Jag ger mig fan på att jag tappar väskan med paketet i morgon så att allt går i tusen bitar. Och får lyssna på hans gnäll i ett år till.

onsdag 6 januari 2010

Nu är det gjort!

Jag har precis skickat in min ansökan till valberedningen om att kandidera till ordförandeposten i RFSL Ungdom Stockholm.

tisdag 5 januari 2010

Vintern är räddad!

Jag och R har varit väldigt slappa när det gäller kultur sista tiden. Vilket är för jävla synd med tanke på hur mycket jag älskar teater. Tidigare fick jag ett ryck för att kolla vilka pjäser det egentligen finns biljetter till. Blev så jävla glad när jag fick biljetter både till Höstsonaten och till Jane Eyre med en av mina favoritskådespelare. Lyckades dessutom få bra platser utan att riskera att ruinera mig.

Lite längre fram ska vi även se ett utav mina favoritdraman signerat Bergman, Scener ut ett äktenskap. Det var inte den lättaste pjäsen att få platser till kan jag meddela så blev en liten dans i lägenheten. R började dessutom känna av pressen en aning. Vi har nämligen skrivit en lång lista på saker vi vill se och sen beta av den så gott det går. Gissa vem som har fixat biljetter till dom tyngsta och svåraste pjäserna? Moi! Han har en del att ta igen om jag säger så...

Passade även på att pilla lite på biljetterna till Hamlet. Jag förstår fortfarande inte hur jag kunde komma över just dom platserna. Längst fram, i mitten. Förstår ni hur nära jag kommer vara Gustaf Skarsgård? Jag kommer kunna röra vid honom! R ska packa ner en haklapp åt mig så att jag inte dreglar ner mig alldeles. Säg vad man vill om min pojkvän men omtänksam och förutseende är han.

Petra goes sminkspecial

I det här vintervädret kan det vara lite extra kul att sminka sig lite snyggt och få bort den glåmiga hyn som många får vid den här årstiden. Nu utgår jag ifrån mina färger (höstfärger) och min hudtyp (fet/blandhy) men mycket av det som jag visar nedan passar alla oavsett hudtyp. Skulle man känna sig osäker är det alltid bra att besöka butikerna för att få tips direkt.

Grunden är A och O. Börja alltid med en fuktkräm och lägg sedan på en primer.
Primern skyddar ansiktet från att sminket ska tränga in i porerna. Att ha en
primer är extra bra om du bor i en storstad eftersom primern även funkar
som skydd mot luftföroreningar. Det gör även att sminket fäster lättare på hyn.
Jag använder mig utav en primer från FACE som kostar ca 300 kr.

En concealer jag använder flitigt är Make up Stores Cover all mix. Perfekt att använda
i hela ansiktet och döljer det mesta. Kostar 265 kr och är värd priset. Väldigt dryg.

Jag använder även en flytande foundation från
Make up Store. Den här är en utav deras matta foundations
och är perfekt för en fet/blandhy som min. Kostar 245 kr. När
det gäller foundations betalar jag gärna lite extra eftersom jag även
har en känslig hy som lätt torkar ut på vissa partier. Den här foundationen motverkar
det och jag har en len och fin hy hela dagen.


För att fixera sin foundation är ett puder alltid nödvändigt.
Jag använder et löspuder från Make up Store och är väldigt nöjd.
Det håller hela dagen och behöver sällan bättras på. Jag tycker även
att ansiktet inte ser så hårt sminkat ut som det lätt gör på mig när jag använder
ett kompakt puder. Det kostar 235 kr. Det jag gillar bäst med pudret är
att det även absorberar upp fett och motverkar torra partier.

Är man en liten blekfis som jag är piggar alltid rouge upp!
Även det här kommer från Make up Store och är nyansen
Sugarpink. 155 kr i butik.

Det bästa jag vet med smink är ändå ögonskuggor! Här kan man verkligen
leka loss med olika färger, var för sig eller i kombination. Jag lägger oftast
en Microshadow från Make up Store underst men varvar även
med en matt från Face till vissa ögonskuggor där det kan
bli för glittrigt. När det gäller matta ögonskuggor har Face det bästa
utbudet. Ett tips på en bra matt skugga är Discrete från Face.
Den här skuggan på bilden ovanför heter Sugar brown
och kostar 135 kr.

