lördag 31 januari 2009

Bara för att jag är stor...

...kan jag sitta i sängen och äta godis. Låtsas att jag är liten för en stund. Vänta på att pappa ska komma insmygandes och viska i örat "gumman, vill du ha ditt ägg hårdkokt eller löskokt?" trots att lägenheten nästan ekar tomt.

Det är sådana här dagar när jag sitter i sängen och hör något konstigt ljud under sängen. Monster? tänker jag och för snabbt ner huvudet mot golvet för att se in under sängen. Men där finns bara dammråttorna.

Jag kan låtsas som att kompendiet Politikens paradoxer - en introduktion till feminism i politiken inte ligger och pockar på min uppmärksamhet i väskan. För det finns inga paradoxer säger jag till mig själv. Varken i politiken eller någon annanstans. Under en liten stund tror jag på det själv.

För en stund blir min säng ett sjörövarskepp där jag är kaptenen som sätter skräck i alla. Mina domäner sträcker sig ända från tunneln i backen till trafikljusen i korsningen. Jag är ohotad, alla flyr i skräck när jag hissar min fana. Jag plundrar skatter, kysser vackra jungfrur ömt på handen, medveten om att jag alltid kommer finnas kvar i ett hörn av deras hjärtan. Jag slåss med farliga monster som bor djupt nere i havet och den som inte lyder mig får gå på plankan. Fast egentligen är jag en snäll pirat som bjuder alla på nygräddade våfflor med vispad grädde och hallonsylt.

Sen tittar jag upp från min värld, utöver kanten, ut till verkligheten och ser disken, kläderna på golvet och blommorna som behöver vatten. Jag ser allt som måste göras i vuxenvärlden.

Men även fast jag anses vara vuxen kommer jag alltid vara flickan som vill ligga under täcket för att förlora mig i sagor en liten stund.

fredag 30 januari 2009

Vad är det för fel på kundtjänst?

Jävla fittComHem säger jag bara. Jag tror inte att dom vill prata med sina kunder. Jag letade igenom deras "kontakta oss"-sida jävligt noga innan jag såg telefonnumret längst ner på sidan i en väldigt ljus grå nyans så jag fick vinkla hela skärmen för att se ordentligt.

När jag väl hade hittat telefonnumret fick jag sitta i en kvart och lyssna på en satans massa alternativ och onödig info. Allt för att jag inte skulle vilja bli kopplad till en fysisk person.

Vad i helvete har kundtjänsten emot att prata med sina kunder?!

Inte nog med det, när jag äntligen tog mig i kragen för att panta burkarna som överföll mig i morse var affären stängd. STÄNGD! Jag tvivlar på att den kommer öppna igen. Vilket innebär att när jag ska panta burkar måste jag sätta mig på pendeln och panta dessa i fucking jävla helvetes Huddinge.

Nej, nu ska jag tröstäta en pizza och vara sur en stund till.

torsdag 29 januari 2009

Lösningen på problemet

Jag har feber. Och snorar. Snön har lagt sig förrädiskt över isen som Huddinge kommun fortfarande vägrar att sanda. Nyss trillade en massa böcker i min bokhylla.

Jag ska ta fram tequila-flaskan för att liva upp dagen.

onsdag 28 januari 2009

Vissa dagar är guld

Jag och R skulle laga mat tillsammans igår. Han var lite skeptisk till en gryta med bara grönsaker i och inget kött. Sen upptäckte han min Lampa som hade en kabel han retade sig på. Han slet fram min lilla verktygslåda och sen roade han sig ett bra tag. Har jag sagt hur mycket jag gillar att dejta en hantverkare?

Mitt i middagen, som R's mage fick en liten chock utav, köttoman som han är, fick jag sms från valberedningen. Jag kom med! Sen satt jag och fnittrade en liten stund i lyckorus. R trodde att den där första klunken vin hade gått direkt upp i huvudet på mig.

Morgonen bjöd på en underbar överraskning, jag är utan varmvatten. Ett paniksamtal senare fick jag beskedet att Vattenfall stängt av allt varmvatten i huset pga något akut. Tack Vattenfall!

Men jag fick ligga så jag är egentligen inte så upprörd.

tisdag 27 januari 2009

Stockholmsfrustration i all sin enkelhet

Jag är fan ingen glad människa just nu. Efter någon timmes plugg susade jag iväg till Huddinge för att köpa förnödenheter till kvällen. Allt flöt på bra. Tills jag skulle hem igen. Då är all pendeltågstrafik stillastående pga "en olyckshändelse" som oftast verkar betyda att någon tyvärr har hoppat. Jahapp, att ta pendeln hem kunde jag glömma. Ungefär då började min kropp hata mig och tycka att jag är dum i huvudet som hoppade över mellanmålet. Mitt humör sjönk drastiskt.

Jag blev en smula gladare när jag såg att det bara var tio minuter till en buss skulle gå som stannar nästan utanför min lägenhet. Som visade sig vara tio minuter försenad. Hej köldskador! sa min redan väldigt frusna kropp.

Busschauffören tog fan en evighet på sig att köra. Mitt humör sjönk ett snäpp till och jag ville bara vråla "gasa! Jag har glass i tygpåsen! Gasa för helvete!!". På något sätt lyckades jag behärska mig.

Trottoaren hem var givetvis inte grusad. Vad är det med Huddinge kommun och deras totalvägran att grusa hala gångvägar? Ett steg fram, två steg bak kändes det som pga halkan.

Gud, jag behöver ett ligg mer än vad jag någonsin har behövt ett tidigare.

Lite pirrigt är det

Idag, senast i morgon, får jag veta om jag står med på valberedningens lista till RFSL Ungdom Stockholms styrelse.

Ni håller väl tummarna ordentligt och ber era böner?

måndag 26 januari 2009

Fylleminnen

Killen: Det känns som att jag skulle kunna prata med dig i trehundrasextiofyra timmar och du skulle lyssna uppmärkammat på vartenda ord jag säger.
Jag: Mm givetvis..."Och hur får jag dig i säng då" var det enda som rörde sig i mitt huvud.

(Inlägget tilldelat Fredrik som anser att tjejer inte raggar för sex)

Mon amour!

Min klocka ringde halv sju i morse. När jag loggade in på min skolmail upptäckte jag att jag hade tittat fel på dag och har inget seminarium förrän i morgon eftermiddag. Jag blev en lycklig Petra som sjönk ner bland alla fyra kuddar och somnade om.

Efter några timmars sömn bar det iväg till universitetet för att käka lunch med N och göra en mindre räd på biblioteket. Jag vet inte hur många gånger jag gick förbi den stora skylten med ingången till bibblan. Dags för nya glasögon kanske?

Eftersom det är måndag och R kommer på middag i morgon ansåg jag att det var nog bäst att fylla på vinförrådet lite. Jag lyckades välja ett väldigt bra vin. Eller jag och jag, personalen jag rådfrågade mer eller mindre tryckte flaskan i händerna på mig.

Resten av dagen kommer gå åt att titta igenom kokböckerna för att få lite inspiration till i morgon. Allt för att inte plugga.

söndag 25 januari 2009

Things to make and do

Jag pratade precis med RFSL Ungdom Stockholms valberedning eftersom jag har blivit nominerad till styrelsen. Det kändes väldigt bra nu i efterhand och jag tror att jag fick ur mig en del bra svar om mina visioner om kommande arbete. På tisdag, senast onsdag får jag veta om jag gick vidare, vilket jag hoppas på.

Veckan stavas skola och jobb. Statsvetenskapen kickar igång ordentligt nästa vecka och jag hoppas på att adlibris är snabba med att skicka mina böcker. Vilket dom aldrig har varit tidigare men man kan ju alltid hoppas.

Det är dock morgondagens bekymmer. Ikväll blir det en stor kopp gott té, måla naglarna och doftljus till det. En perfekt söndagskväll alltså.

Today is a good day

Jag fick en glad överraskning i fredags. Köttomanen R hade rensat frysdisken på Konsum efter diverse qourn-produkter för att göra mig glad. Vilket jag blev, men jag orkade bara med förrätten (tomatsoppa med fetaost och basilika samt vitlöksbröd) innan min mage hotade att hoppa ut av mätthet om jag tog en enda tugga till.

Sen skämde R bort mig med goda oliver och getost i aska som sköljdes ner med en massa vin under våra diskussioner. Efter att ha druckit över en flaska vin var blev jag mindre nykter och fnittrade mig igenom Zoolander, halvslumrade till Anchorman för att sen sno allt täcke när jag somnat.