En ny favorit bland mina ögonskuggor är Choco d´or, även
det en Microshadow från Make up Store. Härligt brun nyans med lite glitter
i som passar till egentligen alla tillfällen. Den är även perfekt att ha som grund
på ögonlocket för att sedan applicera en skugga i en annan brun eller
grön nyans på halva eller endast i ögonvrån och sota ihop dessa för en
mer festlig makeup. Även denna kostar 135 kr.

Jag har varit på jakt efter en ögonskugga i brun/grön ton men med mer guld i sig.
Och jag har hittat den! Regent från Make up Store är perfekt att kombinera
med Choco d´or och är en ögonskugga som jag lätt kommer använda flitigt.
Den är även den här en Microshadow och är fin på ögonlocket med en matt
skugga på hela ögonlocket upp till ögonbrynen. Kostar 135 kr.

Jag är en sucker för gröna ögonskuggor just för att det framhäver
min egna ögonfärg bäst. Den här gröna skuggan heter Fantastic och är även den
en Microshadow från Make up Store. Ja, jag har verkligen fallit för deras
Microshadows. Lätt glittriga utan att man känner sig en som elvaåring på disco,
lätta att applicera, finns i många olika nyanser och går ofta att kombinera
med varandra om man inte vill ha en så vardaglig look. 135 kr även för den här.



Och här har vi min nya kärlek! False lash effect från Max Factor. Jag
använder nyansen brun/svart, kostar ca 175 kr i butik men på Parfym.se
säljs den för 119 kr. Jag som länge använt mig utav Max Factors 2000 Calorie
Dramatic look-mascara tyckte att False lash effects stora borste var väldigt
otymplig i början men nu har jag vant mig. Ögonfransarna blir betydligt längre
men inte så tjocka som jag hade velat vilket är ett litet minus. Däremot
klumpar sig mascaran inte så lätt på ögonfransarna och behöver inte
separeras så mycket. Jag anser iaf att den slår min gamla mascara
och det är ju ett gott betyg.

Jag känner mig sådär flickig idag

På schemat idag står storstädning (som jag har längtat!), operation rädda blomma (lugn Linus, jag ska nog skaka liv i den igen och dör den är det ingen förlust) och sen ska jag lägga upp ett inlägg om smink här på bloggen. Jag har precis återfått min passion för smink och tycker det är roligt igen så ska passa på att visa mina favoritprodukter med en liten recension till varje givetvis.

måndag 4 januari 2010

The eagle has landed!

Nu är jag äntligen hemma i mitt älskade Stockholm igen!

Flygresan gick okej, en turbulent inflygning bara och jag trodde jag skulle kräkas av allt krängande hit och dit. Blev inte gladare utav att mannen som lyckades försena hela flighten satt bakom mig och hostade utan att hålla för munnen.

Kallt som fan var det också och när det är kallt fungerar mina händer inte som dom ska. Jag lyckades få med mig väskan från bandet och ut till flygbussen men insåg att det fanns inte en chans att jag skulle kunna få ombord den. När jag förklarade läget för busschauffören blev han skitsur, suckade och klampade demonstrativt ner för trappstegen och stampade hårt i trappan upp igen för att visa sitt missnöje. Killen som kom bakom mig var chaffisen däremot riktigt trevlig mot, sa tack och hela köret när snubben visade sin biljett. Jag kan väl för fan inte hjälpa att mina leder inte alltid gör som jag vill. Gubbjävel.

Up up and away!

Om några timmar går flyget hem till Stockholm. Med mig ombord. Som jag längtar! Tingsryd i all ära men nu vill jag hem. Mamma rynkade lite på näsan igår när vi var hos tant G och jag pratade om Stockholm som hem. Hon har inte vant sig riktigt ännu. Det är ju bara två och ett halvt år sen jag flyttade.