Efter frukosten åkte vi iväg för att titta på bilar. Jag blev kär i flera stycken som R inte gillade och vice versa. När jag diplomatisk dissade en Jaguar funderade han allvarligt på att dumpa mig. Vi bestämde oss för att inte titta på bilar ihop mer.

Sen halkade vi iväg till Naturhistoriska riksmuseet för att se utställningen "Rainbow animals". Att komma tillbaka till bilen var betydligt roligare än museet. Vi skrattade som galningar där vi halkade runt på isen, desperat höll vi oss fast i ett träd för att inte trilla, jag ställde mig i en vattenpöl och fattade inte varför jag kände mig blöt om fötterna. Det slutade med att jag som klätt mina fötter i fina, men jävligt hala, Converse- skor höll i R som drog mig fram. Väldigt behändigt. Ett par stavar och jag hade kunnat inta skidbacken med mina skor.

På kvällen var det dags för Lamp-festen med underbara vänner. Det blev en massa prat, skratt och drinkar för att fira att Lampan var uppe. Trots diverse hot från Nykteristfinnen och Linus om stagediving, att hänga lite i lampan osv så hänger den faktiskt kvar. Nykteristfinnen kom dessutom med goda kakor och lite annat gott till min baksmälla, bla oliver.

Idag ska jag njuta av att inte behöva gå ut samt fila lite på vad jag ska säga till RFSL Ungdom Stockholms valberedning som kommer ringa ikväll och fråga varför just jag ska sitta med i styrelsen. För att jag är helt jävla underbar, helt enkelt.

fredag 23 januari 2009

Upp till bevis!

Efter många om och men bestämde sig jag och R för mat och film hemma hos honom. Vilket kommer bli intressant. R är köttoman, jag vegetarian.

Jag kanske borde äta en macka utifall att?

Glädjen kom som ett paket på posten

Mina föräldrar drog till Marocko
men skickade ett paket med
fina presenter därifrån.
Bl a den här underbara scarfen
(På bilden - den nyduschade sanningen)
Och det här armbandet som
ser ut som Spiderman- masken.
(På bilden- en konstig handled med
tillhörande hand i storlek XL)

Vissa dagar känns mindre bra

Idag är en sådan dag. Utan egentlig anledning. Eller, anledning finns. Det enda jag vet är att jag behöver en stor kram. En famn att förlora några minuter i.

Klockan är snart elva och jag ska kolla igenom olika potentiella aktiviteter till kvällens dejt med R.

torsdag 22 januari 2009

Ta med sig arbetet hem? Inte alls

"Vääälkommen till Ericsson!" svarade jag leende i mobilen på väg hem från jobbet.

Jag är inte alls yrkesskadad.

Tack gode gud för Facebook!

Det är bara att konstatera, jag är en dålig lillasyster. En asdålig sådan. Två av mina syskon fyller år i dagarna och jag vet inte riktigt när. Jag har ett hum om det och vågar inte ringa till mamma, i år igen, för att höra när dom fyller. Och ringa till systeryster A på måfå, i år igen, vågar jag inte heller för att gratta.

Då kom jag på en jättebra idé, Hitta.se! Där finner man allt. Men icke, jag blev djupt besviken. Ni kan därför ana hur glad jag blev när ett litet meddelande ploppade upp på Facebook med en påminnelse om broder J's födelsedag. Jag tar härmed tillbaka allt elakt jag har sagt om Facebook.

Systeryster A's födelsedag är dock olöst fortfarande. Det var ett tag sen jag pratade med mormor och morfar å andra sidan...

tisdag 20 januari 2009

En helt vanlig dag

Idag hände det grejer på jobbet kan jag lova. Ett system kraschade och förvirrade större delen av Ericssons anställda. Annat var det igår när det mest upphetsande hände var att min patiens gick ut. Då rann det nästan till i trosan.

Inga idioter ringde och var arga idag som tur var, snarare tvärtom. Hade några överraskande roliga konversationer, bla med en som undrade var i Småland jag kommer ifrån. Han själv var från Kalmar och vi hade en trevlig liten pratstund.

En annan man gav mig smeknamnet P3 eftersom han tyckte mitt namn lät som ordet P3. "Heeej, P3, det är XXX här igen!" sa han varje gång han ringde. Var han inte räknade med var att jag även har kollegor som svarar ibland. Charmig man det där.

Överraskningen på Sveavägen

När jag spatserade Sveavägen fram sprang jag på Mr S med kollega. Vi stirrade på varandra i någon sekund innan vi sa hej med tillhörande kram.

Det kändes så konstigt att springa på Mr S bara så där. Att se ögonen jag föll för, håret jag rufsade om så många gånger och att se det där speciella leendet.

Vi utbytte artighetsfraser. Jag berättade om skolan, han log och nickade. Han berättade om jobbet, jag log och nickade. Hans kollega sa att det var längesen han såg mig och att vi alla borde gå ut och ta ett glas vin ihop. Jag sa att jag skulle se över mitt schema och vi visste alla att det aldrig kommer att ske.

Sen kom den sista kramen. Den sortens kram som man bara kan ge någon man en gång kände bättre än sin egen handväska men som nu är en främling.

måndag 19 januari 2009

Blev jag just hånad?

I juli förra året skrev jag ett litet smått ilsket inlägg om Libresse som jag även mailade till dom.

Idag fick jag svar.

"Hej Petra,

Vad tråkigt att du är missnöjd med våra produkter! Vi har tagit åt oss din kritik och kommer ha den i åtanke
(jo tjena! min anm.) för kommande kampanjer.

Som tack för att du har tagit dig tid till att skriva till oss vill vi gärna skicka varuprover och värdekuponger till dig. Skicka gärna tillbaka ett mail med din adress.

Med vänliga hälsningar

XXX, Libresse konsumentkontakt"

söndag 18 januari 2009

Skepp o hoj!

Är hemma från kryssningen igen. Jag är fortfarande rätt förundrad över att Brottsofferjouren la konferensen på en finlandskryssning. Och eftersom att vi fick sova i A-bäddshyttar, helt ensamma i en gigantisk säng är inte jag den som är den.

Vad vi gjorde? Åt en massa (bla en godaste chokladbakelse med pistagefyllning jag någonsin ätit), drack en massa gott vin och drinkar, dansade tills jag fick kramp, sprang ifrån drägg, sen åt vi lite till. Just det ja, vi hade någon timmes konferens också innan vi skulle äta igen för att sen göra en räd på taxfree.

lördag 17 januari 2009

Det är förbannat praktiskt att dejta en hantverkare. I natt lagade R min säng och var mäkta förvånad över att jag ens äger en verktygslåda.

Det blev en massa vin, kex och ost samtidigt som han försökte övertyga mig om att vi skulle se på zombiefilmen 28 veckor senare. Det slutade med en kompromiss, jag såg tio minuter av filmen och hävdade att det var bäst för honom att han sov över ifall det skulle komma en zombie.

Jag måste säga att det var en väldigt trevlig dejt, förvirrande men trevlig.

Om en stund ska jag ge mig iväg med Greken för att åka på raj-raj-kryssning med resten av gänget från Brottsofferjouren.

fredag 16 januari 2009

Petra är i farten igen

Ibland får jag för mig att baletta runt till klassisk musik i bara underkläderna. Ibland glömmer jag bort att jag bor på gatuplan med direkt insyn i min lägenhet.

Idag såg jag en chockad kvinna ståendes på trottoaren stirrandes rakt in i min lägenhet. Jag bara nickade lite coolt mot henne innan jag dansade in i köksdelen och undrade vad det är för fel på mig.

torsdag 15 januari 2009

Så här på kvällskvisten...

...tenderar jag att fundera en del.

Jag har funderat klart över skolan iaf, statsvetenskap blir det och det känns så jävla skönt att ha det klart för sig.

I morgon är det dejt nr 4 med R. Det känns som att dom tre första är dom mest "kritiska" på något sätt. Nu börjar det bli allvar. Eller något. Men fjärde dejten liksom. Jag brukar mest släta över mina dejtingoffer och sen vill jag inte mer med det. Nu börjar jag få någon slags presentationsångest. Vad ska vi göra? Ska vi ses ute? Hemma hos någon av oss? Börjar det bli dags för the big talk? Då blir frågan, vad vill jag? Vad vill han? När/om ska jag ta upp det?

Nej, jag ska sluta fundera så himla mycket hela tiden och ta det efter i morgon.

Har jag bestämt mig?

Ni vet den där lättnadskänslan som infinner sig magen efter att man har tagit ett beslut? Där befinner jag mig just nu. Nästan.