Jag tror faktiskt att dagen till ära så ska jag sminka mig. Lördagens shopping resulterade i bland annat tre nya ögonskuggor från favoriten Make up Store samt en ny sorts mascara från Max Factor som ska invigas. Menar, jag behöver ju inte se ut som en slashas som en utav mina boende ansåg att jag gjorde häromdagen.

söndag 3 januari 2010

Herrejistanes

Jag har varit hos tant G ikväll, pratat en massa och ätit kakor. Då pratar vi om kakor i mängder. Tant G tillhör den generationen som anser att bjuda på endast en kaksort är ofint. Dessutom måste man ta minst två utav varje kaka. You do the math. Min mage är full. Lite väl full.

Tror ni man kan dö utav kakförgiftning?

lördag 2 januari 2010

Jag tror jag vet vem jag ärvt min virrighet ifrån

Mamma - ...och så ska vi ha granitäpplen till det.

Oh happy day!

Snart ska jag åka in till närmsta stad, Växjö för att ha en heldag med Systeryster A. Shopping, fika och lunch står på schemat. Planerar även en räd på Makeupstore. Livsfarlig butik det där. Förhoppningsvis får jag tag på Systeryster K så jag får träffa världens bästa systrar en sista gång innan jag åker hem på måndag. Japp, bättre systrar får man faktiskt leta efter.

Det riktigt kliar i mina shoppingfingrar, har inte hunnit gå något på stan (Växjö mao) eftersom att jag har jobbat nästan konstant. Men det ska jag ta igen med råge idag! Blev lite etra lycklig när jag hittade mer pengar än vad jag trodde på mit ena konto som jag hade glömt bort. Hur kan man glömma en sådan sak? Nåja, jag väljer att tro att det var ödet som fick mig att glömma den summan för att den skulle kunna läggas på kläder idag.

Mitt stora huvudbry är dock hur jag ska komma hem med allt. Fick lite skällning av tanten i incheckningsdisken på flygplatsen att min väska vägde 17 kg och 15 är maxvikten tydligen. Jag försökte skämta bort det hela med att jag som är student har en massa kurslitteratur med mig för att skriva en litteraturanalys och visade mig från min charmigaste sida. Fick ett stoneface i respons. Men jag slapp iaf att betala övervikten. Men 15 kg...det sa dom inget om i somras när jag kom med min väska på 29.9 kg.

Här nere skiner solen för vilken dag i rad vet jag inte, vilket är ovanligt eftersom det här området har näst minst soltimmar och jag känner mig förbaskat glad!

Ha en bra dag mina kära läsare!

fredag 1 januari 2010

En liten summering

2009. Vilket år! Igår när jag funderade på om jag egentligen hade gjort något under året kändes det som att jag mest hade legat på sängen och glott på tv. Idag insåg jag att jag snarare knappt alls har glott på tv i sängen.

I början av året började jag dejta R seriöst (även om jag visste första gången vi sågs att honom skulle jag ha) och blev tokkär. "Jaha, är det så här det känns att träffa rätt" tänkte jag förundrat. Relationen mellan oss har gått upp och ner, ibland har det varit jävligt jobbigt. Så pass jobbigt att jag gjorde slut. Efter ett par timmar var det vi igen. Och så hoppas jag det förblir.

Finanskrisen kom och drabbade även mig. Jag fick lämna mitt älskade jobb på Ericsson och bokningarna strömmade inte direkt in till RFSL.

Jag gjorde en helomvändning i mitt liv och började träna på gym. Jag har aldrig varit någon större fantast av att träna men när jag såg hur snygga Berit och Agda såg ut, inklämda i en sportbh blev det genast roligare. På något vis lockade även Malin med mig att springa tjejmilen som går av stapeln nästa år. Jag vet inte hur hon lyckades men jag ser fram emot det!

Som den engagerade människa jag är kändes det helt rätt när jag blev invald i RFSL Ungdom Stockholms styrelse. Förhoppningsvis sitter jag kvar även under 2010 men på en annan post. Jag blev ännu mer engagerad när jag och Linus drog igång projektet "Hos oss finns inga normer! Eller?" som redan på det här stadiet har fått mer uppmärksamhet än vad vi vågat drömma om.

För att summera 2009 har det varit ett bra år. Mycket bättre än 2008. Och jag hoppas att 2010 blir ännu bättre.

God fortsättning till er alla!

Det var en bra start på det nya året

Dagen har varvats med skratt och gråt på jobbet. Men nu finns det en lättnad över oss alla.