Jag har mer eller mindre bestämt mig för att läsa en termins statsvetenskap på Stockholms universitet och komma tillbaka till PEO efter det här. Samtidigt som det känns skönt känner jag mig delad, jag har underbara vänner i klassen som kan få den mest pissiga dag att skina. Och sådana människor vill man inte lämna i första taget. Sen är jag väl livrädd för att gå vilse på universitets enorma område också.

Just nu väntar jag på ett mail från min programansvarige, har han inte mailat tillbaka ikväll med en lösning registrerar jag mig på universitetet i morgon. Eller på måndag snarare, deras expedition har tydligen inte öppet på fredagar.

Jag börjar tröttna rejält

Känns som att det mesta krånglar med mitt program som jag läser. Om du går i studie-funderingar, börja inte på Södertörn.

Jag funderar på att ta en termins studieuppehåll från PEO- programmet och läsa något annat. Vad som helst egentligen bara jag slipper PEO för ett tag. Jag är så arg att jag har kommit in i stadiet då jag är så trött på skiten att jag inte ens orkar vara arg.

Update: Jag har mailat programansvarige med lite olika frågor om att eventuellt fortsätta och inte ta ett studieuppehåll från PEO den här terminen samt sökt lite kurser på Stockholms universitet.

Sometimes baby, sometimes

Dagen har känts mer eller mindre som en välriktad spark på blygdläpparna ärligt talat. Efter allt strul med skolan höll jag på att bryta ihop på jobbet när mitt växelbord hängde sig och efter att en viss jävligt jobbig skåning skällde ut mig för att en anknytning inte svarade. "Din jävla inkompetenta idiot, vem fan tror du att jag är? Gud som löser alla dina små problem eller? Fuck you!" hade jag lust att gorma åt idioten men då hade jag troligen inte haft ett jobb kvar.

Teatern jag och R såg, Vem är rädd för Virginia Wolf?, på kvällen blev min räddning. Jag släppte alla tankar och skrattade till Dan Ekborg och Pia Johanssons underbara rolltolkningar samtidigt som jag nästan grät av medlidande. Jag och R var helt lyriska efteråt.

Sen började den stora jakten på ett bra hak att dricka vin på. Vi chansade på Carmen (som var fullsatt) för att sen dra vidare till Söderkällaren (som luktde urin) och därefter parkerade vi oss på Kvarnen. Vi hade hetsiga diskussioner om böcker och gav varandra smakprov på våra humör.

Även om det inte blev ett ligg ikväll (jag lever fortfarande på lördagens ligg) bestämde vi oss för att ses på fredag igen.

tisdag 13 januari 2009

Nu har det gått överstyr

Promenerade med Nykteristfinnen i bibblan som fick syn på boken "Arbete i moderna organisationer" varpå jag tankfullt säger "Jaa...den borde man kanske läsa för skojs skull."

Det är något fel på mig. Sen när vill man läsa extra studentlitteratur för skojs skull?

måndag 12 januari 2009

Solglimtar lyser i grådasket

Idag har känts som en rätt grå och trist ärligt talat. Sen såg jag att pjäsen "Vem är rädd för Virginia Wolf?" spelas på stadsteatern. Ett sms senare och på onsdag är det dags för dejt nr 3 med R.

Det känns lite nervöst faktiskt. Men jag ska försöka låta bli att tänka speciellt mycket eller analysera utan bara ge mig hän. Det förtjänar jag.

Helt jävla otroligt

Jag tog mig i kragen idag och ringde till reumatism och led-kliniken eller vad fan den heter för att få höra hur det ligger till med min remiss. Jag har ju bara väntat på en tid sen i oktober. Och nu när smärtan har börjat leta sig upp i ena handleden kändes det som en bra idé att ringa.

Kommer fram till en jättetrevlig sjuksköterska som ska hitta mig i systemet. Då får jag svaret att det har inte inkommit en remiss. Hon trippelkollade men icke. Jag fanns inte där. Det värsta var att eftersom att hon var så trevlig kunde jag inte säga alla otrevliga saker jag ville ha ur mig. Även om jag vet att det inte var hennes fel.

Så nu ska jag fixa en ny remiss och vänta i ca tre månader till innan jag får en tid. Jag ska knäppa mina händer och be en bön om att få en tid betydligt snabbare än så medan jag ännu kan röra fingrarna.

söndag 11 januari 2009

Maratondejt

Igår var det dags för hemmadejten. Att kalla mig nervös var en underdrift.

Det hela slutade med nio timmars pratande, ett rensat handfatsavlopp kl halv fyra på morgonen, frukost i sängen, Fjärilsmuseum, mat, prat och planer på en dejt nummer tre.

lördag 10 januari 2009

Fyll fickorna med sten...

...det är demonstration!

Idag utgick demonstrationståget för stöd för Gaza från Sergels torg. Tonvis med folk var där och jag har aldrig sett plattan så fullsmockad. Efter en timmes lyssnade på tal tågade vi iväg till Israels ambassad. Slagorden låg tätt över Östermalm.

Väl framme vid ambassaden börjar folk bränna en Israelisk flagga. Jävla idioter säger jag. Läs mer om det här.

Jag och Greken diskuterade hur många deltagare det kunde ha varit, vi gissade på 3 000. Senare fick vi veta att siffran ligger på mellan 8 000 - 12 000.

fredag 9 januari 2009

Förberedelser

I morgon är det dejt på hemmaplan med allt var det innebär. Med andra ord har jag skrubbat hela lägenheten, haft rakhyveln i handen och tittat på mina stubbiga ben för att sen lägga tillbaka den i badrumsskåpet. Jag har hellre lite stubb på benen istället för skärsår. Lyckotrosorna är avdammade och nytvättade.

Jag har sett över morgondagens meny (pestolasagne med vitlöksfrästa champinjoner, en sallad utav oliver, fetaost, ruccola, babyspenat och valnötter, efterätt blir naturell yoghurt med färsk passionsfrukt, skållad grovt hackad mandel och lite kummin) med en precession som skulle få Nobel-middagens anordnare att gråta av lycka.

Nej, jag är inget kontrollfreak, jag vill bara ligga lite.

Puckotestet - Är du raggmaterial eller ej?

Efter att jag, Greken och Nykteristfinnen tröttnat på alla stolpskott kallade ragg bestämde vi oss för att göra något åt det. Vi komponerade helt enkelt ihop en liten lista (en lång en som ska kortas ner) för att ta med oss ut på krogen och ge till potentiella ragg.

1. Har du partner?
2. Bor du hemma? a) Bor du tillsammans med någon? Om ja, delar ni rum?
3. Vart är hemma? a) Är det nära till t-bana/pendel/buss?
4. Har du körkort? a) Har du bil? Om ja, vilken? Har bilen skinnsäten? Om ja, nej tack!
5. Hur lång är du? Under 165 och över 199 cm, tack och hej!
6. Har du skinnsoffa?
7. Dricker du jäger? Om ja, har du tuggummi?
8. Brukar du efterlysa tjejer du träffat tex på bussen i tidningen?
9. Har du barn? Om ja, hur många snorungar har du?
10. Är du ålänning?
11. Är du tatuerad? Om ja, vilken betydelse har motiven? a) Har du ditt ex's namn tatuerat?
12. Spelar du fotboll eller hockey?
13. Hur många procent a) grek b) finne c) smålänning är du?
14. Hur många minuter spenderar du framför spegeln?
15. Har du fler skor än vad jag har?
16. Är du rakad där nere?
17. Har du rakat bröstet? Nej tack!
18. Hur skulle du beskriva dig i sängen? a) agressiv b) snäll c) sexliv, vad är det?
19. Har du någonsin slagit din partner medvetslös i ett sexsammanhang?
20. Spelar du i ett band? Om ja, vilket sorts band och intrument?
21. Vad arbetar du med eller studerar?
22. Är du bra på att kyssas? Om ja, demonstration tack!
23. Brukar du tjata?
24. Tror du att sex är som en porrfilm?
25. Är du fortfarande kär i ditt ex? a) Är ditt ex fortfarande kär i dig?
26. Fäller du ner toalettlocket efter dig?

Och som alltid ska det här tas med en nypa salt.

We are the only gays in the village!

Jag och Linus borde inte få gå ut och ta en öl tillsammans. Det slutar inte bra. Men vi hade jävligt roligt iaf när vi lekte catwalk i Liljeholmen, försökte åka skidor ner för en nedförsbacke vid Telefonplan och skrattade oss till magmuskler.

Jag väntar bara på att Elite models ska ringa oss för att erbjuda ett fetingkontrakt.

EWn helt vankligt torsdaf

fem öl och två lakritsshots senare, jag är full. Så satan fulll. Linus oc jag börjad på Carmen innenan vi avsluitade på Sife track. Nu ska vi sova, är så pakade bdåa två. Jag sovet inners.

Im living the dream baby, Im living the dream. Allt ja hae att säga är bläädder blädder!

torsdag 8 januari 2009

Gårdagen ja...

Efter en halv flaska rött vin är man inte helt nykter, så mycket kan vi konstatera. Vinpimplandet (och läskdrickandet) resulterade i Puckolistan - det stora krograggstestet som kommer läggas upp lite senare.

Dock så var gårdagen en perfekt "woho tentan är över, hej socialt liv!"- kväll. Det går inte att ha tråkigt med dom tjejerna och allt går att avhandla. Allt från dåligt sex till varför vi inte gillar skinnsäten.

Ikväll är det jag och Linus som intar Carmen för att idka öldrickande.

onsdag 7 januari 2009

Ungdomen drivs till förfall

Det är onsdag och jag är onykter. Vart är världen på väg egentligen?

H&M's vårkatalog är här

"Henne vill jag ha...honom skulle jag inte säga nej till...ge mig henne...åh jävlar, henne vill jag ha... honom SKA jag ha...henne vill jag ha..."

Hej socialt liv!

Tentan är gjord, jag fick en blackout, skrev så att jag fick kramp och nu orkar jag inte tänka på den. Allt är som vanligt alltså.

Ikväll är det dags för vinpimpleri (och läskdrickande) med Greken och Nykteristfinnen. Och mat, givetvis. I morgon blir det öldrickande med bästaste Linus. Känns helt underbart att ha ett socialt liv igen.

Men nu ska jag pyssla om mig själv. Fuktighetsmask, nagellack, naturgodis. Här ska jag skämma bort mig själv!

Saker man kan göra, bara för att

Jag tittade ut genom fönstret innan när jag såg grusbilen köra förbi. Chauffören såg lika uttråkad ut som jag kände mig.

Jag funderade på att dra upp min tröja nästa gång han körde förbi så att det skulle hända något.

Men jag är pryd så det fick vara.

tisdag 6 januari 2009

Who's your' Petra?!

Eftersom att jag led av massiv tentaångest tidigare välkomnade jag C's förslag om biljard stort. Jag visste att jag knappt ens skulle träffa bollen men vad fan, att komma ut och träffa människor är alltid trevligt.

Sagt och gjort, jag pulsade i snön och trotsade snöstormen för att sen ringa C och meddela att jag inte riktigt visste vart jag var. Det visade sig att jag var drygt femtio meter från stället. Lokalsinnet är på topp.

Jag chockade både mig och C genom att faktiskt träffa bollarna. Vilket jag jag gjorde trots mina handikapp; vänsterhäntheten och brösten. Ja, jag vet vad ni tänker, det är väl inga handikapp men jag lovar och svär, biljardbord är inte designade för vänsterhänta människor. Dessutom har Berit och Agda en benägenhet att vara i vägen. Sen att C gav mig väldigt snälla regler medans han själv körde efter standardregler är en helt annan sak. J A G träffade bollarna! Jag tom vann den sista matchen.

Efter biljarden blev det té och Depeche Mode hemma hos C, vilket gjorde mig ännu mer sugen på att försöka komma iväg till Arvika i sommar och se Depeche.

Om 9 timmar har jag tenta. Wihoo.

måndag 5 januari 2009

I'm on my way

Jaha, så sitter jag på tåget hem till Stockholm. Baklänges igen. Men jag är på väg hem så jag bryr mig inte så mycket om att värmen är sönder, att det sitter en grinig gubbe framför mig eller den där gnisslande dörren. Det stör mig heller inte direkt att jag har sträckt en bröstmuskel och att det gör ont som fan när jag gäspar.

Det bästa är att min vagn är barnfri, konduktören går runt och frågar oss om vi vill ha mer kaffe eller té och kommer med frukt ibland. Dessutom stannar tåget i Flemingsberg så jag slipper åka in till centralen för att sen åka tillbaka.

lördag 3 januari 2009

Lika bra att ringa närmsta kloster direkt

Jag tror seriöst att det är menat att jag aldrig mer ska få ligga. Det plingade till i mobilen innan där ett sms från Det Otroliga Ligget hade inkommit. "Oh jävlar, där rann det till i trosan!" tänkte jag när jag såg namnet.

"Jag är i Stockholm! Vill du ses?" stod det. Neeej, helvete! När Det Otroliga Ligget för en gångs skull har tid att ses när personen är i Stockholm är jag i mörkaste Småland.

Jag får glädja mig med att jag och Det Otroliga Ligget kan vinka åt varandra när våra tåg möts på måndag. Det är väl det närmsta ett ligg jag kommer att komma på ett tag.

Dag 6, eller är det 600?

Känns som att jag har varit borta från civilisationen i en evighet vid det här laget. Jag har blivit uppsvälld av allt pepparkaksätande. Blev inte bättre när grannen kom in med en laddning hemmagjorda mint kyssar, min favorit. Mina tänder hatar mig efter allt socker.

Vem vill träna med mig när jag kommer hem?

fredag 2 januari 2009

Saker man kan göra i Tingsryd när...

...man har tråkigt, del 1.

Färga håret brunt. Igen. Dock inte så brunt som ett par år sen (jag vet att vissa av er blev rädda) utan den här bruna ligger rätt nära färgen jag slingade i för ett tag sen. Och bild kommer snart. När jag orkar.

Once upon a time..är inte så här
brun igen alltså. Andas ut.

torsdag 1 januari 2009

En kvart efter Victoria Secrets modeshow börjat

"Henne vill jag ha...henne vill jag ha...henne SKA jag ha...henne vill jag ha...oh jävlar vilka bröst hon har..."

2008 års lista

Jag är på listhumör så därför har jag komponerat ihop en lista med det som var bäst och sämst med 2008. (Denna lista skulle ha publicerats igår, men Blogspot hade lite problem därför kommer den idag)

Årets "du är helt okej att titta på men snälla öppna inte käften för jag pallar inte din röst": Blondinbella. Bubblare: Paris Hilton

Årets konsert: In Flames på grönan. Anders visade sin kärlek till mig genom att öppna hela konserten med "Cloud connected".

Årets "du är en briljant författare/poet men nu börjar du bli lite väl överpretentiös" är: Marcus Birro. Bubblare: Bob Hansson

Årets "säg att du skämtar med mig? Du gör väl det?": Linda Rosings dokusåpa Den rätte för Rosing.

Årets "helvete vad jag har längtat efter din nya musik!": Popnedslaget Anna Ternheim. Bubblare: Mannen jag ska gifta mig med, Emil Jensen samt A Camp.

Årets "fan att jag missade det!": Arvikafestivalen. Bubblare: Europride.

Årets "du har en blogg som borde få mer uppmärksamhet": Bloggfrossa. Bubblare: 30+ som snubblade på målsnöret pga sin bitvis dåliga uppdatering.

Årets musikupptäckt: Alphabeat. Bubblare: Uterupptäckten av Skinny puppy.

Årets "vad i helvete tänkte jag på?!": När jag levde i ett nästan sex månader långt celibat pga en kille jag ville ha.

Årets utekväll: Danskvällen med Linus på Club G där vi båda blev förvånade över att vi ens kunde stå upp.

Årets tv-programupptäckt: True Blood. Bubblare: Mad men.

Årets diss till det svenska folket: Timo Räisänen efter att han åkte ur Körslaget. Bubblare: När kungen ville ha mer pengar.

Årets "haha men ge dig!": Hypen kring Alex Schulman. Lilbrorsan Calle är bättre. Dryg men bättre. Bubblare: Katrin Zytomierska på delad plats med att kronprinsessan har pressen på sig att gifta sig. Låt flickan leva som hon vill.

Årets beroende: Oliver. Bubblare: Risgrynsgröt.

Årets "jag vågar inte erkänna det men jag saknar det": Pojkband.

Årets (onödiga?) pryl: iPhone. Bubblare: Lampan.

Årets bloggräl: Tyskungen vs. Storstadspojken, Kissie och DennisM. Bubblare: Marcus Birro vs. Tusen Apor och Katrin Zytomierska.

Årets "HELVETE vad glad jag blir!!": Att det ser ut som att from nästa år kommer vi ha samkönade äktenskap. Det var på tiden. Bubblare: Att transvetism och fetishism inte längre klassas som en sjukdom.